نوشته شده توسط : فروش سولفات آلومینیوم

تولوئن:

تولوئن با فرمول C6H5CH3 مايعي شفاف و بي‌رنگ ، قابل اشتعال و خوش بو مي‌باشد. تولوئن به طور گسترده ای به عنوان یک ماده خام صنعتی و به عنوان حلال استفاده می شود. این ماده در صنايع توليد پلاستيك ، شيشه نوشابه ، داروسازي، جوهر و وسايل آرايشي ، رنگ ساختمان ، دخانيات، چسب، مواد شوينده و پاك كننده، آبكاري و لاك بكار مي‌رود. تولوئن همچنین به منظور افزايش عدد اكتان و به عنوان ماده مكمل به بنزين اضافه مي‌شود.

تولوئن بطور طبيعي در نفت خام و درخت تولوئول يافت مي‌شود . تولوئن در فرآيند توليد بنزين و سوخت‌هاي ديگر از نفت خام و همچنين در توليد كك از زغال سنگ و بعنوان يك محصول جانبي هنگام توليد استايرن، توليد مي‌شود. منابع متحرك، سوخت خودروها و جايگاههاي سوختگيري عامل انتشار تولوئن می باشد. فعاليت‌هاي صنعتي شامل پروسه توليد، مصرف و دفع مواد زايد كه در اين صنايع تولوئن به عنوان ماده خام و مكمل و يا حلال استفاده مي‌گردد، همچنين محيط‌هاي اداري، تجاري و خانگي كه در آنها تولوئن استفاده مي‌شود، عامل انتشار تولوئن بويژه در محيط‌هاي بسته مي‌باشند.

اثرات:

  • اثرات حاد: بيشترين تأثيرات تولوئن بر روي سيستم عصبي مركزي مغز انسان و حيوانات مي‌باشد. تولوئن بوسيله اختلال در سيستم تنفسي باعث آريتمي قلبي شده و حتي اين عارضه باعث مرگ مي‌شود. بطور كلي اكثر عوارض ناشي ازتماس با تولوئن مانند بي‌خوابي،‌ سرگيجه در اثر قطع تماس از بين مي‌رود ولي تماس مستمر باعث ايجاد اختلالات دائمي می‌گردد.
  • اثرات مزمن: عوارض مزمن و شديد ناشي از تأثير تولوئن در غلظت بالا بويژه بر روي سيستم عصبي شامل خواب آلودگي، ناهماهنگي حركتي و بيهوشي، كوچك شدن مغز، اختلالات التهابي و اختلال در حركت چشم و تأثير بر سرعت عمل ، شنيدن، ديدن و رفتارهاي عصبي، همچنين ايجاد عوارضي چون سوزش مجراي تنفسي و چشم، گلودرد ، سردرد، سرگيجه و بي‌خوابي و بروز اختلال در کبد، کلیه و ریه ‌می باشد.
  • تولوئن چیست ؟ 

    مشخصات محصول تولوئن :

    • نام شیمیایی : تولوئن.
    • اسامی مترادف با تولوئنtoluene، phenylmethane، toluol، anisen، متیل بنزن، فنیل متان، متیل بنزول.
    • فرمول شیمیایی : C6H5CH3، C7H8.
    • گرید محصول : 1. تولوئن صنعتی 2. تولوئن آزمایشگاهی.
    • مشخصات فیزیکی و شیمیایی :
    • حالت فیزیکی : مایع.
    • شکل فیزیکی : مایع شفاف.
    • رنگ : بی رنگ.
    • بو : بوی شبیه بنزن.
    • حلالیت آب : در آب به مقدار ناچیز قابل حل است.
    • دمای خود آتشگیری : 480 درجه سانتی گراد.
    • نقطه اشتعال : 4.4 درجه سانتی گراد.
    • نقطه ذوب : 95- درجه سانتی گراد.
    • نقطه جوش : 110.6ذ درجه سانتی گراد.

    معرفی تولوئن

    تولوئن از هیدروکربن های آروماتیک است و به مقدار زیادی در قطران زغال سنگ یافت می شود. مایعی بی رنگ و آتش گیری است و به عنوان حلال در صنایع مختلفی چون رنگ و رزین کاربرد دارد. این محصول از واکنش یدید متیل با بنزن و آلومینیوم کلراید می توان آن را در شرایط آزمایشگاهی تولید کرد.

    روش تولید تولوئن در شرایط آزمایشگاهی به طور خلاصه به شرح زیر است :

    در داخل یک لوله آزمایش بزرگ و مقاوم ، 2ml از مایع بنزن را با چند قطره از یدید متیل و 0.4 گرم آلومینیوم کلراید پودری شکل به آرامی حرارت دهید تا هنگامی که کاغذ تورنوسل مرطوب شده در بالای لوله آزمایش ، از رنگ آبی به سرخ تبدیل شده و پایان واکنش را مشخص نماید.

  • تولوئن از هیدروکربن های آروماتیک است و به مقدار زیادی در قطران زغال سنگ یافت می شود. مایعی بی رنگ و آتش گیری است و به عنوان حلال در صنایع مختلفی چون رنگ و رزین کاربرد دارد. این محصول از واکنش یدید متیل با بنزن و آلومینیوم کلراید می توان آن را در شرایط آزمایشگاهی تولید کرد.

    روش تولید تولوئن در شرایط آزمایشگاهی به طور خلاصه به شرح زیر است :

    در داخل یک لوله آزمایش بزرگ و مقاوم ، 2ml از مایع بنزن را با چند قطره از یدید متیل و 0.4 گرم آلومینیوم کلراید پودری شکل به آرامی حرارت دهید تا هنگامی که کاغذ تورنوسل مرطوب شده در بالای لوله آزمایش ، از رنگ آبی به سرخ تبدیل شده و پایان واکنش را مشخص نماید.

    با اکسایش تولوئن توسط یک اکسنده قوی نظیر پرمنگنات پتاسیم می توانیم به یکی از مشتقات تولوئن (بنزن) به نام بنزوئیک اسید دست یافت. اسید بنزوئیک جامدی سفید رنگ با بلورهای سوزنی شکل است که خاصیت ضد کپک داشته و به همین دلیل در صنعت سوسیس و کالباس سازی از آن استفاده می شود. کلیه مشتقات بنزن کم و بیش سرطان زا هستند.

    تولوئن مایعی صاف و نامحلول در آب با بویی شبیه بوی تینرهای رنگ معمولی است.سمیت تولوئن در مقایسه با بنزن بسیار کمتر است. هر چند غلظت بسیار بالایی لازم است تا تنفس تولوئن منجر به مرگ شود، اما غلظت های کمتر آن به راحتی بر روی سیستم عصبی تاثیر می گذارند. غلظت های کم تا متوسط تولوئن ، سبب خستگی ، سرگیجه، ضعف ، رفتار نا متعادل، نقصان حافظه، بی خوابی، کم اشتهاییو کم شدن دید و شنوایی می گردد. این حالات با از بین بردن حضور تولوئن، کم می شوند.

    تولوئن ممکن است بر کلیه اثر نامطلوب بگذارد. هیچ مدرکی دال بر سرطان زا بودن تولوئن در دست نیست. تولوئن نه تنها از طریق استنشاق بخارش می تواند به بدن انسان وارد شود، بلکه از خاک های آلوده شده هم این امکان وجود دارد؛ چرا که در این حالت ، امکان تماس مستقیم انسان با خاک، نوشیدن آب زیر زمینی آلوده و تبخیر از خاک وجود دارد. با توجه به سرطان زا بودن بنزن، هم اکنون از تولوئن که خواصی شبیه به بنزن دارد، به عنوان جانشین استفاده می شود.

  • موارد مصرف و کاربرد تولوئن :

    1.تولوئن از گروه ترکیبات آروماتیک است و به عنوان یک ماده اولیه و همچنین حلال شیمیایی کاربرد دارد.

    2.به عنوان حلال رنگ، تینر رنگ، درزگیر سیلیکونی، واکنش گر شیمیایی، پلاستیک، جوهر چاپ، چسب، لاک و ضدعفونی کننده و گند زدا.

    3.برای ساخت فوم و TNT.

    4.کاربرد تولوئن به عنوان داروی استنشاقی برای زدودن سموم .

    5.به عنوان حلال در صنایع مختلفی چون رنگ و رزین کاربرد دارد.

    6.در صنایع تولید پلاستیک، شیشه نوشابه، داروسازی، جوهر و وسایل آرایشی، رنگ ساختمان، دخانیات و مواد آبکاری بکار می رود.

    7.به منظور افزایش عدد اکتان و به عنوان ماده مکمل به بنزین اضافه می شود.

    8.به عنوان رقیق کننده در مرکبات سلولزی و لعاب ها و به عنوان رقیق کننده در مرکب های فنوگراور سازی به کار گرفته می شود.

    9.به عنوان پاک کننده در صنایع دستی.

    10. ماده خام مهم برای ترکیبات آلی به خصوص ترکیب های بنزویل و کلرید بنزویلیدین ساخارین، کلرامین، تری نیترو تولوئن .

  • 11. یک جز تشکیل دهنده بنزین هواپیما و اتومبیل است.

    بسته بندی تولوئن :

    تولوئن صنعتی در بشکه های 220 لیتری و گالن های 20 لیتری و تولوئن آزمایشگاهی در گالن های 2.5 لیتری موجود می باشد.

    ایمنی تولوئن :

    خطرات :

    1. تماس با چشم : مواجهه بسیار کوتاه مدت با بخارات این ماده با غلظت 300 ppm می تواند سبب تحریک بسیار خفیف چشم می شود. مواجهه طولانی با غلظت های بیش از 100 ppm اکثرا سبب تحریک چشم می شود.
    2. تماس با پوست : ابتدا سبب تحریک مختصر پوست شده ، در تماس های طولانی مدت و در زمان کار با حلال این ماده درمانیت اتفاق می افتد. تولوئن مایع به آرامی از طریق پوست جذب می شود.
    3. بلعیدن و خوردن : تولوئن سریعا از طریق گوارشی جذب سیستم اعصاب مرکزی CNS می شود و مشکلات تنفسی ایجاد می کند، تحریکات شدید ریه، صدمه به بافت ریه و نهایت مرگ را می تواند به همراه داشته باشد.
    4. تنفس : تاثیر عمده تنفسی بخارات تولوئن بر روی سیستم اعصاب مرکزی است. علائم آن نسبت مستقیم با غلظت تماس با این ماده را دارد. در غلظت های 50ppm خواب آلودگی و سردردهای خفیف گزارش شده است. تحریکات بینی، گلو و دستگاه تنفسی در غلظت های 50 تا 100 ppm دیده شده است. در غلظت 100 ppm خستگی  و سرگیجه دیده شده و در غلظت های بالاتر علائمی مانند مستی، کرختی و حالت تهوع دیده می شود.
    5. حریق : این محصول قابل احتراق و اشتعال است.
    6. انفجار : بخارات آزاد شده از این ماده زمانیکه با هوا مخلوط شود می تواند منفجر شود.

    کمک های اولیه :

    1. تماس با چشم : سریعا چشم ها را به مدت 20 دقیقه با آب ولرم و به آرامی شستشو دهید، در هنگام شستن چشم ها پلک ها را باز نگاه دارید. سریعا به پزشک مراجعه کنید.
    2. تماس با پوست : سریعا به مدت 20 دقیقه موضع را با آب و بدون استفاده از صابون شسته ، در زیر آب لباس های آلوده، کفش ها و اجناس چرمی (مثل کمربند، بند ساعت) را از تن خارج کرده و به پزشک مراجعه کنید.

      1. بلعیدن و خوردن : هرگز به فرد بیهوش چیزی نخورانید. دهان مصدوم را با آب پاک شسته. فرد را وادار به استفراغ نکنید. 240 تا 300 میلی لیتر آب با مواد معدنی رقیق به مصدوم بخورانید. اگر استفراغ اتفاق افتاد فرد را به پهلو قرار داده تا راه تنفسی وی بسته نشود و دوباره به وی آب دهید. سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
      2. تنفس : منبع مواد آلودگی یا فرد مصدوم را به هوای آزاد ببرید. اگر تنفس وی قطع شده بود به وی تنفس مصنوعی داده و در صورت ایست قلبی ، احیا قلبی ریوی انجام دهید. سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
      3. اطلاعات پزشکی : علائم حیاتی مصدوم را به طور مرتب اندازه گیری کرده به نزدیک ترین مرکز کنترل سموم مراجعه شود. فرد مصدوم تحت نظر مراقبت های پزشکی قرار گیرد.

      پیشگیری :

      1. حفاظت پوست :از دستکش ، لباس های سراسری و کفش های ضد مواد شیمیایی و یا سایر لباس های مقاوم استفاده شود.
      2. حفاظت چشم : از ماسک مخصوص مواد شیمیایی استفاده شود. در بعضی مواقع نقاب حفاظتی ضروری است.
      3. حفاظت بدن : از دستکش، لباس های سراسری و کفش های ضد مواد شیمیایی و یا سایر لباس های مقاوم استفاده شود.
      4. حفاظت تنفسی : از ماسک های پیشنهادی Niosh استفاده شود : وقتی غلظت بیش از 500ppm است از ماسک های کارتریج دار شیمیایی مخصوص بخارات مواد آلی استفاده شود.

      زمانی که غلظت مشخص نیست میتوان از ماسک های تمام صورت استفاده کرد.

      انبارداری : در محیطی با تهویه مناسب و بدور از نور خورشید انبار شوند و از حرارت و منابع مشتعل بدور قرار گیرند. نباید اجازه داد که سیگار روشن، کبریت یا سایر منابع مشتعل دیگر در نزدیکی محل انبار کردن این مواد باشند. به دور از مواد

      اکسید کننده و خورنده انبار شوند مثل اسید نیتریک ، اسید سولفوریک چرا که در این صورت ریسک خطر انفجار و اشتعال این مواد بالا می رود.

      این مطلب راجع به تولوئن، بنزن، فروش تولوئن، تولوئن دی ایزوسیانات، تولوئن msds، تولوئن سولفونیک اسید، بنزن، قیمت تولوئن.

    3. تولوئن


        کشور تولید کننده: ایران (تبریز- اصفهان)

        بسته بندی: بشکه 185 کیلویی

        درصد خلوص: 99% 

      ویژگی های فیزیکی و شیمیایی

      نام های دیگر تولوئن: متیل بنزن ، فنیل متان، تولوئول

      فرمول شیمیایی:C6H5CH3

      خصوصیات : تولوئن مایعی بی‌رنگ ،نامحلول در آب ، بویی شبیه بوی تینر رنگ معمولی دارد و آتش‌گیر است . تولوئن از هیدروکربنهای آروماتیک است و به مقدار زیادی در قطران زغال سنگ یافت می‌شود.

      روش تهیه تولوئن  :

      واکنش فریدل -کرفت( Friedel -Crafts reaction) : از واکنش یدید متیل ( CH3I ) با بنزن(C6H6) و آلومینیوم کلراید (AlCl3 ) می‌توان آن را در شرایط آزمایشگاهی تولید کرد.  

      واکنش  (Wurtz-Frittig reaction ): از واکنش بروموبنزن و متیل برومید در حضور فلز سدیم در محلول اتر خشک می توان تولوئن تولید کرد.

      کاربردهای تولوئن 

      تولوئن به عنوان یک مادهٔ اولیه و همچنین به عنوان حلال در صنایع مختلفی از جمله تهیه رزین به کار می رود. .تولوئن (متیل‌بنزن یا فنیل‌متان)، مایعی صاف و نامحلول در آب با بویی شبیه بوی تینرهای رنگ معمولی است. تولوئن از گروه ترکیبات آروماتیک است و به عنوان یک مادهٔ اولیه و همچنین حلال شیمیایی کاربرد دارد. کاربردهای دیگر آن عبارتست از حلال رنگ، تینر رنگ، درزگیر سیلیکونی، واکنش‌گر شیمیایی، پلاستیک، جوهر چاپ، چسب، لاک و ضدعفونی کننده و گندزدا. همچنین می‌توان از آن برای ساخت فوم و TNT استفاده نمود.

      ایمنی و خطرات بهداشتی استفاده از تولوئن 

      شما ممکن است  به چند طریق در معرض تولوئن قرار بگیرید مثلا، با نفس کشیدن آن در محیط ،تماس با پوست، ریختن اتفاقی تولوئن در  چشمهابتان ،یا زمانی که  آن را قورت دهید.

      علائم تماس و مسمومیت  با تولوئن شامل :سوزش چشم ها و بینی ، ضعف و خستگی ،گیجی ،سرگیجه ،سردرد ، اتساع مردمک ،و اشک، اضطراب ،خستگی عضلانی،بی حسی و بی خوابی پوست(سوزن سوزن شدن پوست). همچنینن تماس با تولوئن ممکن است باعث اسیب هایی به کبد و کلیه شود ،تولوئن روی سیستم مرکزی و سیستم تنفس نیز  تاثیر می گذارد .

      تنفس شدید تولوئن در دوران بارداری منجر به تولد کودکانی با نقائصی در هنگام تولد وکمبود توانایی ذهنی و رشد می شود ، همچنین شواهدی وجود دارد که  نشان می دهد تماس با تولوئن در هنگام کار منجر به سقط جنین می شود .

       اگر از تولوئن با غلظت بالا در یک فضای بسته و محیط  بدون تهویه استفاده شود، می تواند باعث کاهش هوشیاری ، کاهش تنفس و مرگ شود .تماس طولانی مدت و مکرر با تولوئن روی سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) تاثیر می گذارد.

      موارد استفاده متیل بنزن (تولوئن)

      Toluene

       

      فرمول شیمیایی : C6H5CH3، C7H8.

       

      شکل ظاهری تولوئن: مایع شفاف بی رنگ با بویی چون بنزن دارد.

       

      اسامی مترادف با تولوئن : toluene، phenylmethane، toluol، anisen، متیل بنزن، فنیل متان، متیل بنزول.

       

       

      حلالیت آب : در آب به مقدار ناچیز قابل حل است.

       

      نقطه اشتعال : 4.4 درجه سانتی گراد.

       

      نقطه ذوب : 95- درجه سانتی گراد.

       

      نقطه جوش : 110.6ذ درجه سانتی گراد.

       

      تولوئن در قطران زغال سنگ به وفور پیدا می شود و در محیط آزمایشگاه از واکنش متی با بنزن و آلومینیم کلراید به دست می‌آید.

      از تولوئن به طور گسترده در به عنوان حلال در صنایع رنگ و رزین کاربرد دارد.روش تولید تولوئن در شرایط آزمایشگاهی به طور خلاصه به شرح زیر است.

      میزان سمی بودن تولوئن نسب به بنزن بسیار کمتر می باشد و در صورت بالا بودن غلظت تنفس آن منجر به مرگ می شود و در غلظت های پایین روی سیستم  عصبی تاثیراتی چون کم خوابی، کم اشتهایی، رفتار نا متعارف و کم شدن شنوایی و بینایی می شود.

       

      محصولات >> محصولات >> حلال های شیمیایی >>
      Zoom

      تولوئن

       

       

       

       

      Toluene

       

      فرمول شیمیایی : C6H5CH3، C7H8.

       

      شکل ظاهری تولوئن: مایع شفاف بی رنگ با بویی چون بنزن دارد.

       

      اسامی مترادف با تولوئن : toluene، phenylmethane، toluol، anisen، متیل بنزن، فنیل متان، متیل بنزول.

       

       

      حلالیت آب : در آب به مقدار ناچیز قابل حل است.

       

      نقطه اشتعال : 4.4 درجه سانتی گراد.

       

      نقطه ذوب : 95- درجه سانتی گراد.

       

      نقطه جوش : 110.6ذ درجه سانتی گراد.

       

      تولوئن در قطران زغال سنگ به وفور پیدا می شود و در محیط آزمایشگاه از واکنش متی با بنزن و آلومینیم کلراید به دست می‌آید.

      از تولوئن به طور گسترده در به عنوان حلال در صنایع رنگ و رزین کاربرد دارد.روش تولید تولوئن در شرایط آزمایشگاهی به طور خلاصه به شرح زیر است.

      میزان سمی بودن تولوئن نسب به بنزن بسیار کمتر می باشد و در صورت بالا بودن غلظت تنفس آن منجر به مرگ می شود و در غلظت های پایین روی سیستم  عصبی تاثیراتی چون کم خوابی، کم اشتهایی، رفتار نا متعارف و کم شدن شنوایی و بینایی می شود.

       

      کاربرد تولوئن 

       

      1-به عنوان حلال رنگ، تینر رنگ، درزگیر سیلیکونی، واکنش گر شیمیایی، پلاستیک، جوهر چاپ، چسب، لاک و ضدعفونی کننده و گند زدا.

      2-.برای ساخت فوم و TNT استفاده میشود.

      3-.کاربرد تولوئن به عنوان داروی استنشاقی برای زدودن سموم .

      4-.به عنوان حلال در صنایع مختلفی چون رنگ و رزین کاربرد دارد.

      5-در صنایع تولید پلاستیک، شیشه نوشابه، داروسازی، جوهر و وسایل آرایشی، رنگ ساختمان، دخانیات و مواد آبکاری بکار می رود.

      6. برای افزایش عدد اکتان و به عنوان ماده مکمل به بنزین اضافه می شود.

      7- به عنوان رقیق کننده در مرکبات سلولزی و لعاب ها و به عنوان رقیق کننده در مرکب های فنوگراور سازی به کار گرفته می شود.

      8-.به عنوان پاک کننده در صنایع دستی.

      9. ماده خام مهم برای ترکیبات آلی به خصوص ترکیب های بنزویل و کلرید بنزویلیدین ساخارین، کلرامین، تری نیترو تولوئن .

      10.  جز تشکیل دهنده بنزین هواپیما و اتومبیل است.

       

      فروش تولوئن

       

      تولوئن به صورت بشکه شده و فله ای به فروش میرسد.

      تولوئن

      فرمول شیمیایی تولوئن : C6H5CH۳.

      مشخصات :

      تولوئن ، مایعی صاف و نامحلول در آب با بویی شبیه بوی تینرهای رنگ معمولی است.
      تولوئن از گروه ترکیبات آروماتیک است و به عنوان یک مادهٔ اولیه و همچنین حلال شیمیایی کاربرد دارد.

      کاربرد :

      کاربردهای آن عبارتست از حلال رنگ، تینر رنگ، درزگیر سیلیکونی، واکنش‌گر شیمیایی، پلاستیک، جوهر چاپ، چسب، لاک و ضدعفونی کننده و گندزدا.
      همچنین می‌توان از آن برای ساخت فوم و TNT استفاده نمود. نکته جالب دو مورد تولوئن کاربرد آن به عنوان دارویی استنشاقی برای زدودن سموم می‌باشد. سمیت تولوئن در مقایسه با بنزن بسیار کمتر است.

      عوارض ناشی از تولوئن :

      هرچند غلظت بسیار بالایی لازم است تا تنفس تولوئن منجر به مرگ شود، اما غلظت‌های کمتر آن به راحتی بر روی سیستم عصبی تأثیر می‌گذارند. غلظت‌های کم تا متوسط تولوئن، سب خستگی، سرگیجه، ضعف، رفتار نامتعادل، نقصان حافظه، بی‌خوابی، کم‌اشتهایی، و کم شدن دید و شنوایی می‌گردد. این حالات با از بین رفتن حضور تولوئن، کم می‌شوند. تولوئن ممکن است بر کلیه اثر نامطلوب بگذارد. هیچ مدرکی دال بر سرطان‌زا بودن تولوئن در دست نیست.
      غلظت مجاز ppm۲۰۰ برای محیط کار توسط OSHA و mg/l۱ توسط EPA برای آب آشامیدنی توصیه شده‌اند. تولوئن نه تنها از طریق استنشاق بخارش می‌تواند به بدن انسان وارد شود، بلکه از خاک‌های آلوده شده هم این امکان وجود دارد؛ چرا که در این حالت، امکان تماس مستقیم انسان با خاک، نوشیدن آب زیرزمینی آلوده و تبخیر از خاک وجود دارد.
      با توجه به سرطان‌زا بودن بنزن، هم اکنون از تولوئن که خواصی شبیه به بنزن دارد، به عنوان جانشین استفاده می‌شود.

      Toluene

      تولوئن

      C6H5CH3

       

       معرفی محصول

       معرفی تولوئن :

      تولوئن مایعی بی‌رنگ و آتش‌گیری است و به عنوان حلال در صنایع مختلفی چون رنگ و رزین کاربرد دارد. تولوئن ماده ایست آلی.

       تولوئن، مایعی صاف و نامحلول در آب با بویی شبیه بوی تینرهای رنگ معمولی است. بر اساس مدت زمان تماس این ماده با پوست و چشم، باعث تحریکات خفیف یا شدید چشمی و پوستی می شود.

      تاثیر اصلی تنفس این ماده بر روی سیستم اعصاب مرکزی می باشد. با توجه به سرطانزا بودن بنزن، هم اکنون از تولوئن که خواصی شبیه به بنزن دارد، به عنوان جانشین استفاده میشود.

      :کاربرد محصول

      تولوئنتولوئن:

      کاربرد تولوئن برای تولید حلال رنگ، تینر رنگ، درزگیر سیلیکونی، واکنشگر شیمیایی، پلاستیک، جوهر چاپ، چسب، لاک و ضدعفونی کننده و گندزدا و ... می باشد.

      همچنین میتوان از آن برای ساخت فوم و TNT استفاده نمود. تولوئن همچنین به عنوان دارویی استنشاقی برای زدودن سموم می باشد.

      آنالیز محصول


      Toluene

       

      برچسب ها:

      کاربرد تولوئن،تولوئن چیست؟،تولوئن،قیمت تولوئن،سفارش تولوئن،فروش تولوئن،خرید تولوئن،آنالیز تولوئن،معرفی تولوئن،C6H5CH3،Toluene،ویژگی های تولوئن،نام های دیگر تولوئن،نوع بسته بندی تولوئن،شرایط نگهداری تولوئن،محل تولید تولوئن،فرمول تولوئن،فرمول شیمیایی تولوئن،متیل بنزن ،متیل بنزول،نام علمی تولوئن،فنیل متان



:: برچسب‌ها: تولوئن ,
:: بازدید از این مطلب : 354
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 14 بهمن 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فروش سولفات آلومینیوم

خاک پرلیت | Perlite Soil

 

نام صنعتی : خاک پرلیت | Perlite Soil

دانه بندی : 0-1 ، 0-5 ، 0-10 mm

بسته بندی :  فله و یا در کیسه 25 کیلوگرمی

توضیحات

خاک پرلیت | Perlite Soil

خاک پرلیت به دلیل خاصیت معدنی خود دارای مواد معدنی غنی از جمله آهن ، سدیم،کلسیم و کانیهای دیگر است. پرلیت فرآوری شده کاملاً سبک و سفید رنگ میباشد

پرلیت در ترکیب خود ، دارای ۲ الی۶ درصد آب می باشد. طبیعی است که ضمن گرما دادن به این ماده و تبخیر آب موجود ، حجم ثانوی بین ۴ الی۲۰ برابر حجم اولیه افزایش می یابد و شکل فیزیکی با منافذ بسیار زیاد ایجاد می شود . این فرآیند منجر به منبسط شدن و سبک شدن پرلیت می شود. این فرآوری رنگ پرلیت را هم از خاکستری یا سیاه شیشه ای به سفید برفی یا سفیدخاکستری تبدیل می کند.

پرلیت منبسط شده (حرارت داده شده) ماده ای است سبک ، متخلخل ، باPH خنثی که قادر به جذب و نگهداری آب است.
با پرلیت میتوان ، آب را به میزان زیاد و به مدت طولانی و با یک توزیع و پخش یکسان در دل خاک در اختیار ریشه قرار داد و از هدر رفتن آن جلوگیری کرد. در واقع انباری بسیار کوچک برای نگهداری مقادیر بسیار بزرگی از آب برای گیاه در دل خاک ایجاد می گردد و به مرور آب را در اختیار ریشه قرار می دهد ،

پرلیت سبب می شود که از شسته شدن مواد غذایی خاک جلوگیری شود
وجود تخلخل در پرلیت ، تبادلات هوایی و گازی را در خاک برای ریشه گیاه به سهولت فراهم می آورد ، و به این علت باعث اصلاح سیستم هوادهی و آبدهی خاک و در نتیجه بهبود عمل تهویه خاک می شود. درحضور پرلیت مشکل تجمع گازها در خاک نیز تا حدود بسیار زیادی مرتفع میشود .همچنین ریشه ها و اندامهای زمینی گیاه با سهولت بیشتری درخاک قادر به حرکت هستند.
پرلیت با دارابودن PH خنثی درحد ۵/۷-۵/۶ از هر گونه اختلالی در ریشه گیاه جلوگیری می کند.
مزایای پرلیت : پرلیت بدلیل ، سفید بودن و عایق بودن در نتیجه انعکاس نور خورشید ، از هر گونه تغییرات ناگهانی در دمای خاک و ایجاد شوک به ریشه گیاه جلوگیری مینماید.

با استفاده از پرلیت به لحاظ بهداشتی ، با یک محیط استریل روبرو هستیم. یعنی عاری از میکروارگانیسم های بیماریزا و جالبتر آنکه پرلیت دارای خواص علف کش نیز می باشد.

بدلیل معدنی بودن پرلیت و در نتیجه مشابهت در ترکیب شیمیایی به خاک ، هیچگونه اختلالی در ساختمان خاک ایجاد نخواهد کرد.

بهره وری از پرلیت در صنعت کشاورزی

استفاده از پرلیت بعنوان بستر کاشت گیاه و بستری برای رشد و پرورش بذر

در این خصوص می بایست اختلاط مناسبی از پرلیت و کودهای شیمیایی و کوکوپیت را فراهم نمائیم. این اختلاط برای برخی از گیاهان گلدانی نیز استفاده می شود (پرلیت مخلوط نشده در ته گلدانها جهت زهکشی قابل استفاده است).

اصلاح خاک و چمن:

خاکهای ماسه ای فاقد قدرت نگهداری وجذب آبند و خاکهای رسی فاقد قدرت تبادلات گازی و زهکشی خوب هستند. هر دو نوع خاک توسط پرلیت اصلاح پذیرند.
پرلیت در خاکهای ماسه ای باعث کاهش فاصله ذرات ماسه از هم می شود که خود منجر به موارد ذیل می شود.
افزایش قابلیت جذب و حفظ آب
نزدیک کردن خاک به شرایط خنثی
پرلیت در خاکهای رسی منجر به موارد زیر می شود:
ایجاد منفذ جهت زهکشی و تبادلات گازی در خاک
کاهش ترک خوردگی در خاک
جلوگیری از تراکم و در نتیجه بهبود توزیع و انتشار ریشه در خاک و نهایتاً بهبود رشد و نمو گیاه
تفاوت کودهای شیمیایی با پرلیت در زمینه اصلاح خاک:
بکارگیری پرلیت برای اصلاح خاک بیشتر در زمینه های گلکاری و مواد باغبانی وزمینهای سلوفاته و کشت های دیمی و زمینهایی با بافت سنگین مورد مصرف قرار می گیرد و به بهترین شکل و تواماً مشکل فیزیکی و شیمیایی خاک را حل می نماید و با توجه به نرخ و تولید پائین از کودهای شیمیایی کاملاً مقرون به صرفه خواهد بود.

از مهمترین ویژکیهای پرلیت منبسط :

سبکی وزن ، رنگ سفید ، سطح خارجی زیاد ، عایق صوت ، عایق حرارت ، پایدار در برابر مواد شیمیایی ، مقاومت بالا در برابر آتش ( نسوز ) ، تخلخل بالا ، دارا بودن حالت خنثی  ، ( PH=6.5 -8 )استرلیزه و عاری از نا خالصیهای ارگانیک

کاربرد پرلیت در کشاورزی :

تهیه و زه کشی خاک را بهبود میبخشد .

رطوبت و مواد مغذی را برای گیاهان فراهم می کند .

جزء مواد معدنی است و خراب نمی شود .

به عنوان یک عایق استفاده میشود و از تغییر دمای زیاد خاک جلو گیری میکند .

موارد مصرف پرلیت :

خصوصیات فوق باعث  شده که پرلیت مناسب مصرف در صنایع  ساختمان ، کشاورزی ، غذایی ، پتروشیمی ، نسوز ، دام وطیور ، آب و فاضلاب ، سرامیک ، عایق کاری ، دربهای ساختمانی ، دکوراسیون و…

پرلیت جهت مصارف گلخانه و کشت هیدروپنیک با دانه بندی مختلف ۱ تا ۷ با توجه به نوع کشت

پرلیت بادانه بندی مختلف جهت مصارف ساختمانی بتن بلوک

جهت مصارف فیلتراسیون تصفیه از نوع پودری تا شکری و تا سایز ۲۰ میلیمتر

استفاده از پرلیت در زمینه های هیدروپونیک:

در گلخانه هائی که میخواهند بالاترین راندمان در تولید را داشته باشند ، از کشت هیدروپونیک استفاده میکنند . در این شیوه نیاز به تهیه آب حاوی مواد مغذی است. بدین منظور می توان از پشم سنگ یا پرلیت استفاده نمود. پرلیت در این خصوص بهتر عمل می کند و نمونه عملی آن روی کشت گوجه فرنگی نشان داده که در استفاده از پرلیت میزان محصول ۷%بیشتر از حالتی است که از پشم سنگ استفاده شده و این دقیقاً به این علت است که توانایی پرلیت در حفظ و نگهداری آب و مواد غذایی چشمگیر است . لازم به ذکر است پرلیت در هر بار کشت هیدروپونیک مجدداً قابل استفاده می باشد و فقط ممکن است که برای استفاده مجدد ، نیاز به استریزاسیون داشته باشد.
پرلیت می تواند به عنوان یک Carrier یا ناقل برای کودهای شیمیایی ، علف کشها و آفت کشها بکار رود.

بسته بندی پرلیت : بصورت فله و یا در کیسه ۲۵ کیلوگرمی

فروش پرلیت

کیمیا پارس شایانکار آمادگی دارد ضمن دریافت سفارش‌های خریداران به‌صورت آنلاین و شبانه‌روزی از طریق وب‌سایت خود ، پرلیت مورد نیاز صنایع مختلف را بهترین قیمت و بهترین کیفیت تأمین کند و در سریع‌ترین زمان ممکن به‌وسیله سیستم حمل‌ونقل مطمئن به شهرهای مختلف ارسال نماید.

قیمت پرلیت 

قیمت پرلیت کیمیا پارس شایانکار پیوسته و همیشه پائین ترین قیمت است و می‌توانید ضمن استعلام قیمت، با قیمت پرلیت  سایر اشخاص حقیقی و حقوق دیگر مقایسه نمائید.

خرید پرلیت

کیمیا پارس شایانکار افتخار دارد ه اعلام نماید که توانایی تأمین به‌موقع پرلیت  شرکت‌های معتبر کشور و تحویل در محل درخواستی آنان را دارد.

جهت درخواست خرید پرلیت ، از طریق لینک ثبت سفارش بالای صفحه اقدام فرمائید.

مزایای پرلیت در بخش کشاورزی

 

پرليت كشاورزي باغباني، سنگ آتشفشاني منحصر ‌به ‌فردي است كه حجم آن در دماي حدود 900 درجه سانتيگراد بيش از 13 برابر افزايش مي‌يابد. اين سنگ در اثر حرارت به ماده‌اي بسيار سبك ، استريل و سفيد تبديل مي‌شود.

هر ذرّه از پرليت منبسط شده، حاوي سلول‌هاي ريز هوا و حفره‌هاي متعدد و چند لايه است. كه شرايطم ساعدي براي ريشه‌زايي و رشد گياهان فراهم مي‌آورد.
پرليت كشاورزي ، باغباني با زبري ذاتي خود، حداقل ذرّه‌اي بسيارمناسبي دارد كه تهويه عالي و بازدهي بالاي مخلوط خاك را موجب مي‌شود؛ همچنين به ‌دليل داشتن سطح وسيع، رطوبت قابل ملاحظه‌اي را در خود ذخيره كرده ، آن را به بهترين شكل براي رشد و تكثيرگياه آزاد مي‌كند.
اين نوع پرليت مادّه‌اي بي‌بو و از نظر شيميايي خنثي است كه فاقد كاهش يا افت كميت بوده، بسيارسبك مي‌باشد. اين سبكي موجب به‌دست‌ آمدن مخلوط‌هاي خاكي كنواخت و سبك وزني از پرليت و پيت (Perlite-Peat) مي‌شودكه در مقايسه با خاك‌هاي طبيعي وزن بسياركمي دارد.
اين محصول در تركيب بيشترتقويت‌كننده‌ ها، كودهاي الي (كودهاي حيواني و گياهي)، پوسته ياخاك اره مورد استفاده قرار مي‌گيرد و در اندازه‌هاي مختلفي موجود است.

دامنه وسيع سايز ذرات، اين امكان را مي‌دهدكه خاك را براي رشد انواع مختلفي از گياهان در تمامي مراحل رشد آن‌ها از تكثير در محيط ‌هاي كوچك تا شاسي‌هاي بزرگ سازگار كند. 
 پرلیت کشاورزی کاملا آبیاری شده، تنها 640 کیلوگرم بر متر مکعب وزن دارند. خاک کاملا آبیاری شده 1600 تا 2000 کیلوگرم بر متر مکعب وزن دارد.که میتوان وزن محیط کشت را با استفاده از مخلوط های ترکیبی پرلیت کشاورزی و یک افزودنی دیگر نظیر پیت،کمپوست یا کودهای آلی،بعنوان خاک محل کشت تا 60% کاهش داد.

نگهداری آب و غذای گیاه و تامین اکسیژن کافی برای ریشه
پرلیت کشاورزی قادر است 3 تا 7 برابر وزن خودش آب جذب و نگهداری کند و دچار آبگرفتگی نشود. در عین حال، مِتواند ظرفیت نگهداری مواد غذایی محلول را نیز افزایش داده و از خروج مواد غذایی محلول در اثر آبیاری های مکرر پیشگیری نماید از سوی دیگر ساختار میکروسکوپی ذرات پرلیت به گونه ای است  که با داشتن حفرات و تخلخلهای چند لایه قادر است حتی در حالت اشباع از آب نیز حداقل 20% از تخلخل مفید خود را در خاک حفظ کرده واز این طریق تبادل هوا و اکسیژن را نز در محیط کشت افزایش دهد.

صرفه اقتصادی بلندمت
پرلیت کشاوری یکی شیشه آتشفشانی انبساط یافته است. بنابراین  برخلاف مواد آلی، پوسیده نخواهد شد و خواص مخبت خود را برای مدتهای طولانی در خاک حفظ می کند.


بی اثر بودن از نظر شیمیایی
پرلیت کشاورزی اساساً پی اچ نزدیک به خنثی داشته و در اکثر محیط های طبیعی غیرقابل حل می باشد. از اینرو تغییر قابل ملاحظه ایی در قلیائیت یا اسیدیته محیط کشت ایجاد نمی کند.


پرلیت برای بهبود بخشیدن خاکهای عادی و آماده سازی خاک برای کشت

پرلیت را می توان به تنهایی با در ترکیب با کودهای آلی، بمیزان 15 الی 35 درصد حجمی خاک تازه به شرح زیر استفاده نمود:

مرحله 1: خشم زدن خاک دست نخورده با تراکتور، و بیل زدن یا چنگک زدن خاک تا عمق 15 الی 30 سانتیمتر.

مرحله 2: پرلیت را به ضخامت 1/5 تا 5 سانتیمتر روی زمین بگسترانید. برای آماده سازی کاملتر خاک، می توانید بر روی اینقدار پرلیت، 1/5 تا 5 سانتیمتر هم لیه ایی از مواد ارگانیکی بهبود دهنده خاک نظیر (کودهای آلی) اضافه نمائید.

این مواد می توانند پیت، کمپوست، خاک بگ و یا خاک اره، تراشه چوب یا پوسته درختان، داای ترکیبات نیتروژن باشند.

برای زمینی که قبلاً ر از درختچه ها یا درختان بوده سفارش می شود که پرلیت به میزان حداقل 1/3 حجمی آن با اصلاح کننده آلی (کود آلی) و خاک طبیعی مخلوط شود (یعنی نسبت حجمی پرلیت: کود: خاک، مساوی 1:1:1 باشد).

پرلیت برای کاشت دیم و ایجاد فضاهای سبز

مرحله 1: شخم زدن با تراکتور، بیل زدن یا چنگک زدن خاک تا عمق 15 الی 30 سانتیمتر.

مرحله 2: پرلیت را به ضخامت 1/5 تا 5 سانتیمتر روی زمین بگسترانید. اگر خواسته باشید می توانید 1/5 تا 5 سانتیمتر کود گیاهی یا تراشه چوب و خاک اره تثبیت کننده نیتروژن (با اندازه یک چهارم اینچ یا حدود 0.65 سانتیمتر) به آن اضافه نمائید.

مرحله 3: پرلیت وکود آلی بطور کامل با خاک مخلوط شود.

مرحله 4: آب پاشی کرده وزمین را برای مسطح شدن غلتک بزنید تا قبل ازکاشتن هموار و تراز شود. بذرپاشی کرده و سپس بذرها را با لایه ایی از مخلوط پرلیت و پیت یا کود بپوشانید.

بیوتکنولوژی گیاهی و باغبانی در اسکاتلند (کشت محصولات هیدروپونیک با استفاده از پرلیت)

بیش از 20 سال است که اکثر نواحی دره سه لیده دراسکاتلند، مرکز پیشرفته ای برای تولید گوجه فرنگی گلخانه ای در این منطقه شده است. درهر حال، چندی پیش بالا رفتن سریع هزینه های کارگری و سوخت، و شدت فزاینده رقابت کالاهای وارداتی باعث شد تا کاهش جدی در سطح زیر کشت گلخانه ای روی دهد.

امروز شانس مچددی برای عمل آورنده گان گوجه فرنگی در این منطقه به وجود آمده ست. کسانیکه از سالهای سخت رقابت به سلامت گذشته اند، اصلاحات اساسی در روشهای از مد افتاده وکم بازده (کشت در پشته های خاکی) بوجود آورده اند. آنها هر پیشرفت تکنیکی حاصل از تحقیقات وتوسعه را در زمینه روشهای نوین غذا رسانی به محصول، ذخیره انرژی، کنترل رایانه ای محیط، محافظت کشت و پرورش گیاه بکار گرفتند. اما، بزرگترین تغییر در این میان، تطابق آنها با یک مفهوم جدید کشت بوده است.
 
سیستم کشت هیدروپونیک (برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به قسمت مقالات سایت مراجعه کنید)
سامانه های کشت بدون خاک بر نسل جدیدی از مواد محیطی ریشه که خنثی، استریل و یکنواخت باشند، نظیر پرلیت منبسط شده و پشم سنگ پایه ریزی شده اند. این مواد که گیاهان کاملا به آب، مواد معدنی و اکسیژن آنها وابسته سهتند، صرفاً به عنوان محیطی حمایت کننده برای محلول های غذایی عمل می کنند. در حالت خاصی از کشت هیدورپونیک، غیاب کامل فاکتورهای جام مطرح است و محلول غذایی خود به عنوان محیط ریشه ای نیز عمل می کند.
 
 
 
بنابراين پرليت منبسط به دليل خصوصيات زير محيط مناسبي جهت رشد گياهان ايجاد مي‌نمايد:
- اصلاح سيستم هوا دهي و آب دهي خاک
- قدرت نگهداري آب و مواد غذايي در خود و تغذيه مداوم گياه
- دارا بودن PH خنثي (5/7-5/6) و عدم اختلال در رشد طبيعي گياه
- عدم ايجاد تغيير ناگهاني در دماي خاک
- استريل بودن از نظر بهداشتي و جلوگيري از اثرات منفي گياهان هرز و حشرات موذي
- دارا بودن ترکيبي مشابه ترکيب شيميايي مواد تشکيل دهنده خاک و عدم ايجاد اختلال در ساختمان خاک
- نفوذ و پخش يکسان آب در خاک در حضور پرليت
- بهبود عمل تهويه خاک در حضور پرليت
رقيب اصلي پرليت در باغباني و کشاورزي ورميکوليت است و انتخاب هر يک از اينها بستگي به عواملي نظير قدرت حفظ و نگهداري آب، خاصيت خنثي بودن، تخلخل خاک، قيمت، قابل دسترس بودن، کيفيت و استمرار قابليت مهيا شدن در زمان زياد دارد.اختلاط مناسب و مطلوب پرليت با کودهاي شيميايي و خاک برگ عامل مهمي در رشد و تکثير گياهان مي باشد. اين مخلوط تهيه شده، زهکشي بسيار عالي در خاک بوجود آورده و رطوبت را در خود حفظ مي‌كند و از ضعيف شدن ريشه و از بين رفتن آن در هنگام قلمه زدن يا کاشتن جلوگيري مي‌كند. مخلوط مزبور به عنوان عامل رشد گياهان گلداني نيز مورد استفاده قرار مي‌گيريد و از پرليت مخلوط نشده در ته گلدانها جهت زهکشي خوب استفاده مي‌شود.در گذشته تنها از پرليت هاي دانه درشت در مخلوطهاي پرليت با کودهاي آلي و خاک برگ استفاده ميشد ولي امروزه از پرليت هاي دانه ريز نيز به طور گسترده اي استفاده مي‌شود بخصوص در مواقعي که قابليت نگهداري آب بيشتر مورد نياز باشد.


خاکهای پرلیت
اغلب پروش دهندگان عمده و حرفه ای گل و گیه می دانند که منافع استفاده از خاک با کیفیت بالا کاملاً ارزش پرداختن مقداری بهای بیشتر را دارد. خاک مناسب با ایجاد کیفیت بهتر، رشد سریعتر و به حداقل رساندن ضایعات، میزان سود حاصله را افزایش می دهد. خاکهای سفارشی با ترکیب پرلیت کشاورزی - باغبانی مخلوطهای یکدستی از پرلیت درجه دانه درشت - متوسط الک شده و یک ازودنی دیگر نظر پیت ریزدانه عمل آوری شده هستند که برای تمام منظورهای گلکاری مناسب می باشند. در بعضی موارد می توان مستقیماً از کیسه های حاوی مخلوط استفاده نمود، بدین ترتیب هزینه های نیروی کار و تجهیز گلخانه به حداقل مقدار کاهش می یابد.

 


پرلیت چیست؟

 
پرلیت نوعی سنگ آتشفشانی با ترکیب اسیدی تا حد واسط است که در محیط آب و یا مرطوب تشکیل می‌شود. پرلیت دارای بافت شیشه‌ای است و به سبب همراه داشتن آب ، اشکال کروی در آن ایجاد شده است. میزان آب همراه با پرلیت در حدود 2 تا 5 درصد است.

وزن مخصوص فضایی بتن سبک بستگی به روش ساخت، مقدار و انواع اجزای متشکله آن دارد.تمام بتن‌های سبک، وزن مخصوص کم خود را مدیون وجود هوا در ساختمان داخلیشان هستند. بتن سبک، با وزن مخصوص ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم در متر مکعب را برای سیستمهای عایق بندی و همچنین به عنوان پرکننده و همچنین برای تحمل بارها می‌توان مورد استفاده قرار داد پرلیت نوعی سنگ آتشفشانی با ترکیب اسیدی تا حد واسط است که در محیط آب و یا مرطوب تشکیل می‌شود. پرلیت دارای بافت شیشه‌ای است و به سبب همراه داشتن آب ، اشکال کروی در آن ایجاد شده است. میزان آب همراه با پرلیت در حدود ۲ تا ۵ درصد است. 
● آشنایی 
بعضی از دانشمندان معتقدند پرلیت از هیدراسیون اسبیدین عامل گردیده است و آب موجود در آن به صورت مولکولی و هیدروکسیل است. نسبت مقدار این دو نوع آب در پرلیت به میزان فراوانی اکسید کلسیم و منیزیم بستگی دارد. پرلیتها ناپایدارند و با گذشت زمان شروع به تبلور می‌کنند و سپس خاصیت اصلی خود را از دست می‌دهند. بیشتر پرلیتهای مرغوب به دوران سوم و چهارم زمین شناسی تعلق دارند. چنانچه پرلیت آلتره گردد، به مونتموریلونیت ، اوپال و کلسدونی تبدیل می‌گردد.

زمین شناسی پرلیت (ترکیب و مورفولوژی)

پرلیتهای تجاری در بافتهای مختلف، بسته به عمق جایگیری خود، حائز اهمیت هستند. جایگیری پیشنهاد شده عبارت است از: خارجی ترین قسمت را پرلیت پامیسی تشکیل می دهد که به تدریج به طرف داخل بافت پرلیت، بهم فشرده شده و سرانجام فلسیک یا اسیدی تشکیل می شود. بر اساس این مدل انواع پرلیت عبارتند از:

پرلیت پامیسی

نزدیک به سطح، دارای وزن کم و کف دار است. در محیط تشکیل چندین پرلیتی، حفره دار شدن کمتر توسط فشار لیتواستاتیک و هیدرواستاتیک محدود میشود. در نتیجه حفره دار شدن و درجه تغییر شکل حفرات، تابعی از فشار محدود کننده محلی و مقدار ویسکوزیته جریان در طول حفره دار شدن مایع سرد شونده سطحی می باشد. این نوع، تمایل به شکست و پودر شدن بیشتری دارد.

پرلیت گرانولار

همجوار و عمیق تر از پرلیت پامیسی در جایگیری عمومی یافت می شود. بسیار چگالتر از بافت پوشاننده اش بوده، ظاهری شکری یا ساکاروئیدی، رنگ خاکستری تا قهوه ای چربی دارد که اغلب نوارهای جریانی نشان می دهد. از نظر اسباب کردن، نقطه ثابت انبساط و دامنه بندی در حد رضایت بخشی بوده و مغزه گیری از آن برای معدنکاری به آسانی صورت می گیرد.

پرلیت کلاسیکی

از لحاظ چینه شناسی ، زیر پرلیت گرانولار (دانه ای) در گنبد دیده می شود. جسم تیپیک خاکستری مرواریدی با اجزا متمرکز پوست پیازی است. به رنگ خاکستری تیره یا یاه می باشد. 
ابسیدین در صورت وجود در داخل این پرلیت یافت میشود که آبگیری ابسیدین و تشکیل پرلیت از آنرا نشان می دهد. به طرف داخل جریان، مقدار ابسیدین در پرلیت کلاستیکی تمایل به افزایش دارد اگر چه در ذخایر پرلیت، هسته های ریولیتی، برشهای جریانی و دیگر مواد و ساختارهای بهم پیوسته با جریانهای ولکانیکی و گنبدها یافت میشود. علاوه بر ابسیدین که ممکن است حاوی ادخالهای شناخته شده تریدیمیت باشد اغلب مواد غیر قابل انبساط نظیر کوارتز ، فلدسپات ، بیوتیت ، منیتیت و دیگر کانیهای نادر همانند محصولات شیشه زدایی، ممکن است در توده پرلیتی موجود باشدیه پرلیت منبسط شده 
سنگ پرلیت را نخست خرد و سپس دانه بندی می‌نمایند. پرلیت دانه بندی شده ابتدا به بخش پیش گرم و از آنجا به داخل کوره هدایت می‌گردد. دمای داخل کوره میان ۷۰۰ تا ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد و بر پایه ترکیب شیمیایی و میزان آب موجود در پرلیت تنظیم می‌شود. پرلیت در داخل کوره منبسط و به کمک جریان هوا به طرف بالا رسانده می‌شود. مواد زاید به طرف پایین کوره سقوط می‌کنند. 
● کاربرد پرلیت منبسط شده 
مصارف مهم پرلیت منبسط شده عبارت است از تهیه بتن سبک وزن ، پرکنندگی ، عایق حرارتی و صوتی ، کشاورزی و به عنوان صافی و ساینده است. پرلیت را می‌توان به نسبتهای مختلف با سیمان مخلوط کرد و از آن قطعه‌های سبک وزن تهیه کرد. ملات پرلیت از ملات سیمان سبکتر ، هدایت گرمایی آن کم جذب صدای آن بیشتر است. 
در رنگ سازی ، پلاستیک ، لاستیک و عایق بندی فضای خالی دیوارهای دو جداره بکار می‌رود. صفحات پرلیتی را به کمک پرلیت و یک ماده چسباننده نظیر گچ می‌توان تهیه نمود. این صفحات وزن کم دارند و به عنوان عایقهای خوب حرارتی و صوتی بکار می‌روند. صفحات جذب صدا ، از مخلوط پرلیت و آزبست پرس شده تهیه می‌گردند. 
▪ عایق حرارتی : مخلوط پرلیت ، آزبست و یک ماده چسباننده نظیر گچ به صورت عایق حرارتی بسیار خوبی به مصرف می‌رسد که از آن به منظور عایق بندی مخازن و لوله‌ها تا دمای ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد استفاده می‌شود.

مصارف کشاورزی:

پرلیت در کشاورزی کاربرد فراوان دارد. 3 تا 4 برابر وزن خود آب را جذب می کند. در کشت هیدروپونیک، گلخانه ها و نهالستان ها قابل استفاده است. بهترین بسترهای کشت ترکیبی از پرلیت و پامیس و نیز ترکیبی از پرلیت و پیت ماس می باشد.

 

مزایا:
1- بستر مناسب جهت کاشت گیاه و رشد و پرورش بذر
2- اصلاح سیستم هوادهی و آب دهی خاک
3- قدرت نگهداری آب و موادغذایی و تغذیه مداوم گیاه
4- عدم ایجاد تغییر ناگهانی در دمای خاک
5- استریل بودن از نظر بهداشتی و جلوگیری از اثرات منفی علف های هرز و حشرات موذی
6- نفوذ و پخش یکسان آب در خاک
7- دارا بودن PH خنثی در حد 5/7-5/6 و جلوگیری از هر گونه اختلال در ریشه
● کاربرد پرلیت خام 
پرلیت خام در صنایعی همچون سرامیک ، سانیره‌ها ، ساخت الکترود ، تهیه سیمان ، مواد منفجره ، متالوژی ، تولید زیولیت مصنوعی ، فیلتر و صافی و ساخت فیبر شیشه‌ای کاربرد دارد. 
▪ سرامیک : برای تهیه عناصر سیلیس ، آلکانی و آلومینیوم مورد نیاز برای سرامیکها می‌توان ترکیب همگن و یکسان پرلیت خام را جایگزین کوارتز و فلدسپارت در تهیه چینی نمود. در تهیه لعابهای رنگی از پرلیت می‌توان استفاده نمود. در کاشی کف و سرویسهای بهداشتی ، پرلیت به میزان ۱۲ تا ۳۵ درصد جایگزین فلدسپارت می شود. سرامیکهای الکتریکی و فیبر شیشه‌ای پرلیتها مناسب تشخیص داده شده‌اند. 
▪ سیمان : برای تهیه سیمان پوزولان و بتن بکار می‌رود. 
▪ زیولیت‌ها : ماده اولیه مناسب برای تهیه انواع زیولیتها با استفاده از محلولهای گرمایی. 
▪ ساینده‌ها : پرلیت با داشتن سختی ۵ الی ۶ به عنوان ماده ساینده استفاه می‌شود. 
▪ متالوژی : پرلیت خام اگر به صورت لایه روی مواد مذاب قرار گیرد مانع اکسیده شدن ماده مذاب ، کاهش لفت دما و جمع آوری سرباره می‌شود. 
● میزان تولید پرلیت 
میزان پرلیت مصرفی جهان در سال ۱۹۹۷ ۱.۸ تا ۱.۹ میلیون تن گزارش شده است. کشورهای مهم تولید کننده پرلیت عبارتند از : آمریکا ، روسیه ، یونان ، ایتالیا ، ژاپن و … .

● منابع پرلیت ایران 
ذخایر بزرگی از پرلیت در شرق جاده میانه - تبریز در ناحیه سفید خانه (۴۶ کیلومتری شمال شرقی میانه) ، اطراف آبادی طارم (در غرب میانه) کشف گردیده است. میزان ذخیره معدن سفید خانه در حدود ۵۰ میلیون تن گزارش گردیده است. با اکتشافات انجام شده توسط اداره کل معادن و فلزات خراسان ، ذخایر با ارزشی در اطراف بیرجند ، فردوس و طبس کشف گردیده است. در دیگر نقاط ایران و از جمله در استان سیستان و بلوچستان و شهرهای نایین و کاشان نیز ذخایر پرلیت کشف شده است.

 



:: برچسب‌ها: پرلیت ,
:: بازدید از این مطلب : 326
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 بهمن 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فروش سولفات آلومینیوم


 اتانول یا الکل اتیلیک یا اتیل الکل با فرمول شیمیائی C2H5OH با بوی خاص و آتشگیری است که در نوشیدنیهای الکلی وجود دارد. این الکل همان ماده ای است که خاصیت مست کنندگی دارد و در نوشیدنیهای الکلی با درصدهای مختلف پیدا میشود. علاوه بر این در صنایع مختلف کاربرد فراوان دارند. این کاربردها در عطرها و ادکلنها و همچنین در وانیل و همچنین به عنوان سوخت در برخی ماشینهای جدید میباشد. برای استفاده از این الکل در صنایع عطر سازی استفاده میکنند.مخمر آبجو ، قارچی است که با جوانه زدن تکثیر میشود، اگر این قارچ در مجاور یک ماده قندی تخمیر شود، موادی از خود خارج میکند که خاصیت آنزیمی داشته و موجب دگرگونی قند میشود. در بین قندها ، گلوکز به فرمول C۶H۱۲O۶ است که در انگور وجود دارد که پس از تخمیر باعث ایجاد الکل میشود. 
موارد مصرف:
سوخت: بزرگترین کاربرد اتانول به صورت خالص به عنوان سوخت در متور خودروها است.
نوشیدنی های الکلی: اتانول را در انواع مشروبات الکلی مصرف می کنند.
پیل سوختی اتانولی: اتانول را می توان در پیل های سوختی مستقیم DEFC برای تولید برق همراه با محصولات جانبی آب و دی اکسیدکربن بکار برد.
سوخت موشک: اتانول را در سوخت موشک برای افزایش نیروی پیشرانه بکار می برند. 
ضد عفونی کننده: اتانول را در مراکز پزشکی برای ضدعفونی لوازم پزشکی ، ضد عفونی ضخم و مواد ضد عفونی کننده دست استفاده می کنند.
پاد زهر: اتانول را برای از بین بردن اثر مسمومیت بعضی از مواد مانند متانول و اتیلن گلایکو استفاده می کنند. 
سایر کاربردها: حلال ، ضد عرق و ...

آیا اتانول که از انواع الکل هاست پاک و خوردن آن حلال است؟
پرسش
با عرض سلام و خسته نباشید؛ لطفا بفرمایید آیا اتانل که یکی از انواع الکل می باشد و در داروهای آشامیدنی مصرف گسترده ای دارد پاک می باشد و در صورتی که پاک باشد خوردن آن حلال می باشد؟ از عنایتی که مبذول خواهید فرمود قبلا تشکر می نمایم.
پاسخ اجمالی
الکل‏ها به دو دسته کلى ‏تقسیم مى‏شوند: یکى الکلى که از طریق صنایع نفت و پتروشیمى به ‏دست مى‏آید و دیگر الکلى که از تقطیر بخارات شراب، حاصل‏ مى‏شود. و چون اتانول از جمله الکلهای صنعتی است، مطالب مربوط به الکل صنعتی را مورد بررسی قرار می دهیم:


واقعیت این است که الکل صنعتى از لحاظ ماهیت‏ شیمیایى هیچ‏ تفاوتى با الکل تخمیرى نداشته هر دو از نوع الکل یک ظرفیتى نوع‏ اول به فرمول C2H5OH مى‏باشند. منتها با این تفاوت که بر الکل صنعتى قطعا لفظ خمر صادق نیست. در حالى که الکل تخمیرى از آن‏ جهت که از تقطیر بخار خمر به دست آمده، احتمال آن مى‏رود که ‏عنوان خمر بر آن صادق باشد.


مشهور فقیهان هر مایع مست کننده‏اى را نجس مى‏دانند. حال آیا الکل صنعتى مى‏تواند مصداقى از مایع مسکر بالاصالة باشد؟


طبق نظر مشهور فقیهان به نظر مى‏رسد که الکل صنعتى را نمى‏توان مصداق «مسکر» دانست هر چند ماده آن، عامل اصلى و مؤثر در مایعات مست کننده ‏است. و این نه به خاطر آن است که به الکل صنعتى مواد سمى و بدبوکننده هم چون متانول افزوده‏اند بلکه بدین خاطر است که ‏غلظت الکل به قدرى بالاست که بر فرض که مواد افزودنى هم در آن‏ نباشد، باز هم نوشیدن آن به هر مقدار، باعث مسمومیت است. و لذا عرفا به این ماده، مسکر اطلاق نمى‏کنند. [1]


نظر مراجع معظم تقلید در خصوص مطلب فوق گویای همین مطلب است:


‏ امام خمینی: الکل صنعتی که برای رنگ کردن درب و میز و صندلی و مانند اینها به کار می برند[2] اگر انسان نداند از چیزی که[3] مست کننده و روان است درست کرده اند، پاک می باشد.[4]


زنجانی: اگر انسان نداند که مست کننده است یا نه، پاک است.


فاضل: مسأله – الکل سفید و طبی که الکل خالص می باشد و مصارف طبی دارد پاک می باشد. مگر اینکه از شراب و فقاع گرفته شده باشد که در این صورت نجس است. همچنین مواد پاک کننده دیگر که از مشتقات الکل است و در مراکز درمانی کاربرد دارد پاک می باشد.


همچنین الکل صنعتی که همان الکل سفید به اضافه مقداری مواد سمی است و کاربرد صنعتی دارد پاک می باشد. ادکلن و مواد صنعتی دیگر نیز که مشتمل بر الکل می باشد پاک است.


سیستانی: الکل؛ چه صنعتی، چه طبی، به تمامی اقسام پاک است.


مکارم: الکل طبی و صنعتی که انسان نمی داند از چیز مست کننده ی مایع گرفته شده پاک است، همچنین ادکلن و عطرها و داروهایی که با الکل طبی یا صنعتی مخلوط است.[5] «همچنین» الکلهایی که ذاتا قابل شرب نیست یا جنبه ی سمی دارد، نجس نیست، ولی هرگاه آن را رقیق کنند و مشروب و مسکر باشد، نوشیدنش حرام است و احتیاطا حکم نجس دارد.[6]


نتیجه آنکه الکلهایی نظیر اتانول و متانول که ذاتا جنبه ی سمی داشته و قابل شرب نیستند، پاک بوده و تا زمانی که رقیق نشده و مشروب و مسکر نباشند، نوشیدن این قسم الکل ها حرام نیز نمی باشد.

 

آیا اتانول که از انواع الکل‌هاست پاک و خوردن آن حلال است؟

 
الکل‌هایی نظیر اتانول و متانول که ذاتا جنبه‌ی سمی داشته و قابل شرب نیستند، پاک بوده و تا زمانی که رقیق نشده و مشروب و مسکر نباشند، نوشیدن این قسم الکل‌ها حرام نیز نمی‌باشد.
الکل‏‌ها به دو دسته کلى ‏تقسیم مى‌‏شوند: یکى الکلى که از طریق صنایع نفت و پتروشیمى به ‏دست مى‏‌آید و دیگر الکلى که از تقطیر بخارات شراب، حاصل‏ مى‏‌شود. و چون اتانول از جمله الکل‌های صنعتی است، مطالب مربوط به الکل صنعتی را مورد بررسی قرار می‌دهیم:
واقعیت این است که الکل صنعتى از لحاظ ماهیت‏ شیمیایى هیچ‏ تفاوتى با الکل تخمیرى نداشته هر دو از نوع الکل یک ظرفیتى نوع‏ اول به فرمول C2H5OH مى‏‌باشند. منتها با این تفاوت که بر الکل صنعتى قطعا لفظ خمر صادق نیست. در حالى که الکل تخمیرى از آن‏ جهت که از تقطیر بخار خمر به دست آمده، احتمال آن مى‏‌رود که ‏عنوان خمر بر آن صادق باشد.

مشهور فقیهان هر مایع مست کننده‌‏اى را نجس مى‏‌دانند. حال آیا الکل صنعتى مى‌‏تواند مصداقى از مایع مسکر بالاصالة باشد؟
طبق نظر مشهور فقیهان به نظر مى‏رسد که الکل صنعتى را نمى‌‏توان مصداق «مسکر» دانست هر چند ماده آن، عامل اصلى و مؤثر در مایعات مست کننده ‏است. و این نه به خاطر آن است که به الکل صنعتى مواد سمى و بدبوکننده هم چون متانول افزوده‌‏اند بلکه بدین خاطر است که ‏غلظت الکل به قدرى بالاست که بر فرض که مواد افزودنى هم در آن‏ نباشد، باز هم نوشیدن آن به هر مقدار، باعث مسمومیت است. و لذا عرفا به این ماده، مسکر اطلاق نمى‏‌کنند.[1]

نظر مراجع معظم تقلید در خصوص مطلب فوق گویای همین مطلب است:

امام خمینی: الکل صنعتی که برای رنگ کردن درب و میز و صندلی و مانند اینها به کار می برند.[2] اگر انسان نداند از چیزی که[3] مست کننده و روان است درست کرده اند، پاک می‌باشد.[4]

زنجانی: اگر انسان نداند که مست کننده است یا نه، پاک است.

فاضل: مسأله – الکل سفید و طبی که الکل خالص می باشد و مصارف طبی دارد پاک می‌باشد. مگر اینکه از شراب و فقاع گرفته شده باشد که در این صورت نجس است. همچنین مواد پاک کننده دیگر که از مشتقات الکل است و در مراکز درمانی کاربرد دارد پاک می‌باشد.

همچنین الکل صنعتی که همان الکل سفید به اضافه مقداری مواد سمی است و کاربرد صنعتی دارد پاک می‌باشد. ادکلن و مواد صنعتی دیگر نیز که مشتمل بر الکل می‌باشد پاک است.

سیستانی: الکل؛ چه صنعتی، چه طبی، به تمامی اقسام پاک است.

مکارم: الکل طبی و صنعتی که انسان نمی‌داند از چیز مست کننده ی مایع گرفته شده پاک است، همچنین ادکلن و عطرها و داروهایی که با الکل طبی یا صنعتی مخلوط است.[5] «همچنین» الکل‌هایی که ذاتا قابل شرب نیست یا جنبه ی سمی دارد، نجس نیست، ولی هرگاه آن را رقیق کنند و مشروب و مسکر باشد، نوشیدنش حرام است و احتیاطا حکم نجس دارد.[6]

نتیجه آنکه الکل‌هایی نظیر اتانول و متانول که ذاتا جنبه‌ی سمی داشته و قابل شرب نیستند، پاک بوده و تا زمانی که رقیق نشده و مشروب و مسکر نباشند، نوشیدن این قسم الکل‌ها حرام نیز نمی‌باشد.
در این بخش شما را با الکل (Alcohol) یا همان اتانول ۹۶ درجه (Ethanol ۹۶) آشنا میکنیم. در پزشکی وقتی صحبت از الکل میشود مقصود همان اتانول ۹۶ درجه است. اثر باکتریسیدی اتانول مرهون دناتوره کردن پروتئین باکتری است. این عمل در حضور اب امکان پذیر است به همین جهت الکل ۷۰-۹۰ درجه از ۹۶ درجه قوی تر خواهد بود. الکل ۷۰ درجه در عرض ۲ دقیقه حدود ۹۰% باکتری های پوست را میکشد به شرطی که رطوبت ان در روی پوست به طور طبیعی خشک شود. ایزوپروپیل الکل نیز به عنوان  ضد عفونی کننده به کار میرود ولی چون که گشاد کننده عروق سطحی است چنانچه برای ضد عفونی محل تزریق به کار رود به هنگام ورود سوزن به داخل پوست احتمال خونریزی موضعی ناشی از پارگی مویرگ ها وجود خواهد داشت. اتانول در غلظت کمتر از ۳۰% بی اثر میباشد. اتانول بر ویروس های لیپوفیل و بسیاری از قارچ ها موثر است علیه باسیل سل فعالیت عالی دارد ولی بر ویروس های اب دوست و اسپور باکتری ها بی تاثیر میباشد. چون زود تبخیر میود لذا تاثیر عملکرد ان بر روی سطوح ناکافی خواهد بود. در مورد ضد عفونی درجه تب و یا استتوسکوپ حداقل باید ۱۰ دقیقه زمان صرف کرد. لنز نباید رطوبت الکل داشته باشد زیرا تماس مستقیم الکل با قرنیه به ان اسیب میرساند.
اتانول  
 
 
استفاه از الکل بعنوان سوخت موتورهای درون سوز، به تنهایی بصورت ترکیب با دیگر سوختها مورد توجه می باشد.دلیل آنهم فواید زیست محیطی و اقتصادی درازمدتی است که نسبت به سوختهای فسیلی دارد. متانول و اتانول از نفت خام و گاز طبیعی هم بدست می آیند، ولی در این میان اتانول از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد، چرا که به عنوان یک منبع تجدید پذیر به آسانی و ازمواد آلی همچون دانه های گیاهی ویا چغندر قند و ..... هم بدست می آید. اتانول قابل اشتعال است و بسیار بهتر از سوختهای دیگر می سوزد. وقتی بصورت کامل بسوزد حاصل آن فقط آب و دی اکسید کربن است. بدلیل همین موضوع به لحاظ کاهش آلاینده های زیست محیطی مورد توجه بوده و سوخت مناسبی برای بخش حمل و نقل عمومی محسوب می شود. اتانول بصورت خالص نمی تواند در موتور اتومبیل ها بعنوان سوخت بکار رود. بدلیل اینکه عدد اکتان اتانول بسیار بالاتر از حد معمول مورد نیلز اتومبیل ها می باشد. نیاز است که در زمان جرقه دهی (سیستم برق اتومبیل) تغییراتی بوجود آید و در صورتیکه 10 تا 30 درصد اتانول با بنزین مخلوط شوند دیگر نیازی به تغییرات سیستم موتوری خودرو نمی باشد.
یک نمونه شناخته شده از این ماده بنام E15 (شامل 15% اتانول و 85% بنزین) است که اینچنین مخلوطی برای موتور اتومبیل های مصرفی ضرری ندارد. استفاده از الکل در سوخت منجر به کاهش سطح انتشار CO2 و در نتیجه کاهش اثر گازهای گلخانه ای و گرم شدن زمین نیز می شود.
کاهش انتشار ذرات معلق، اکسید های گوگرد، ترکیبات آروماتیک و سرب نیز از جمله فواید بهره گیری از اتانول می باشد.
 
سایر مزایا :
-        کاهش وابستگی صرف به سوختهای فسیلی
-        ایجاد صنایع جانبی و اشتغالزایی
-        تولید یک سوخت پاک
-        کمک به بهسوزی بنزین در موتور خودروها
-        حفاظت از منابع آب
-        کاهش شایان توجه درانتشار سایر آلاینده های خروجی از وسائط نقلیه
درصورت استفاده از اتانول در سوخت خودروها با توجه به بهره گیری خودروهای امروزی از مبدل شیمیایی (کاتالیست کانورتور) عمده ایراد وارده به این سوخت درخصوص انتشار "استالدئید" نیز مرتفع می گردد.
 
چکیده: 

مطالعات قبلي نشان مي دهد که اتانول و اسکوپولامين باعث القا فراموشي و يادگيري وابسته به وضعيت مي شوند. بر اساس اين يافته ها در مطالعه حاضر اثر اتانول بر فراموشي و يادگيري وابسته به وضعيت القا شده با اسکوپولامين در تکليف ماز بعلاوه اي شکل مرتفع مورد بررسي قرار گرفت. در اين مطالعه تجربي از موش کوچک آزمايشگاهي نر نژادNMRI استفاده شد. موش ها بيهوش شدند و کانول گذاري دوطرفه در ناحيه CA1 هيپوکامپ پشتي با استفاده از روش استريوتاکسي انجام شد. بعد از طي دوره بهبودي هفت روزه، اثر اتانول بر روي فراموشي و يادگيري وابسته به وضعيت اسکوپولامين در موش هاي کوچک آزمايشگاهي مورد بررسي قرار گرفت. تزريق قبل از آموزش اسکوپولامين به داخل ناحيه CA1 باعث القا فراموشي شد. تزريق قبل از آموزش اسکوپولامين به داخل ناحيه CA1 باعث القا فراموشي شد. تزريق قبل از آزمون اسکوپولامين يا اتانول باعث برگشت فراموشي القا شده با اسکوپولامين قبل آموزش شد. تزريق قبل از آزمون اتانول خود باعث تخريب حافظه شد ولي اثر اصلاحي اسکوپولامين روز آزمون را بر روي فراموشي القا شده توسط اسکوپولامين روز آموزش را تقويت نمود. اين يافته ها نشان مي دهند که اتانول مي تواند يادگيري وابسته به وضعيت اسکوپولامين را در هيپوکامپ پشتي تحت تاثير قرار دهد. بعلاوه اين داده ها پيشنهاد کننده يادگيري وابسته به وضعيت متقابل بين اتانول و اسکوپولامين در هيپوکامپ پشتي موش کوچک آزمايشگاهي مي باشند.

چكيده

زمینه و هدف: اتانول يك ماده شناخته شده با مصارف فراوان پزشكي و صنعتي است كه به صورت خوراكي مصرف شده و عوارض خطرناكي بر اعضاي مختلف بدن مي گذارد. آثار الكل بر روي برخي از اعضاي بدن مورد بررسي قرار گرفته است. در صورتي كه اثر اين ماده کمتر به صورت تجربیبر روي ريه مطالعه شده استلذا  هدف از اين  پژوهش، بررسي تغييرات احتمالي اتانول بر بافت ريه موش بالغ مي باشد.

روش بررسی: در اين پژوهش تعداد 20 سر موش سه ماهه بالغ (نر و مادهبه دو گروه آزمايش و كنترل تقسيم شدندگروه آزمايش به مدت 21 روز، اتانول رقيق شده را به صورت يك بار در روز دريافت نموده و در همين مدت موش هاي گروه كنترل سرم فيزيولوژي دريافت كردند. سپس ريه موش ها در هر دو گروه آزمايش و كنترل خارج گرديده، در فرمالين فيكس و بعد از پاساژ بافتي، در پارافين قالب گيري شدند و برشهاي ميكروني از آنها تهيه گرديد. نمونه ها با روش H&E رنگ آميزي و براي مطالعه با  ميكروسكوپ نوری آماده گرديدند.

یافته ها: بررسي لام هاي ميكروسكوپي در گروه مورد، پر خوني در عروق سپتوم آلوئولار همراه با خونريزي و ارتشاح متوسط و شديد سلول هاي آماسي و بطور عمده پلي مورفونوكلئر نوتروفيلي در بافت همبند سپتوم آلوئولار را نشان دادعلاوه بر اين خونريزي اينترا آلوئولار كانوني در بخش هايي از نواحي ريه مشاهده گرديد.

نتیجه گیری: اين پژوهش نشان داد كه اتانول مي تواند بر بافتهاي ريه آثار تخريبي از جمله پرخوني، خونريزي و آماس بر جاي بگذارد.

کلید واژه ها: اتانول؛ موش؛ ريه؛ ساختمان میکروسکوپی



:: برچسب‌ها: اتانول ,
:: بازدید از این مطلب : 2194
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 بهمن 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فروش سولفات آلومینیوم

سود پرک پارس سود

فرمول شیمیایی : NaOH
آنالیز : خلوص %۱±۹۸%

نام علمی سود پرک پارس سود: هیدروکسید سدیم

نام صنعتی : سود سوز آور
سایر نام ها : سود جامد پرک ، سود کاستیک ،کاستیک سودا ، سود جامد کاستیک ، سود پرک جامد

سود پرک پارس سود یک جامد سفید رنگ و آب شونده است؛ به طور عمده به صورت پرکمی باشد. سودا کاستیک آب و دی اکسید کربن را از هوا جذب می کند. در آب، الکل و لیکول محلول است. این ماده در تولید نمک های سدیم و شوینده ها به کار می رود، و برای تنظیم pH و همچنین به طور گسترده در تولید کاغذ و شوینده های صنعتی و خانگی استفاده می شود.

مواد ناسازگار با سود پرک

سود پرک بشدت با بسیاری از مواد آلی و غیر آلی واکنش داده به عنوان مثال با اسیدهای قوی،نیترو آروماتیک،ترکیبات نیترو پارافین،و اورگانو هالوژن،گلیکول و پیرکسیدهای آلی ترکیب می شود،بر روی برخی از پلاستیک ها مانند پی ئی تی (بطری نوشابه)اثر گذاشته و آنها را سوراخ می کند،سود پرک با بعضی از فلزات نیز ترکیب و گاز هیدروژن تولید می کند.

روش تولید سود پرک پارس سود

الکترولیز محلول سدیم کلرید

بیشترین مقدار هیدروکسید سدیم تولیدی، از طریق فرایند الکترولیز محلولهای کلرید سدیم در یکی از انواع ظروف الکترولیتی بدست می‌آید. بعنوان نمونه، در فرایند پیل جیوه (کاستنر-کلنر )Castner-Kellner، از جریانی از جیوه بعنوان کاتد استفاده می‌شود و ملغمه سدیم حاصل با آب ترکیب می‌شود و تولید هیدروکسید سدیم می‌نماید و در فرایند دیگر به نام پیل دیافراگم، الکترولیت از آند به کاتد حرکت میکند و دیافراگم (از جنس پنبه کوهی یا سایر مواد غشایی)، فراورده‌های آند و کاتد را از هم جدا می‌سازد. در هر دو فرایند، علاوه بر سدیم، گاز کلر نیز تولید می‌شود. یک فرایند قدیمی‌تر برای تولید سود سوزآور، عبارت از فرایند سودا – آهک می‌باشد که در آن سودا اَش (کلسیم دی‌هیدروکسید)، در واکنش با کربنات سدیم به کاستیک سودا تبدیل می‌شود.

کاربرد و مصارف سود پرک پارس سود

  • سود پرک در صنایع رنگ رزی
  • سود پرک در تولید کارتن و کاغذ
  • سود پرک در صنایع چرم و نساجی
  • سود پرک در صنایع نفت و گاز و پترو شیمی
  • سود پرک در خنثی سازی اسید و باطری سازی
  • سود پرک در تولید چرب گیر ها و سایر صنایع وابسته
  • سود پرک در صنایع غذائی ، صنایع شیر ، کنسرو سازی
    سود پرک در نوشابه سازی ,کارخانه قند و شکر ، کارخانه روغن
  • سود پرک در صنایع دارو سازی ، الکل سازی و آرایشی و بهداشتی
  • سود پرک در صنایع فلزی و تولید شیشه روی ، آلومینیوم ، گالوانیزه و آبکاری

سود پرک سفید کریستالی
سود پرک با کیفیت صادراتی
کیمیا پارس شایانکار

درباره پارس سود, سود پرک

انواع بسته بندی سود پرک

بسته بندی سود پرک به صورت :

۱٫ در بسته بندی سود پرک را در کیسه های ۲۵ کیلویی با عرض ۵۰*۸۰ و به وزن دو لایه ۶۰*۸۰ گرم بسته بندی می شود. این کیسه  ها حتما می بایست با استفاده از نخ محکم پلی استری دوخته شود زیرا اگر از نخ معمولی استفاده شود ، سود پرک به مرور نخ دوخت را دچار پوسیدگی نموده و در خود حل می نماید. بطوریکه با ورود هوا به داخل کیسه ها ، سود پرک تبدیل به کلوخ گردیده و با ترکیب هوا و هیدروکسید سدیم ماد کلوخه شده متورم و به مرور کیسه از هم شکافته و متلاشی می گردد. در جا به جایی این نوع سود به منظور جلوگیری از صدمات جسمی ، حتما می بایست اصول ایمنی و بهداشتی رعایت گردد. بنابراین هنگام کار با سود پرک به دستورالعمل های ایمنی کار با سود پرک توجه نمایید.

۲٫ کیسه جمبوبگ: در این نوع بسته بندی سود پرک به صورت ۴۰ کیسه ۲۵ کیلویی در یک کیسه یک تنی (جمبوبگ) بسته بندی می شود. کیسه جمبوبگ محافظ مناسبی برای جلوگیری از پارگی احتمالی کیسه ها بر اثر جا به جایی می باشد و همچنین از تابش مستقیم آفتاب به کیسه ها و نفوذ هوا به کیسه های آسیب دیده نیز جلوگیری نماید.

 

درباره پارس سود

سود جامد پرک صادراتی

  • سود پرک صادراتی پارس سود
  • کیفیت عالی سود پرک صادراتی
  • سود پرک صادراتی مطابق آنالیز
  • تحویل به موقع سود پرک صادراتی
  • قیمت مناسب سود پرک صادراتی
  • بسته بندی اصولی سود پرک صادراتی
  • تضمین کیفیت| خدمات برتر |اظهار صادراتی

سود پرک پارس سود با استفاده از خط تولید جدید و با بهره گیری از پرسنل مجرب در راستای تأمین نیاز صنایع داخل و خارج کشور و با هدفمندی صادراتی به تولید سود پرک (Caustic Soda Flakes)می پردازد. پارس سود آماده همکاری با بازرگانان و صادرکنندگان در زمینه صادرات سود پرک به کشورهای منطقه می باشد.
محصول سود پرک پارس سود از کیفیت بالایی برخوردار است و براساس نتایج آزمون آزمایشگاه های معتبر بین المللی، خلوص آن برابر با %۹۸ تا ۹۹ می باشد که مناسب صادرات است و به متقاضیان مطابق با آنالیز ذکر شده بدون کم و کاست در داخل و خارج از کشور عرضه می گردد. بازرسی سود پرک تولیدی کپارس سود  توسط شرکت های بازرسی بین المللی از جمله SGS صورت می گیرد و برمبنای گزارش شرکت های بازرسی بین المللی تضمین می شود.

پارس سود، آمادگی دارد خالص ترین سود پرک صادراتی خود را به کلیه شرکتها، کارخانجات و صادرکننده های محترم با قیمت پایین تر از قیمت جهانی به کشورهای مختلف با انجام تشریفات امور گمرکی (اظهار صادراتی) در اسرع وقت تحویل نماید.

محل تحویل سود پرک صادراتی: تحویل مرز های خروجی کشور از جمله مرز سرخس، اینچه برون، دوغارون، مهران، باشماق، نودوز، بازرگان، بندر عباس و سایر مرز های خروجی کشور می گردد.

همچنین سود پرک پارس سود، نامی آشنا و شناخته شده در صادرات به کشور های ازبکستان، ترکمنستان، ارمنستان، گرجستان، قزاقستان، اکراین، افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه، ترکیه، دبی و … می باشد.

بسته بندی سود پرک صادراتی:
سود پرک صادراتی پارس سود در با کیفیت ترین کیسه های دوجداره (لمینیت دار) پلی اتیلن و پروپیلن با دوخت مناسب بسته بندی می شود و بنا بر سفارش مشتری به صورت کیسه های سفارشی ۲۵ کیلویی و یا کیسه جمبو بگ ۱ تنی (شامل ۴۰ کیسه ۲۵ کیلویی)، همچنین پالت و شرینگ شده عرضه می گردد.

 

لطفا جهت ثبت سفارش و اخذ اطلاعات بیشتر در مورد سود جامد پرک صادراتی با ما تماس حاصل فرمایید

درباره پارس سود, سود پرک

سود سوز آور

در کور عزیزمان ایران نیز همانند سایر نقاط دیگر جهان، سود کاستیک|سود مایع|کاستیک سودا|سود پرک|هیدروکسید سدیم| سود پرک جامد | سود سوز آور در بخش های مختلف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. سود پرک برای تولید و تهیه مواد شیمیایی و سایر مصارف مختلف ازجمله تولید سولفید سدیم، صنعت نفت، صنعت شوینده‌ها، صنایع بهداشتی، صنعت سرامیک‌سازی، صنعت کاغذ سازی ، صنعت الکل سازی، چرم، خودروسازی، کارخانه‌های پنبه و تنظیم pH آهک که به‌عنوان ماده پر کننده، شیرین سازی زیتون، کنترل پسآب و فاضلاب، چربی زدایی، رنگ رزی، تصفیه آب، خنثی سازی اسید در باطری سازی، به‌عنوان عامل سفیدکننده و پرز گیر در منسوجات، شستشوی تانکرهای حمل و نقل مواد نفتی، شیشه آلات، ترکیبات دارویی در داروسازی، بازیافت پلاستیک، سنتز الیاف مصنوعی ابریشم در صنعت نساجی، آبکاری فلزات، شستشوی مخازن و لوله‌ها، دستگاه‌های صنعتی و حفاریو بسیاری صنایع دیگر کاربرد و مصرف دارد.

کاربرد سود سوز آور در صنعت آلومینیوم سازی برای حل کردن سنگ معدن بوکسیت که ماده اولیه تولید آلومینیوم است و رسوب گذاری آلومینا استفاده می‌شود. همچنین سود سوزآور پرک به‌منظور براق‌کننده شیمیایی محصولات آلومینیومی مورد مصرف است.در صنایع صابون‌سازی سود کاستیک چربی‌ها را به صابون‌های سدیمی محلول در آب تبدیل می‌کنند (فرایند صابون سازی)در صنعت نساجی از سود کاستیک به‌منظور تمیزکاری، سفید کردن و افزایش براقی و استحکام پارچه استفاده می‌شود.

اگر بخواهیم به مواردی از کاربرد سود سوزآوردر فرایند تولید نفت و صنعت پالایش می توان به نقش سود کاستیک به عنوان جاذب کربن دی اکسید در برش‌های سبک و به عنوان جاذب سولفیدها در خالص سازی برش‌های مختلف نفتی استفاده می‌شود. همچنین سود سوزآور به همراه کلر برای فرایند شیرین سازی هیپوکلریتی که فرایندی برای حذف ترکیبات مختلف گوگردی است اشاره نمود.

سود پرک

آنالیز سود جامد پرک پارس سود

پارس سود آماده تأمین نیاز مشتریان و متقاضیان د اخلی و خارجی به سود پرک می باشد. همچنین این شرکت آماده همکاری با بازرگانان و صادرکنندگان سود پرک و مواد شیمیایی در جهت صادرات این ماده شیمیایی پر مصرف به کشورهای مختلف می باشد. همواره مشتریان زیادی از کشورهای مختلف خواهان خرید سود پرک تحت نام این برند بوده اند، پارس سود تجارب موفقی در صادرات سود پرک به کشورهای مختلف همچون ، ترکمنستان، ارمنستان، گرجستان، اکراین،، پاکستان، عراق،امارات، ترکیه و همچنین هندوستان دارد.

قابل ذکر است که آنالیز سو جامد پرک توسط آزمایشگاه تخصصی و معتبر در تهران صورت می پذیرد به صورت مستمر و متناوب برای آگاهی بیشتر از کیفیت آنالیز سود جامد پرک تولید شده در واحد های تولیدی سود پرک پارس سود.

شما مشتری گرامی، جهت استعلام قیمت سود پرک، دریافت آنالیز سود پرک و همچنین خرید سود پرک می توانید با کارشناسان پارس سود در ارتباط باشید.

درباره پارس سود

سود پرک در یک نگاه

برای آشنایی با سودپرک در یک نگاه سودپرک یا سود سوزآور ماده ای است به صورت پرک و پولکی مانند ، رنگ آن سفید بوده و بسیار جذب کننده رطوبت می باشد و در هنگام حل شدن در آب حرارت زیادی ایجاد می کند و محلول حاصل قلیایی بوده و به شدت خورنده است.

سودپرک یا سود کاستیک پارس سود ایران فاقد جیوه بوده و مناسبترین نوع سود جهت مصارف صنایع غذایی می باشد .
سودپرک دارای کاربرد وسیع در تهیه مواد شیمیایی گوناگون ، خنثی کننده در تصفیه نفت ، کاغذ سازی ، صنعت شوینده ها و صابون ، تصفیه روغن های خوراکی ، احیای ستون های مبادله یونی و … کاربرد دارد.
سودپرک یا سود کاستیک از سود مایع پتروشیمی ها تولید میگردد که بر اساس سیستم تولید نوع درجه ۱ و درجه ۲ میباشد.
البته سودپرک چینی نیز وجود دارد که متاسفانه بر خلاف درصد خلوص ۹۸% قید شده روی بسته بندی خلوص زیر ۴۹% دارد.

سود پرک دمای ذوب ۱۳۹۰ درجه سلسیوس و چگالی ۱۳٫۲ گرم بر سانتی‌متر مکعب دارد، سود کاستیک ترکیبی ناپایدار دارد به طوری که اگر در معرض هوا قرار گیرد، به سرعت رطوبت و کربن دی اکسید موجود در محیط را جذب می‌نماید. به همین دلیل باید در بسته بندی، نگهداری و حمل و نقل توجه و احتیاط لازم صورت پذیرد. سود پرک یا همان سود سوزآور، اثر خورندگی داشته و موجب حساسیت می‌شود که با توجه به این موضوع هنگام استفاده و کار با آن باید به نکات ایمنی توجه داشت. سود پرک با حل شدن در آب محلول قلیایی قوی در آب پدید می‌آورد، یعنی در آب به‌طور کامل به یون‌های تشکیل‌دهنده‌اش تفکیک می گردد.

تولید سود پرک:

با بهره‌گیری از ماده اولیه یعنی سود مایع که به روش ممبران (غشا) یا دیافراگم در پتروشیمی و واحدهای بزرگ معتبر و کشور، تولید می‌شود، سود پرک پارس سود تولید می‌شود. ابتدا سود مایع ۵۰% توسط تانکرهای مخصوص به کارخانه‌های تولید سود کاستیک پرک منتقل می‌شود پس از آن سود مایع طی فرآیند تولید در خطوط تغلیظ، ضمن  تبخیر آب موجود در آن و طی مراحل و با دقت و نظارت دقیق به سود جامد پرک با خلوص %۹۹-۹۸% تبدیل می‌گردد،

درباره پارس سود


:: برچسب‌ها: سود سوز آور ,
:: بازدید از این مطلب : 391
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 بهمن 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فروش سولفات آلومینیوم

کاربرد و خاصیت عجیب جوش شیرین

شاید برای خیلی از مردم این سوال مطرح باشد، که جوش شیرین چگونه درست می شود، مضرات آن چیست، کجاها استفاده می شود، آیا مفید هم هست یا نه،... مادر این بخش مطالبی در مورد جوش شیرین را برای شما آماده کرده ایم، با ما همراه باشید.

37 کاربرد و خاصیت جوش شیرین

جوش شیرین یا همان بی کربنات سدیم دارای کاربردهای خلاقانه بسیاریست که به آنها اشاره میکنیم

1- با پاشیدن جوش شیرین بروی مواد شعله ور می تـوان آتش را فرو نشاند.

2- از مـخلوط جوش شیرین و آب برای شستن میوه ها و سبزیجات استفاده کنید.

3- جوش شیرین خارش و سوزش گزش پشه، زنبور و سایر حشرات را تسکین میدهد. با مخلوط آب و جوش شیرین یک خمیر غلیظ تهیه کنید و برای چند دقیقه بروی محل گزیدگی قرار دهید.

4- جوش شیرین واکنشهای آلرژیک پوست مانند کهیر را التیام میبخشد. کافیست درون آب وان حمام 2 فنجان جوش شیرین اضافه کنید.

5- برای کاهش تب و یا خنک کردن بدن نیز میتوانید از جوش شیرین استفاده کنید. کافیست در آب وان حمام 2 فنجان جوش شیرین مخلوط کنید.

6- برای التیام جوش صورت نیز میتوان از جوش شیرین استفاده کرد. با مخلوط جوش شیرین و آب یک خمیر تهیه کنید و روی جوش بمالید و بگذارید 15-10 دقیقه بماند تا خشک شود. همچنین از این خمیر میتوان بعنوان یک ساینده ملایم صورت نیز استفاده کرد

7- از جوش شیرین بعنوان یک کاندیشنر مو نیز میتوان سود برد. کافیست 2 قاشق سوپخوری جوش شیرین را با یک قاشق چایخوری شامپو مخلوط کنید و با آن سر خود را بشویید. جوش شیرین موها را روشنتر و درخشنده تر کرده و چربی آن را کاهش میدهد.

8- برای شستن و تمیز کردن برس و شانه های خود ابتدا آب درون ماهی تابه ریخته بگذارید بجوش آید سپس یک فنجان جوش شیرین به آن اضافه کنید. سپس برس و شانه خود را بمدت 10 دقیقه درون ماهی تابه بجوشانید. سپس زیر آب داغ گرفته و آنها را آب بکشید. البته مراقب باشید که آب جوش شانه و برس شما را ذوب نکند.

9- برای رفع بوی بد دهان پس از مصرف سیر، پیاز و یا فلفل میتوانید 10/1 قاشق چایخوری جوش شیرین و اندکی آب دهانتان را شستشو دهید. جوش شیرین بوی بد دهان را خنثی میکند.

10- برای سفید تر شدن دندانهایتان مسواک تر خود را درون جوش شیرین فرو برید سپس با آن دندانهایتان را مسواک بزیند. همچنین میتوانید روی خمیر دندان اندکی جوش شیرین بپاشید و سپس دندانها را مسواک بزنید. جوش شیرین یک سفید کننده دندان طبیعی ست.

11- برای التیام تبخال و هر گونه زخم داخل دهان نیز میتوانید از جوش شیرین استفاده کنید.

12- برای ریکس کردن و رفع بوی بد پا نیز میتوانید از جوش شیرین استفاده کنید. جوش شیرین را درون یک تشت آب داغ مخلوط کرده و پا ها را با آن بشویید.

13- برای شستشوی دندانهای مصنوعی مخلوط رقیقی از آب و جوش شیرین تهیه کرده و دندانهای مصنوعی را در مدت شب درون آن قرار دهید.

14- در دستگاه بخور خود جوش شیرین بریزید تا هم گرفتگی بینی شما رفع گردد و هم بوهای نامطبوع منزلتان گرفته شود.

15- برای خوشبو کردن دهان میتوانید آدامس را مرطوب کرده و در جوش شیرین فرو برید و سپس آن را بجوید.

16- برای از بین بردن بوی نامطبوع دستها پس از آشپزی و غیره… دستهای خود را با آب و جوش شیرین شستشو دهید.

17- برای رفع سوزش معده نصف قاشق چای خوری جوش شیرین را درون یک نصف لیوان آب مخلوط کرده و بنوشید. جوش شیرین اسید معده را خنثی کرده و بعنوان یک آنتی اسید طبیعی عمل میکند.

18- از جوش شیرین بعنوان یک دهان شوی خانگی و ارزان قیمت سود برید. دو قاشق چای خوری جوش شیرین را با نصف لیوان آب مخلوط کرده و دهان خود را با آن غر غره کنید.

19- برای التیام آفتاب سوختگی پوست بمدت نیم ساعت درون وان حمام که در آب آن جوش شیرین مخلوط گردیده بروید.

20- عوض پودر بچه میتوان از جوش شیرین استفاده کرد چرا که خاصیت رطوبت گیری آن بیشتر است.

21- برای التیام سوختگیهای خفیف پوست از جوش شیرین استفاده کنید. یک خمیر غلیظ از جوش شیرین و آب تهیه کرده روی محل سوختگی قرار دهید و بگذارید تا خشک شود.

22- برای گرفتن و حذف بوی داخل یخچال و یا فریزر جوش شیرین را درون یک ظرف سر باز ریخته و درون یخچال قرار دهید. جوش شیرین را هر 2 ماه یکبار تجدید کنید.

23- برای نابود کردن کک های فرش به نسبت مساوی نمک و جو ش شیرین را با هم ترکیب کرده و روی فرش بپاشید و 24 ساعت بگذارید بماند. روز بعد فرش را با جارو برقی کاملا از جوش شیرین و نمک پاک کند. البته این کار را در روزهای بارانی و یا در مناطق مرطوب انجام ندهید.

24- برای خلاص شدن از شر مورچه ها نیز کافیست در مسیر حرکت آنها جوش شیرین بپاشید.

25- برای باز گرفتن و رفع گرفتگی سینک آشپزخانه و یا هر لوله ای کافیست 1/4 فنجان جوش شیرین را با نمک ترکیب کرده و درون آنها بریزید و سپس آب جوش روی آن خالی کنید.

26- جوش شیرین را درون یک کیسه کوچک مانند کیسه چای کیسه ای قرار داده و آن را درون کمد، دراور و گنجه لباس قرار دهید تا به عنوان رطوبت گیر از لباسهای شما محافظت کند.

27- خمیر حاصل از ترکیب نمک، جوش شیرین و آب یک شوینده عمومی خیلی موثر است

28- برای رفع بو و رطوبت پا اندکی جوش شیرین درون کفش بپاشید.

29- پیش از شستن سگ و یا گربه ی خانگی خود چند ساعت پیش از استحمام کردن روی سطح بدن آنها جوش شیرین بپاشید. این کار بوی نامطبوع و ککهای بدن آنها را از میان میبرد. البته هنگام استحمام، حیوانات خانگی خود را کاملا بشویید تا جوش شیرین روی بدن انها باقی نماند.

30- برای ترد کردن گوشت میتوانید اندکی جوش شیرین را روی گوشت پاشیده و گوشت را برای چند ساعت درون یخچال قرار دهید. سپس گوشت را کاملا آب بکشید.

31- برای کاهش نفخ شکم پس از مصرف لوبیا میتوانید لوبیا را در مخلوط آب و جوش شیرین برای چند ساعت قرار دهید تا خیس بخورد.

32- برای تمیز کردن ماهی تابه های ته گرفته خمیری از جوش شیرین تهیه و روی ته گرفتگی ماهی تابه قرار دهید تا 7 ساعت بماند.

 خاصیت بی نظیر جوش شیرین 

33- از سودا میتوان برای جلا دادن و صیقلی کردن برخی فلزات مانند ظروف سیلور(نقره) و یا استیل زنگ نزن نیز استفاده کرد. کافیست با یک پارچه نرم و مرطوب توسط جوش شیرین ظروف را پرداخت کنید.

34- جوش شیرین یک قارچ کش طبیعی ست.

35- چنانچه دچار التهاب و عفونت مهبلی شدید جوش شیرین را در آب وان حمام مخلوط کرده و در آن قرار گیرید.

36- برای رفع تلخی چای هنگام دم کردن چای اندکی جوش شیرین درون آن بریزید.

37- همیشه درون ماشین لباسشویی خود 1/2 فنجان جوش شیرین اضافه کنید. جوش شیرین لباسها را خوشبو و نرم میسازد. جوش شیرین یک لکه بر، بو زدا و نرم کننده طبیعی لباسهاست.

کاربرد و خاصیت عجیب جوش شیرین

جوش شیرین | جوش شیرین صنعتی | Sodium Bicarbonate

 

نام تجاری : جوش شیرین

فرمول شیمیایی : NaHCO3

درجه خلوص : %98

نام های دیگر : سدیم بی کربنات | بی‌کربنات سدیم |  Sodium Bicarbonate | Sodium Bicarb | Bicarb Soda

بسته بندی : کیسه 50 کیلو گرمی

جوش شیرین | Sodium Bicarbonate

 فرمول شیمیایی : NaHCO3

نام صنعتی بی کربنات سدیم : جوش شیرین

جوش شیرین چیست؟

جوش شیرین بی‌بو و بی‌طعم است که کمی دارای خاصیت بازی است و به صورت پودر سپید یا بلورین است. بی‌کربنات جاذب رطوبت و بوگیر است.

جوش شیرین برای متخلخل کردن خمیر نان و نیز برای کم کردن اسید معده و درمان سوز آن به کار می‌رود.

بی کربنات سدیم در دمای معمولی ۱۰٫۳ گرم از این ماده در ۱۰۰ گرم آب حل می‌شود. اما در اتانول به مقدار کم محلول است.

کاربرد و مصارف جوش شیرین :

جوش شیرین در فرآوری انواع بکینگ پودر

جوش شیرین در پاک کردن و سائیدن سطوح

در صنعت نساجی برای عمل آوردن نخ‌های پشمی و ابریشمی

در کپسول‌های خاموش کننده آتش ، به عنوان باز دارنده در مواد منفجره

می تواند در جهت جلوگیری از اختلالات متابولیکی و تغذیه ای بکار برده شود.

جوش شیرین در ترکیب خمیر دندان به رفع تدریجی لکه‌های دندان و سفید شدن

در صنایع غذایی، تولید نوشابه‌های گازدار به عنوان منبع، صنایع پاک کننده‌های خانگی

به عنوان پاک کننده و ساینده ملایم در صورتی که ایجاد حساسیت نکند برای زیبایی پوست بکار رود.ضمن آنکه جوش شیرین به عنوان یک مکمل خوراکی در جیره غذایی دام و طیور

جوش ‌شیرین ترکیبی شیمیایی است که علاوه بر استفاده از آن در شیرینی‌پزی دارای مصارف فراوان دیگری نیز است. این ترکیب شیمیایی علاوه بر استفاده در موارد شیرینی‌پزی مانند عمل کردن به عنوان خمیرمایه و نیز نرم کردن و پف دادن به کیک‌ها دارای خواص بسیار دیگری نیز است .

برخی دیگر از خواص جوش شیرین :

برای ساییدن (اسکراب) دست و صورت مصرف می‌شود.

برای تمیز کردن شیشه شیر بچه، برای شستن اجاق گاز و کباب پز

به عنوان بوگیر درون یخچال  و برای رفع بوی نامطبوع پا، درون کفش

برای نظافت یخچال و لکه گیری اجاق گاز  و برای تمیز کردن سطل زباله

به عنوان یک آنتی اسید و به عنوان یک دئودورانت.(با استفاده از دستگاه اسپری)

برای تسکین نیش زنبور و برای این که گل‌های چیده شده به مدت بیشتری تازه بمانند،

برای رفع گرفتگی بینی، یک قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین به دستگاه بخور، اضافه کنید.

خارش پوست ناشی از گزش حشرات را کاهش داده و برای رفع آفتاب سوختگی مفید است.

برای سلامت و شادابی دهان، نصف قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین را با یک لیوان آب مخلوط کرده و آن را غرغره کنید

با ترکیب NaHCO3 با آب خمیری تهیه کرده و برای تمیز کردن و صیقل دادن ظروف استیل و کروم و برای تمیزی راحت‌تر و بهتر ظروف،‌ درون ماشین ظرفشوی

برای رفع غذاهای سوخته و چسبیده به ظرف و محلول جوش‌شیرین برای تمیز کردن دوش حمام،‌

برای تمیز کردن دیوار و آینه از اسپری جوش‌شیرین استفاده می شود.

فرآیند تولید جوش شیرین

جوش شیرین را می توان با استفاده از واکنش کربن دی اکسید و و محلول آبی سدیم هیدروکسید تولید نمود. در واکنش اولیه سدیم کربنات تولید می شود :

CO2 + ۲ NaOH → Na2CO3 + H2O

با افزودن بیشتر کربن دی اکسید، بی کربنات سدیم تولید می شود، که با ررسیدن به غلظت مشخصی ، جوش شیرین در پایین راکتور رسوب می کند.

Na2CO3 + CO2 + H2O → ۲ NaHCO3

همچنین بی‌کربنات سدیم | جوش شیرین به عنوان محصول فرعی در فرآیند سالوی (فرآیند تولید کربنات سدیم) تهیه می‌شود. در فرآیند سالوی، سدیم کلرید با آمونیاک و دی‌اکسید کربن ئذ محیط آبی واکنش داده و بی‌کربنات سدیم به صورت رسوب ته‌نشین می‌شود. رسوب پس از صاف کردن و خشک کردن، بر اثر حرارت به کربنات سدیم تبدیل می شود.

NaCl + CO2 + NH3 + H2O → NaHCO3 + NH4Cl

جوش شیرین خوراکی – صنعتی

جوش شیرین چینی – وارداتی

جوش شیرین ایرانی – شیراز

جوش شیرین در تناژ بالا موجود

جوش شیرین با قیمت مناسب

فروش جوش شیرین

کیمیا پارس شایانکار آمادگی دارد ضمن دریافت سفارش‌های خریداران به‌صورت آنلاین و شبانه‌روزی از طریق وب‌سایت خود ، جوش شیرین مورد نیاز صنایع مختلف را بهترین قیمت و بهترین کیفیت تأمین کند و در سریع‌ترین زمان ممکن به‌وسیله سیستم حمل‌ونقل مطمئن به شهرهای مختلف ارسال نماید.

قیمت جوش شیرین

قیمت جوش شیرین کیمیا پارس شایانکار پیوسته و همیشه پائین ترین قیمت است و می‌توانید ضمن استعلام قیمت، با قیمت جوش شیرین سایر اشخاص حقیقی و حقوق دیگر مقایسه نمائید.

خرید جوش شیرین

کیمیا پارس شایانکار افتخار دارد ه اعلام نماید که توانایی تأمین به‌موقع جوش شیرین شرکت‌های معتبر کشور و تحویل در محل درخواستی آنان را دارد.

جهت درخواست خرید جوش شیرین ، از طریق لینک ثبت سفارش بالای صفحه اقدام فرمائید.

دسته: مواد شیمیایی

برچسب: agriculture-industries, baking soda, Bicarb Soda, Cooking soda, Detergent Industries, Drilling Mud, Food Industries, Industrial Chemicals, Pharmaceutical Industries, Rubber and Plastic, Sodium Bicarb, Sodium Bicarbonate, specific to petroleum production, Textile and Leather, Water Treatment, آنالیز جوش شیرین, آنالیز جوش شیرین کاربرد جوش شیرین, اعلام قیمت جوش شیرین, بسته بندی جوش شیرین, بی کربنات سدیم, بی‌کربنات سدیم, تصفیه آب و فاضلاب,جوش شیرین, جوش شیرین به شرط آنالیز, جوش شیرین چینی, جوش شیرین شیراز, جوش شیرین صنعتی, جوش شیرین غذائی, چرم و نساجی, چسب سازی, خریدار جوش شیرین, خریدار سدیم بی کربنات, درباره ی جوش شیرین, درخواست خرید جوش شیرین, رنگ جوش شیرین, ضد کپک سپید, فروش جوش شیرین, فروشنده جوش شیرین, قیمت جوش شیرین, کاربرد جوش شیرین, کاربردهای جوش شیرین,کارخانجات جوش شیرین, کارخانه ی جوش شیرین, محصولات جوش شیرین, مصارف جوش شیرین, مصرف های جوش شیرین, مواد شیمیایی,مواد شیمیایی صنعتی, مواد مصرفی صنایع شوینده, مواد مصرفی صنایع غذایی, نگهداری از خانه, همه چیز درباره ی فروش ویژه جوش شیرین

 

جوش شيرين يا همان بي كربنات سديم داراي كاربردهای خلاقانه بسياری است كه به آنها اشاره مي كنيم:

1- با پاشيدن جوش شيرين به روی مواد شعله ور مي تـوان آتش را فرو نشاند.
2- از مـخلوط جوش شيرين و آب براي شستن ميوه ها و سبزيجات استفاده كنيد.

3- جوش شيرين خارش و سوزش گزش پشه، زنبور و ساير حشرات را تسكين ميدهد. با مخلوط آب و جوش شيرين يك خمير غليظ تهيه كنيد و براي چند دقيقه بروي محل گزيدگي قرار دهيد.

4- جوش شيرين واكنشهاي آلرژيك پوست مانند كهير را التيام ميبخشد. كافيست درون آب وان حمام 2 فنجان جوش شيرين اضافه كنيد.
5- براي كاهش تب و يا خنك كردن بدن نيز ميتوانيد از جوش شيرين استفاده كنيد. كافيست در آب وان حمام 2 فنجان جوش شيرين مخلوط كنيد.

6- براي التيام جوش صورت نيز ميتوان از جوش شيرين استفاده كرد. با مخلوط جوش شيرين و آب يك خمير تهيه كنيد و روي جوش بماليد و بگذاريد 15-10 دقيقه بماند تا خشك شود. همچنين از اين خمير ميتوان بعنوان يك ساينده ملايم صورت نيز استفاده كرد.

7- از جوش شيرين بعنوان يك كانديشنر مو نيز ميتوان سود برد. كافيست 2 قاشق سوپخوري جوش شيرين را با يك قاشق چايخوري شامپو مخلوط كنيد و با آن سر خود را بشوييد. جوش شيرين موها را روشنتر و درخشنده تر كرده و چربي آن را كاهش ميدهد.

8- براي شستن و تميز كردن برس و شانه هاي خود ابتدا آب درون ماهي تابه ريخته بگذاريد بجوش آيد سپس يك فنجان جوش شيرين به آن اضافه كنيد. سپس برس و شانه خود را بمدت 10 دقيقه درون ماهي تابه بجوشانيد. سپس زير آب داغ گرفته و آنها را آب بكشيد. البته مراقب باشيد كه آب جوش شانه و برس شما را ذوب نكند.

9- براي رفع بوي بد دهان پس از مصرف سير، پياز و يا فلفل ميتوانيد 10/1 قاشق چايخوري جوش شيرين و اندكي آب دهانتان را شستشو دهيد. جوش شيرين بوي بد دهان را خنثي ميكند.

10- براي سفيد تر شدن دندانهايتان مسواك تر خود را درون جوش شيرين فرو بريد سپس با آن دندانهايتان را مسواك بزيند. همچنين ميتوانيد روي خمير دندان اندكي جوش شيرين بپاشيد و سپس دندانها را مسواك بزنيد. جوش شيرين يك سفيد كننده دندان طبيعي ست.

11- براي التيام تبخال و هر گونه زخم داخل دهان نيز ميتوانيد از جوش شيرين استفاده كنيد.
12- براي ريكس كردن و رفع بوي بد پا نيز ميتوانيد از جوش شيرين استفاده كنيد. جوش شيرين را درون يك تشت آب داغ مخلوط كرده و پا ها را با آن بشوييد.

13- براي شستشوي دندانهاي مصنوعي مخلوط رقيقي از آب و جوش شيرين تهيه كرده و دندانهاي مصنوعي را در مدت شب درون آن قرار دهيد.
14- در دستگاه بخور خود جوش شيرين بريزيد تا هم گرفتگي بيني شما رفع گردد و هم بوهاي نامطبوع منزلتان گرفته شود.

15- براي خوشبو كردن دهان ميتوانيد آدامس را مرطوب كرده و در جوش شيرين فرو بريد و سپس آن را بجويد.
16- براي از بين بردن بوي نامطبوع دستها پس از آشپزي و غيره... دستهاي خود را با آب و جوش شيرين شستشو دهيد.

17- براي رفع سوزش معده نصف قاشق چاي خوري جوش شيرين را درون يك نصف ليوان آب مخلوط كرده و بنوشيد. جوش شيرين اسيد معده را خنثي كرده و بعنوان يك آنتي اسيد طبيعي عمل ميكند.

18- از جوش شيرين بعنوان يك دهان شوي خانگي و ارزان قيمت سود بريد. دو قاشق چاي خوري جوش شيرين را با نصف ليوان آب مخلوط كرده و دهان خود را با آن غر غره كنيد.

19- براي التيام آفتاب سوختگي پوست بمدت نيم ساعت درون وان حمام كه در آب آن جوش شيرين مخلوط گرديده برويد.
20- عوض پودر بچه ميتوان از جوش شيرين استفاده كرد چرا كه خاصيت رطوبت گيري آن بيشتر است.

21- براي التيام سوختگيهاي خفيف پوست از جوش شيرين استفاده كنيد. يك خمير غليظ از جوش شيرين و آب تهيه كرده روي محل سوختگي قرار دهيد و بگذاريد تا خشك شود.

22- براي گرفتن و حذف بوي داخل يخچال و يا فريزر جوش شيرين را درون يك ظرف سر باز ريخته و درون يخچال قرار دهيد. جوش شيرين را هر 2 ماه يكبار تجديد كنيد.

23- براي نابود كردن كك هاي فرش به نسبت مساوي نمك و جو ش شيرين را با هم تركيب كرده و روي فرش بپاشيد و 24 ساعت بگذاريد بماند. روز بعد فرش را با جارو برقي كاملا از جوش شيرين و نمك پاك كند. البته اين كار را در روزهاي باراني و يا در مناطق مرطوب انجام ندهيد.

24- براي خلاص شدن از شر مورچه ها نيز كافيست در مسير حركت آنها جوش شيرين بپاشيد.

25- براي باز گرفتن و رفع گرفتگي سينك آشپزخانه و يا هر لوله اي كافيست 1/4 فنجان جوش شيرين را با نمك تركيب كرده و درون آنها بريزيد و سپس آب جوش روي آن خالي كنيد.

26- جوش شيرين را درون يك كيسه كوچك مانند كيسه چاي كيسه اي قرار داده و آن را درون كمد، دراور و گنجه لباس قرار دهيد تا به عنوان رطوبت گير از لباسهاي شما محافظت كند.
27- براي رفع بو و رطوبت پا اندكي جوش شيرين درون كفش بپاشيد.

28- پيش از شستن سگ و يا گربه ي خانگي خود چند ساعت پيش از استحمام كردن روي سطح بدن آنها جوش شيرين بپاشيد. اين كار بوي نامطبوع و ككهاي بدن آنها را از ميان ميبرد. البته هنگام استحمام، حيوانات خانگي خود را كاملا بشوييد تا جوش شيرين روي بدن انها باقي نماند.

29- براي ترد كردن گوشت ميتوانيد اندكي جوش شيرين را روي گوشت پاشيده و گوشت را براي چند ساعت درون يخچال قرار دهيد. سپس گوشت را كاملا آب بكشيد.

30- براي كاهش نفخ شكم پس از مصرف لوبيا ميتوانيد لوبيا را در مخلوط آب و جوش شيرين براي چند ساعت قرار دهيد تا خيس بخورد.
31- براي رفع تلخي چاي هنگام دم كردن چاي اندكي جوش شيرين درون آن بريزيد.

32- هميشه درون ماشين لباسشويي خود 1/2 فنجان جوش شيرين اضافه كنيد. جوش شيرين لباسها را خوشبو و نرم ميسازد. جوش شيرين يك لكه بر، بو زدا و نرم كننده طبيعي لباسهاست.

33- خمير حاصل از تركيب نمك، جوش شيرين و آب يك شوينده عمومي خيلي موثر است.
34- براي تميز كردن ماهي تابه هاي ته گرفته خميري از جوش شيرين تهيه و روي ته گرفتگي ماهي تابه قرار دهيد تا 7 ساعت بماند.

35- از سودا ميتوان براي جلا دادن و صيقلي كردن برخي فلزات مانند ظروف سيلور(نقره) و يا استيل زنگ نزن نيز استفاده كرد. كافيست با يك پارچه نرم و مرطوب توسط جوش شيرين ظروف را پرداخت كنيد.

36- جوش شيرين يك قارچ كش طبيعي ست.
37- چنانچه دچار التهاب و عفونت مهبلي شديد جوش شيرين را در آب وان حمام مخلوط كرده و در آن قرار گيريد.

 



:: برچسب‌ها: جوش شیرین ,
:: بازدید از این مطلب : 537
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 بهمن 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فروش سولفات آلومینیوم

آب مقطر چیست ؟ 

مشخصات محصول آب مقطر :

  • نام شیمیایی : آب مقطر.
  • اسامی مترادف با آب مقطر : آب دیونیزه ، آب مقطر خالص.
  • گرید محصول : 1. آب مقطر صنعتی.
  • خلوص : آب مقطر خالص.
  • شکل ظاهری : آب زلال شفاف.

معرفی آب مقطر

آب مقطر از جمله مهم ترین حلالی است که در صنعت ، آزمایشگاه ، مراکز داروسازی استفاده می شود. آب طبیعی معمولا دارای نمک های محلول است آب معمولا در هنگام عبور از محیط های گوناگون به خصوص محیط های آهکی مقداری از کربنات ها را در خود حل میکند که این کربنات ها همراه یونهایی مثل کلسیم ، منیزیم و ... باعث ایجاد سختی موقت می شود که با جوشاندن از بین می رود. البته یونهای منیزیم و کلسیم و سایر یون های فلزی ایجاد سختی دائم می‌کنند. 
سختی آب باعث رسوب کردن صابون در آب می شود.
به همین دلیلی بهترین آب برای استفاده در صنعت آب بدون یون می باشد اما تهیه آب هزینه های بالایی دارد. بنابراین در اکثر واحد های صنعتی و آزمایشگاهی از آب مقطر استفاده می شود.
آب طبیعی معمولا از دو جز تشکیل شده است : 
1. قسمت حلال ( آب )
2. قسمت مواد حل شده ( انواع نمک ها و یون ها) در اثر حرارت آب بخار شده و نمک های موجود در آب باقی می مانند اگر بخار آب را سرد کنیم بخار مجدد به آب تبدیل شده و آب مقطر بدست می آید.
خواص آب مقطر : وجود ناخالصی ها در آب باعص ایجاد رسوب در دستگاه های حرارتی و دیگ بخار می شود و این عمل طول عمر دستگاه را کاهش می دهد. همچنین بخاری که از آب های ناخالص تولید می شود دارای کیفیتی پایین می باشد برای مثال سیلیس همراه بخار خارج شده و در اثر سرد شدن روی توربین رسوب می کند.

ریخچه آب مقطر :

تاریخچه استفاده از آب مقطر به 200 سال پس از میلاد مسیح بر می گردد که برای تهیه آب نوشیدنی در زمان های کم آبی و خشکسالی ، از تقطیر آب دریا استفاده می کردند.

نوع دیگری از آب که در آزمایشگاه ها به کار برده می شود ، آب دیونیزه می باشد. تفاوت آب مقطر و آب دیونیزه در درصد خلوص آنها می باشد آب مقطر را به وسیله دستگاه های معمولی آب مقطرگیری تهیه می کنند و این آب توسط شیلنگی از دستگاه خارج می شود و در ظرف استریل جمع آوری می شود و بدین صورت آب مقطری که فاقد املاح نمکی است به دست می آید اما آب دیونیزه درجه خلوص بالاتری نسبت به آب مقطر داردو برای تهیه آن از دستگاه دیونایزر استفاده می کنند

موارد مصرف و کاربرد آب مقطر :

1. جهت استفاده های حساس نظير استفاده در کوره های القايی ، کاربردهای شستشو و آبکاری قطعات فلزی ، مصارف داروسازی ، استفاده در آزمايشگاه های طبی ، استفاده در بيمارستان ها ، آندايزينگ آلومينيوم ، استفاده در آزمايشگاه های فنی و خدماتی ، کاربردهای حساس نظامی - صنعتی از قبيل انرژی اتمی ، کاربردهای حساس صنعتی و ...
2. جهت استفاده در سيستم خنک کاری برخی کوره ها ، استفاده در آزمايشگاه های طبی ، انجام واکنش های شيميايي صنعتی ، استفاده در بيمارستان ها ، کاربردهای شستشو و آبکاری قطعات فلزی ، توليد مواد شيميايي که در توليد آنها آب استفاده می شود ، استفاده در آزمايشگاه های فنی ، استفاده در آزمايشگاه های دانشگاه ها ، کاربردهای مختلف صنعتی و ...
3. جهت انجام واکنش های شيميايي صنعتی ، شستشوی قطعات حساس پس از توليد ، استفاده در سيستم خنک کاری ماشين آلات صنعتی که در اثر کار کردن داغ می شود ، توليد مواد شيميايي که در توليد آنها آب استفاده می شود ، استفاده در آزمايشگاه های دانشگاه ها ، کاربردهای غير حساس صنعتی و ...
از جمله مصارف دیگر : 
1. تولید آب اسید : برای تولید آب اسید از

2. در صنعت طلا سازی

 

روش تولید آب مقطر :

روش های مختلف برای تولید آب مقطر وجود دارد :

  1. جوشاندن و تقطیر کردن
  2. عبور آب از روی رزین
  3. تصفیه به وسیله فیلترهای اسمز معکوس و نانو فیلتر ( از طریق دستگاه )

آب مقطر تولیدی شرکت کیمیا تهران اسید به روش سوم تولید می شود.

  • طرز تهیه و تقطیر آب مقطر :
    1. دیگ را تا سه چهارم حجم آن از آب معمولی (آب جاری یا آب چشمه) پر کنید. 
    2. درب دیگ را بسته و لوله پلاستیکی را روی زائده سوپاپ دیگ سوار کنید و آنرا کاملا آب بندی کنید که بخار از آن خارج نشود.
    3. منبع حرارت را روشن کنید (گاز بهترین است).
    4. لوله 150 سانتیمتری پلاستیک را به سر لوله مسی یا استیل وصل کرده و لوله 100 سانتیمتری را نیز به انتهای لوله مارپیچ محکم کنید.
    5. لوله مارپیچ را در سینک ظرفشویی قرار داده و راه خروج آب ظرفشویی را ببندید.
    6. شیر آب را باز کنید تا لوله مارپیچ کاملا زیر آب بماند.
    7. سر خروجی لوله پلاستیک را درون طرف تمیز وارد کرده و با گیره محکم کنید که دستتان آزاد باشد.
    8. با دقت مواظب لوله پلاستیک باشید که پیچ خوردگی یا انسداد نداشته باشد و عمل عرقگیری با اشکال مواجه نشود.
    9. مواظب درجه حرارت دیگ باشید و دایم آنرا کنترل کنید. 
    10. درجه حرارت حدود 95 درجه سانتیگراد
  •  بسته بندی آب مقطر :

    آب مقطر در گالن های 20 لیتری ، بشکه های 220 لیتری و تانکرهای 1000 لیتری موجود می باشد.

  • آب مقطر چیست, فروش آب مقطر, آب مقطر دوبار تصفیه, آب دیونیزه, آب مقطر صنعتی, آب مقطر چه نوع آبی است, تولید آب مقطر, فروش آب مقطر صنعتی, تفاوت آب مقطر و آب دیونیزه, آب مقطر 20 لیتری, آب مقطر 220 لیتری, آب مقطر 1000 لیتری, قیمت آب مقطر, تهیه آب دیونیزه, عرضه

     

     

    آب مقطر یا آب چکیده آبی است که ناخالصی آن به شیوه تقطیر گرفته شده باشد. در این شیوه آب را جوشانده و بخار آب را به ظروف دیگری انتقال می‌دهند. دمای جوش در آب چکیده پایین‌تر از آب معمولی است.

    روش های مختلفی برای تولید آب مقطر وجود دارد:

    ۱- جوشاندن و تقطیر کردن

    ۲- عبور آب از روی رزین

    ۳- تصفیه بوسیله فیلترهای اسمز معکوس و نانو فیلتر

    البته می توان روش های بالا را با هم و یا جدا از هم استفاده نمود.

    آب مقطر در باتری اسیدی مورد استفاده اتومبیل‌ها و کامیون‌ها استفاده می‌شود.

    نکته‌ها

    ۱- نکته موجود در روش جوشاندن و تقطیر این است که در حجم های بالا کار چندان به صرفه ای نیست و همچنین آب بدست آمده در این روش درجه خلوص بالایی ندارد و املاح همراه با بخار تقطیر می شود . برای راندمان بیشتر در روش تقطیر باید فشار هوا را کمتر و دما را بیشتر کرد که این کار باعث زودتر به جوش آمدن آب می شود. باید این نکته را در نظر داشت که نا خالصی ها باعث ایجاد رسوب میشود.

    ۲- در روش عبور از رزین این نکته مد نظر است که رزین خود نیاز به احیا دارد و این کار نیاز به دقت دارد . و مدت زمان احیا سازی رزین را از دو روش دستی و دیجیتالی بدست میآورند روش دیجیتالی : میدانید که ناخالصی در آب باعث ایجاد رسانایی می شود. با توجه به این موضوع دستگاه های محاسبه اتوماتیک ساخته می شود . روش آزمایشگاهی : با چند بار آزمایش و گرفتن درصد خطا با شرایط محیطی این زمان مشخص میشود.

    ۳- در روش تصفیه بوسیله فیلترهای اسمز معکوس و نانو فیلتر آب را تحت فشار به پشت نانو فیلتر ها می فرستند و از طرف دیگر آب مقطر بدست می آید . این تکنولوژی به لطف نانو فیلتر ها و اندازهٔ ذرات مولکول های آب امکان پذیر می شود. نانو فیلتر ها دارای سوراخهای ریزی هستند که مولکولهای آب از آن رد می شوند اما دیگر ناخالصی ها گذر نمی‌کنند. با این تکنولوژی می توان آب دریا را آشامیدنی کرد.

    ویژگی های شیمیایی و فیزیکی

    - pH آب مقطر خنثی و در حدود 7 می‌باشد.

    - رسانایی ویژه آب مقطر (عکس مقاومت) بسیار کم است. زیرا رسانایی الکتریکی آب با انحلال نمک ها در آن افزایش می‌یابد.

    - دمای جوش آن به دلیل خالص بودن پایین تر از آب ‌های طبیعی می‌باشد.

    - به علت عدم وجود مواد محلول، خاصیت خورندگی ندارد.

    - آب مقطر همانند آب معمولی، نوشیدنی مطلوب و گوارایی نیست و طعم خود را به دلیل حذف یون های موجود، از دست داده است.

    روش های تهیه آب مقطر

    سیستم های تصفیه آب

    تصفیه آب  (Water Purification)‏، به فرآیندهایی گفته می‌شود که طی آن مواد شیمیایی نامطلوب، آلاینده‌های بیولوژیکی، جامدات معلق و گازها از آب آلوده حذف می‌شوند، تا قابل آشامیدن یا مصرف کشاورزی گردد. به طور کلی روش‌های مورد استفاده عبارتند از فرآیندهای فیزیکی مانند فیلتراسیون، تقطیر  و فرآیندهای زیستی مانند  فیلترهای شنی  و فرایندهای شیمیایی مانند  ازناسیون ،  استفاده از تابش الکترومغناطیسی مانند اشعه ماوراء بنفش .

    فرآیند  تصفیه آب  ممکن است به کاهش غلظت ذرات معلق یا ذرات محلول در آب از جمله ذرات معلق ، انگل ها ، باکتری ها ، جلبک ها ، ویروس ها ، قارچ ها و طیف وسیعی از مواد محلول و ذرات معلق موجود در آب منجر شود.

    تاريخچه :

    آب مقطر

    حتماً همه شما تا کنون اسم آب مقطر را شنیده اید و یا شاید حتی کار کردن با آن را در آزمایشگاه تجربه کرده اید، ولی آیا تاکنون از خود پرسیده اید که واقعا آب مقطر چیست و چگونه تهیه می شود و با آب معمولی چه تفاوتی دارد؟ آیا تاکنون این سوال برای شما پیش آمده است چرا در آزمایش ها از آب مقطر استفاده می کنیم؟ ما در اینجا قصد داریم شما را با پاسخ این پرسش آشنا سازیم.

    آب چکیده یا "آب مقطر"، آبی است که بسیاری از ناخالصی های آن به شیوه تقطیر گرفته شده باشد. همان گونه که می دانید آب دارای املاح و یون هایی است که به طور طبیعی در آن یافت می شود که با سختی موقت و دایم شناخته شده می ‌باشند. برای تهیه آب مقطر، آب را جوشانده و بخار آب را به ظروف دیگری انتقال می‌دهند. اگر بخار آب حاصل را سرد کنیم بخار به مایع تبدیل شده و آب مقطر به دست می‌آید. با تکرار تقطیر می‌توان آب مقطر با خواص بهتری را به دست آورد.

    تاریخچه استفاده از آب مقطر به 200 سال پس از میلاد مسیح بر می گردد که برای تهیه آب نوشیدنی در زمان های کم آبی و خشکسالی، از تقطیر آب دریا استفاده می کردند.

    نوع دیگری از آب که در آزمایشگاه ها به کار برده می شود، آب دیونیزه (یون زدایی) می باشد. تفاوت آب مقطر و آب دیونیزه در درصد خلوص آنها می باشد آب مقطر را به وسیله دستگاه های معمولی آب مقطرگیری قبلا توضیح داده شد تهیه می ‌کنند و این آب توسط شیلنگی از دستگاه خارج می شود و در ظرف استریل جمع آوری می شود و بدین صورت آب مقطری که فاقد املاح نمکی است به دست می آید، اما، آب دیونیزه درجه خلوص بالاتری نسبت به آب مقطر دارد و برای تهیه آن از دستگاه دیونایزر (یون زدا) استفاده می ‌کنند که دارای ستون هایی از رزین با بارهای مثبت و منفی است، که یون های مثبت و منفی آب توسط این رزین ها گرفته می شود. به علت گران بودن تهیه آب دیونیزه، از این آب در واکنش های بسیار مهم و حساس استفاده می شود.

    در آزمایشگاه برای استفاده از آب مقطر از وسیله ای به نام "پی ست" استفاده می ‌شود. از آب مقطر در آزمایشگاه به عنوان حلال، به عنوان ماده اولیه برای شرکت در واکنش های شیمیایی، به عنوان ماده واسطه برای خارج کردن مواد ناخواسته و به عنوان بستر یا محیط واکنش استفاده می شود.

    pH آب مقطر خنثی و در حدود 7 می‌باشد. رسانایی ویژه آن (عکس مقاومت) بسیار کم می‌باشد. زیرا رسانایی الکتریکی آب با انحلال نمک ها در آن افزایش می‌یابد. دمای جوش آن پایین تر از آب ‌های طبیعی می‌باشد و به علت عدم وجود مواد محلول، خاصیت خورندگی ندارد. با رسوب کربنات ها، سولفات ها و نیترات ها و سایر یون‌های محلول در آب، دیگ بخار پس از مدتی جرم و رسوب گرفته و باید تمیز شود.

    همچنین ضروری است گفته شود که آب مقطر همانند آب معمولی، نوشیدنی مطلوب و گوارایی نیست و طعم خود را به دلیل حذف یون های موجود، از دست داده است.

    آب مقطر یا آب چکیده آبی است که ناخالصی آن به شیوه تقطیر گرفته شده باشد. در این شیوه آب را جوشانده و بخار آب را به ظروف دیگری انتقال می‌دهند. دمای جوش در آب چکیده پایین‌تر از آب معمولی است.

    روش های مختلفی برای تولید آب مقطر وجود دارد:

    ۱- جوشاندن و تقطیر کردن

    ۲- عبور آب از روی رزین

    ۳- تصفیه بوسیله فیلترهای اسمز معکوس و نانو فیلتر

    البته می توان روش های بالا را با هم و یا جدا از هم استفاده نمود.

    آب مقطر در باتری اسیدی مورد استفاده اتومبیل‌ها و کامیون‌ها استفاده می‌شود.

    ۱- نکته موجود در روش جوشاندن و تقطیر این است که در حجم های بالا کار چندان به صرفه ای نیست و همچنین آب بدست آمده در این روش درجه خلوص بالایی ندارد و املاح همراه با بخار تقطیر می شود . برای راند و ماند بیشتر در روش تقطیر باید فشار هوا را کمتر و دما را بیشتر کرد که این کار باعث زودتر به جوش آمدن آب می شود. باید این نکته را در نظر داشت که نا خالصی ها باعث ایجاد رسوب میشود.

    ۲- در روش عبور از رزین این نکته مد نظر است که رزین خود نیاز به احیا دارد و این کار نیاز به دقت دارد . و مدت زمان احیا سازی رزین را از دو روش دستی و دیجیتالی بدست میآورند روش دیجیتالی : میدانید که ناخالصی در آب باعث ایجاد رسانایی می شود. با توجه به این موضوع دستگاه های محاسبه اتوماتیک ساخته    می شود . روش آزمایشگاهی : با چند بار آزمایش و گرفتن درصد خطا با شرایط محیطی این زمان مشخص میشود.

    ۳- در روش تصفیه بوسیله فیلترهای اسمز معکوس و نانو فیلتر آب را تحت فشار به پشت نانو فیلتر ها می فرستند و از طرف دیگر آب مقطر بدست می آید . این تکنولوژی به لطف نانو فیلتر ها و اندازه ذرات مولکول های آب امکان پذیر می شود. نانو فیلتر ها دارای سوراخهای ریزی هستند که مولکولهای آب از آن رد می شوند اما دیگر ناخالصی ها گذر نمی‌کنند. با این تکنولوژی می توان آب دریا را آشامیدنی کرد.

     

     تعریف دیونیزه به بیان ساده یعنی حذف یون. آبی که کلیه یون‌های آن حذف‌ شده باشد را آب دیونیزه یا آب مقطر می‌گویند.

    اسامی مترادف آب مقطر:

    1. آب دیونیزه (Deionization)                      

    2. آب DI

    3. آب دمین (آب DM)

    4. Demineralization

    آب حلال بسیار خوبی  است. آب هنگام عبور از بستر‌های مختلف، مخصوصا زمین‌های آهکی، آنیون‌ها و کاتیونهای بستر (مثل کربناتها کلسیم ، منیزیم سولفات، نیترات، کلر، آهن، سیلیس و . . . ) را حل نموده وسبب افزایش ناخالصی می‌گردد.

    وجود ناخالصیها در آب باعث ایجاد رسوب در دستگاههای برودتی و حرارتی و در نهایت باعث کاهش عمر دستگاه می‌گردد. بخاری که از آبهای ناخالص تولید می‌شود دارای کیفیت بسیار پایینی می‌باشد. ناخالصی در آب سبب می‌گردد در آزمایشگاه‌ها  محلول های ساخته شده ، نتیجه درستی نشان ندهند.کیفت نامرغوب آب اثر نامطلوبی برآزمایشها دارد. سیلیس همراه بخار خارج شده و در اثر سرد شدن روی پره‌های توربین رسوب می‌کند. خوردگی بویلرها و تأسیسات حرارتی و لوله‌ها ، اتلاف موتد شیمیایی و باقی گذاشتن لکه روی محصولات غذایی و نساجی از عوارض دیگر آبهای ناخالص می‌باشد. بهترین آب در صنعت و آب برای آزمایشگاه، آب بدون یون است. اما هزینه تولید آب بدون یون بسیاربالاست.

    نگهدای آب DM  (آب مقطر) باعث افت کیفیت آن می‌گردد.آب DI (آب مقطر) نگهدار می‌تواند با جذب CO2 هوا منجر به تغییر pH  و همچنین رشد میکروبها گردد. آلودگی میکروبی آب مقطر باعث افزایش مواد آلی آب به طبع تغییر کیفیت  می شود.

    یون ها، اتم ها یا مولکول های باردار موجود در آب هستند که فقط بار منفی یا فقط بار مثبت دارند. برای بسیاری از کاربردهای که از آب به عنوان یک شستشو یا مواد تشکیل دهنده استفاده می کنند، این یون ها، ناخالصی محسوب می گردند و باید از آب حذف شوند. یون با بار مثبت به نام "کاتیونه" و یون های با بار منفی "آنیون" نامیده می شوند. 

     آنیون‌ها و کاتیون‌های عمده در آب به شرح زیر می‌باشند:

    کاتیونها:

    کلسیم (Ca ++)   

    منیزیم (Mg ++)  

    آهن (Fe + + +)   

    منگنز (Mn + +)  

    سدیم (Na +)     

    هیدروژن (H +)   

    آنیونهای:

    کلریدها (Cl-)

    سولفات (SO4--)

    نیترات (NO3-)

    کربناتها (CO3--)

    سیلیکا (SiO2-)

    هیدروکسیل (OH-)

     روش تولید آب مقطر:

    رزین ماده ای بود که از زمانهایی پیشین جهت تامین آب با املاح بسیار پایین مورد استفاده قرار می گرفت و اکنون  تکنولوژی اسمز معکوس به دلایل زیادی جای رزین را گرفته و یا مکمل آن شده است. ریور اسمز با کاربری آسان و عدم نیاز به احیا و همچنین عمر طولانی تر نسبت به مخازن رزین کاتیونی، آنیونی و میکس بد در عرصه کنونی جایگاه ویژه ای دارد. آب مقطرساز به روش آر او با ابعاد فیزیکی بسیار کوچکتری نسبت به تصفیه آبهای رزینی در ابعاد بزرگتر از توانایی بیشتری بر خوردار است. در سیستم آب مقطر ساز اسمزمعکوس می توان مقدار تی دی اس (TDS املاح کل) را تنظیم نمود. 
    در سیستمهای ترکیبی اسمز - رزین می توان به فواصل زمانی طولانی‌تر احیا در نهایت عمر بالاتر رزین دست یافت.

    دستگاه‌های آب مقطرساز دو غشاء (ممبران / ممبران)، سیستم های کامل اسمز معکوس با دو بار تصفیه و با توان تولید آب در دبی های مختلف قابل ارائه می باشند.

    این دستگاه‌ها به دلیل برخورداری از تکنولوژی دو غشاء اسمز معکوس، قادر به حذف بسیار مناسب مواد غیر آلی حل شده، مواد آلی حل شده، وآلاینده‌های میکروبیولوژیکی می باشند.

    آب بعد از عبور از غشاء اسمزمعکوس برای رسیدن به درجه خلوص مورد نیاز باید وارد غشاء دوم گردد تا درجه خلوص آب به بالا ترین میزان با هدایت الکتریکی بسیار مناسب برای موارد خاص برسد. طراحی آمیخته به دو دهه تجربه سبب، تولید دستگاهی با صرفه جویی مناسب آب گردیده است.

    آب مقطر چیست ؟

     

    شرکت بازرگانی کیمیا تهران اسید تولید کننده آب مقطر در بسته بندی های متنوع با بهترین کیفیت و نازلترین قیمت و قابلیت ارسال به تمامی نقاط ایران


     

    آبی که ناخالصی های موجود در آن با روش تقطیر گرفته شده است. در این روش آب را جوشانده و بخار حاصل از جوشیدن آب را به ظرف دیگری منتقل می کنند. دمای جوش در آبی که مجموع بخارات بوده پایین تر از آب معمولی می باشد. مسئله مهم در روش تقطیر این است که در حجم های بالا کار مقرون بصرفه نمی باشد و همچنین آب حاصل در این روش درجه خلوص بالایی ندارد و املاح موجود در آب همراه بخار تقطیر شده برای حل این مشکل بایستی فشار هوا را کم کرده و دما را بالا برده که این عمل باعث زودتر جوش آمدن آب می شود. باید به این نکته بسیار توجه نمود که ناخالصی های موجود در آب موجوب تولید رسوب می شود.

    خواص شیمیایی و فیزیکی آب مقطر

    PH آب مقطر خنثی و در حدود 7 می باشد.

    رسانایی ویژه آب مقطر بسیار کم است. زیرا رسانایی الکتریکی آب با انحلال نمک ها در آن افزایش می یابد.

    دمای جوش آن به دلیل خالص بودن پایین تر از آب های طبیعی می باشد.

    به علت عدم وجود ناخالصی ها خاصیت خورندگی ندارد.

    آب مقطر به گوارایی آب شرب معمولی نمی باشد، به دلیل حذف یون های موجود

     


    کلمات کلیدی

    آب مقطر چیست - فروش آب مقطر - آب مقطر دو بار تصفیه - آب دیونیزه چیست - آب مقطر چه نوع آبی است - تولید آب مقطر - فروش آب مقطر صنعتی -تفاوت آب مقطر و آب دیونیزه - آب مقطر 20 لیتری - آب مقطر 220 لیتری - آب مقطر 1000 لیتری -قیمت آب مقطر -تهیه آب دیونیزه - عرضه آب مقطر به سراسر کشور -آب مقطر کیمیا تهران اسید - موارد مصرف و کاربرد آب مقطر - تفاوت آب مقطر و آب معمولی - آب چکیده - آب مقطر ph - آب مقطر زلال - آب دیونیزه شده - آب مقطر دیونیزه - آب دیونیزه ph - آب مقطر دو بار تصفیه

     
     


    - امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته از آب خالص روزانه استفاده می شود اما متأسفانه در کشور ما شناخت کافی نسبت به این نعمت وجود ندارد و این محصول را با آب جوشیده ی سرد شده و یا آب برفک یخچال و جدیداً با آب خروجی از کولرهای گازی یکی می دانند که هر یک از موارد ذکر شده ویژگی خاص خود را داشته که به هیچ وجه با آب مقطر که توسط سیستم RO تهیه می شود قابل مقایسه نمی باشد .

    - واحد تولید مَه آب برای اولین بار سعی در معرفی و کاربردهای آب خالص به هموطنان گرامی دارد تا بتوانند در منازل بیشترین استفاده از این محصول را داشته باشند .

    موارد بهداشتی :


    - شستشوی دست و صورت جهت پاکیزگی منافذ و نرمی پوست، پاک نمودن مواد آرایشی از صورت، شستشوی تجهیزات آرایشی (شانه، قیچی و ...) استفاده جهت ریمل های خشک شده، استفاده از یخ تهیه شده از آب خالص جهت رفع چین و چروک صورت .


    شستشوی البسه ظریف و گران قیمت - البسه نوزاد و کودکان- البسه زیر :


    - این نوع البسه که چندان چرک نمی باشند را با آب خالص (کمی گرم شده) و مقداری مایع دستشویی درون تشت قرار داده و پس از گذشت 20 الی 30 دقیقه، با دست لباس را چنگ بزنید و سپس با آب خالص آبکشی کنید و یا  می توانید در ابتدا با آب شهر شستشو را انجام داده و در پایان با آب خالص آبکشی کنید تا مواد شیمیایی پاک کننده، کاملاً از البسه جدا شده و البسه شما عمر بیشتری کنند.

    - این نحوه شستشو باعث صرفه جویی در مصرف برق، آب و کار کرد کمتر ماشین لباسشویی می شود .

    پاک نمودن سطوح :


    - با نم دار نمودن یک پارچه لطیف و بدون پرز مثل دستمال عینک با آب مقطر (آب خالص) می توان سطوح بسیاری را پاک و تمیز نمود که به مواردی اشاره می گردد :
    صفحه و بدنه موبایل، مانیتور، LCD، LED، کیبورد، کیس کامپیوتر، لپ تاپ، لوازم خانگی، گوشی تلفن، ظروف کریستال، زیور آلات، هدهای لیزری، لنز و بدنه دوربین های عکاسی- فیلمبردار و شکاری، مبلمان، کیف و کفش چرم، فرش، شیشه، آینه، شیرآلات بهداشتی، بدنه اتومبیل و ... (لازم به توضیح است اسپری های پاک کننده حساسیت زا بوده و ایجاد آلرژی در ریه می نمایند).

    - تهیه قهوه اسپرسو و دم کردن زعفران

    دیگر موارد مصرف آب خالص:

    - اتوکلاو، اتو بخار خانگی و صنعتی، بخار شور، بخور سرد و گرم و بخور سرد و گرم و بخور سرد برای پرندگان گرمسیری، آبیاری بعضی از گیاهان آپارتمانی مثل کاکتوس، سیلویا، ونوس حشره خوار و ... ، اسپری بر روی برگ تمامی گیاهان آپارتمانی، شستشوی قطعات حساس، رقیق نمودن، محلول ها، ساخت کرم های گیاهی و شیمیایی، رنگ رزی پارچه، سیستم های خنک کننده، آبکاری طلا و پلاستیک، شیشه شور، رادیاتور و باتری اتومبیل و ....

    بخور سرد و گرم :

    - به دلیل وجود املاح، استفاده از آب شهر در دستگاه های بخور سرد و گرم مناسب نمی باشد بخصوص در دستگاه بخور سرد به دلیل دارا بودن سیستم آلتراسونیک تمامی مولوکول های آب و املاح وارد فضای اتاق شده و مناسب تنفس نمی باشد. در صورت استفاده از آب مقطر مَه آب، فقط مولوکول های آب وارد فضا شده و هوای بسیار مفرح و سبک بوجود می آید که مناسب برای پوست نیز می باشد.


    ((پیشنهاد می گردد جهت اطمینان بیشتر، قبل از استفاده از آب مقطر با پزشک مجرب مشورت نمایید))

    رادیاتور اتومبیل :


    - استفاده از آب معمولی که دارای املاح می باشد برای اتومبیل مناسب نیست زیرا املاح آب در مجاری آب بدنه ی موتور و لوله های رادیاتور رسوب می نمایند و رسوبات عایق بوده و جلوگیری از انتقال حرارت از بدنه ی موتور به آب در گردش می نماید. در این صورت گرمای بدنه موتور و به دنبال آن دمای روغن موتور افزایش می یابد و روغن کاری قطعات داخل موتور به خوبی انجام نمی شود و نتیجتاً فرسایش قطعات موتور را به همراه خواهد داشت. (دمای روغن موتور بسیار مهم می باشد. در بعضی اتومبیل ها رادیاتور مخصوص روغن تعبیه گردیده که دمای روغن کنترل می شود).

    - همچنین گرفتگی لوله های رادیاتور آب باعث کاهش عملکرد رادیاتور و کاهش حجم آب در گردش گردیده و نتیجتاً باعث جوش آوردن آب می شود.

    - باتری اتومبیل : با توجه به اطلاعات ذکر شده، استفاده از آب مقطر مَه آب بدون املاح تأثیر بسزایی جهت عمر باتری و عملکرد آن دارد.

     


    - امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته از آب خالص روزانه استفاده می شود اما متأسفانه در کشور ما شناخت کافی نسبت به این نعمت وجود ندارد و این محصول را با آب جوشیده ی سرد شده و یا آب برفک یخچال و جدیداً با آب خروجی از کولرهای گازی یکی می دانند که هر یک از موارد ذکر شده ویژگی خاص خود را داشته که به هیچ وجه با آب مقطر که توسط سیستم RO تهیه می شود قابل مقایسه نمی باشد .

    - واحد تولید مَه آب برای اولین بار سعی در معرفی و کاربردهای آب خالص به هموطنان گرامی دارد تا بتوانند در منازل بیشترین استفاده از این محصول را داشته باشند .

    موارد بهداشتی :


    - شستشوی دست و صورت جهت پاکیزگی منافذ و نرمی پوست، پاک نمودن مواد آرایشی از صورت، شستشوی تجهیزات آرایشی (شانه، قیچی و ...) استفاده جهت ریمل های خشک شده، استفاده از یخ تهیه شده از آب خالص جهت رفع چین و چروک صورت .


    شستشوی البسه ظریف و گران قیمت - البسه نوزاد و کودکان- البسه زیر :


    - این نوع البسه که چندان چرک نمی باشند را با آب خالص (کمی گرم شده) و مقداری مایع دستشویی درون تشت قرار داده و پس از گذشت 20 الی 30 دقیقه، با دست لباس را چنگ بزنید و سپس با آب خالص آبکشی کنید و یا  می توانید در ابتدا با آب شهر شستشو را انجام داده و در پایان با آب خالص آبکشی کنید تا مواد شیمیایی پاک کننده، کاملاً از البسه جدا شده و البسه شما عمر بیشتری کنند.

    - این نحوه شستشو باعث صرفه جویی در مصرف برق، آب و کار کرد کمتر ماشین لباسشویی می شود .

    پاک نمودن سطوح :


    - با نم دار نمودن یک پارچه لطیف و بدون پرز مثل دستمال عینک با آب مقطر (آب خالص) می توان سطوح بسیاری را پاک و تمیز نمود که به مواردی اشاره می گردد :
    صفحه و بدنه موبایل، مانیتور، LCD، LED، کیبورد، کیس کامپیوتر، لپ تاپ، لوازم خانگی، گوشی تلفن، ظروف کریستال، زیور آلات، هدهای لیزری، لنز و بدنه دوربین های عکاسی- فیلمبردار و شکاری، مبلمان، کیف و کفش چرم، فرش، شیشه، آینه، شیرآلات بهداشتی، بدنه اتومبیل و ... (لازم به توضیح است اسپری های پاک کننده حساسیت زا بوده و ایجاد آلرژی در ریه می نمایند).

    - تهیه قهوه اسپرسو و دم کردن زعفران

    دیگر موارد مصرف آب خالص:

    - اتوکلاو، اتو بخار خانگی و صنعتی، بخار شور، بخور سرد و گرم و بخور سرد و گرم و بخور سرد برای پرندگان گرمسیری، آبیاری بعضی از گیاهان آپارتمانی مثل کاکتوس، سیلویا، ونوس حشره خوار و ... ، اسپری بر روی برگ تمامی گیاهان آپارتمانی، شستشوی قطعات حساس، رقیق نمودن، محلول ها، ساخت کرم های گیاهی و شیمیایی، رنگ رزی پارچه، سیستم های خنک کننده، آبکاری طلا و پلاستیک، شیشه شور، رادیاتور و باتری اتومبیل و ....

    بخور سرد و گرم :

    - به دلیل وجود املاح، استفاده از آب شهر در دستگاه های بخور سرد و گرم مناسب نمی باشد بخصوص در دستگاه بخور سرد به دلیل دارا بودن سیستم آلتراسونیک تمامی مولوکول های آب و املاح وارد فضای اتاق شده و مناسب تنفس نمی باشد. در صورت استفاده از آب مقطر مَه آب، فقط مولوکول های آب وارد فضا شده و هوای بسیار مفرح و سبک بوجود می آید که مناسب برای پوست نیز می باشد.


    ((پیشنهاد می گردد جهت اطمینان بیشتر، قبل از استفاده از آب مقطر با پزشک مجرب مشورت نمایید))

    رادیاتور اتومبیل :


    - استفاده از آب معمولی که دارای املاح می باشد برای اتومبیل مناسب نیست زیرا املاح آب در مجاری آب بدنه ی موتور و لوله های رادیاتور رسوب می نمایند و رسوبات عایق بوده و جلوگیری از انتقال حرارت از بدنه ی موتور به آب در گردش می نماید. در این صورت گرمای بدنه موتور و به دنبال آن دمای روغن موتور افزایش می یابد و روغن کاری قطعات داخل موتور به خوبی انجام نمی شود و نتیجتاً فرسایش قطعات موتور را به همراه خواهد داشت. (دمای روغن موتور بسیار مهم می باشد. در بعضی اتومبیل ها رادیاتور مخصوص روغن تعبیه گردیده که دمای روغن کنترل می شود).

    - همچنین گرفتگی لوله های رادیاتور آب باعث کاهش عملکرد رادیاتور و کاهش حجم آب در گردش گردیده و نتیجتاً باعث جوش آوردن آب می شود.

    - باتری اتومبیل : با توجه به اطلاعات ذکر شده، استفاده از آب مقطر مَه آب بدون املاح تأثیر بسزایی جهت عمر باتری و عملکرد آن دارد.

     چندی پیش سوالی مبنی براینکه “آیا باید آب مقطر مصرف کرد” دریافت کردم. پاسخ به این سوال نیازمند بررسی همه جانبه روشهای مختلف پرداختن آب است. برای از بین بردن آلودگیهای مختلف بخصوص آلودگیهای شیمیایی ناشی از تصفیه آب لوله کشی و اضافات شیمیایی صنعتی و کشاورزی و امثالهم می باشد. و برنامه دارم که در مقاله ای جداگانه به آن بپردازم هر چند باور دارم که هیچکس بطور مطلق جواب کاملی برای این سوال ندارد. بسیاری از افرادی که از روش درمان طبیعی پیروی می کنند و دسترسی به آب چشمه های پاک کوهستانی ندارند مصرف آب مقطر را توصیه می کنند. در تمام مراکز روزه آب در دنیا نیز از آب مقطر برای آشامیدن و تجویز به روزه داران استفاده می کنند.
    البته به نظر میرسد که این مدعا که تقطیر آب بهترین روش زدودن مواد شیمیایی است درست بوده و آب مقطر به میزان بسیار بالایی فاقد آلودگیهای شیمایی می باشد. هر چند اخیرا سوالاتی در مورد کیفیت آب مقطر و عمل آن در بدن مطرح شده. این سوالات از این قبیلند که پروسه تقطیر آب همچنین باعث از بین بردن تمام مواد معدنی موجود در آب شده و آنرا به آبی “به اصطلاح مرده” تبدیل می کند که در حقیقت مصرف آن باعث استخراج مواد معدنی موجود در بدن می گردد. همچنین برخی بدرستی باور دارند که پروسه طبیعی تقطیر آب در طبیعت با پروسه “مصنوعی” آن توسط دستگاههای تقطیر که آب را جوش آورده و سپس بخار را سرد می کنند تفاوت داشته کیفیت آب مقطر “مصنوعی” را مورد سوال قرار می دهند.
    من شخصا هنوز جواب درستی برای هیچ یک از این ادعاها پیدا نکرده ام. در نتیجه پاسخ قانع کننده ای برای هیچیک از این “ایرادات” و همچنین صحت و سقم آنها ندارم و ممنون خواهم شده اگر افرادی که در این زمینه صاحبنظر هستند و اطلاعات بیشتری دارند معلومات خود را با ما قسمت کنند.
    باید اضافه کنم که من خودم هنوز باور دارم که آب مقطر خالص ترین آب از نظر مواد زائد شیمیایی می باشد. من تا این زمان آب مقطر مصرف می کنم. یعنی یک دستگاه تقطیر آب در خانه دارم و برای تهیه آب آشامیدنی روزمره از آن استفاده می کنم.
    روش خوب دیگری که Reverse osmosis خوانده میشود همچنین برای زدودن مواد زائد شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد که روشی قابل اعتماد است. هرچند اشکال آن این است که با هدر رفتن مقدار زیادی از آب همراه بوده مثلا برای تهیه یک لیتر آب یک لیتر هم هدر میدهد. این مسئله باعث شده که من شخصا تا بامروز به روش تقطیر آب پای بند باشم. امیدوارم این اندک کمکی به روشن تر شدن مطلب کرده باشد.

     
     


:: برچسب‌ها: آب مقطر ,
:: بازدید از این مطلب : 4782
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 بهمن 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فروش سولفات آلومینیوم


فروش بوراکس,خريد بوراکس,قيمت بوراکس,تهيه ي بوراکس,کاربردبوراکس,محل فروش بوراکس,فرمول

بوراکس,بوراکس
•    اسم شیمیایی : بوراکس
•    اسامی مترادف با بوراکس : بوره ، Borax، نمک اسید بوریک ، سدیم بورات ،  سدیم تترا بورات ، دی سدیم تترا بورات.
•    فرمول شیمیاییNa2B4O7     10H2O .
•    درصد خلوص : بوراکس 99%.
•    شکل ظاهری : بوره (بوراکس) اصولا به شکل پودر سفیدی تشکیل شده  از بلورهای نرم بی رنگ است که به راحتی در آب حل می شوند.بسته بندی بوراکس شامل کیسه های 25 یا 50 کیلویی گرانول است،  از رسیدن رطوبت و آب به بوراکس جلو گیری کرد. تا به هم نچسبند.
•    
بوراکس چیست ؟
 بوراکس پودری سفید رنگ می باشد که تشکیل شده  از کریستال های نرم بی رنگ است که به  به آسانی  در آّب حل می شود که قابلیت انحلال آن نیز بالاست. این ترکیب شیمیایی دارای کاربردهای فراوان وگوناگون بسیاری هست و ماده تشکیل شده ی بسیاری از شوینده ها شیمیایی، مواد آرایشی و لعاب ها می باشد. بوراکس همچنین در بیوشیمی برای ساختن محلول های بافری، به عنوان ماده تاخیر انداز آتش ، ترکیب ضد قارچ برای فایبرگلاس ها ، به عنوان فلاکس در متالوژی ، حفاظت های جاذب نوترون برای منابع رادیواکتیو ، ماده شالوده در پخت و پز و به عنوان ماده اولیه برای ترکیبات بورون دیگر به کار می رود. در استخراج صنعتی معدن طلا روش استفاده از بوراکس گاهی اوقات به عنوان جایگزین به جای جیوه سمی در پروسه استخراج طلا به کار می رود.

تاریخچه بوراکس :
اصطلاح بوراکس به تعدادی مواد معدنی مربوط و وابسته یا ترکیبات شیمیایی که در محتوی آب کریستاله متفاوت اند داده می شود ولی اصولا به دکا هیدرات ها اطلاق می شود. بوراکس تجاری اصولا به صورت جزئی دهیدراته است.

واژه بوراکس از بورق  زبان عربی به معنای سفید چیزی که در اصل از واژه پهلوی گرفته شده که ممکن است پتاسیم نیترات یا فلاکس دیگری باشد که اکنون به اسم بوره شناخته می شود. اسم دیگر بوراکس نتکار (بوره طبیعی) که یک واژه سانسکریت می باشد.
بوراکس برای نخستین بار در بسترهای خشک دریاچه در تبت کشف شد و از مسیر ابریشم وارد کشور عربستان شد.
کشف بوراکس : بوراکس نخستین بار در اواخر قرن  نوزدهم  میلادی زمانی که کمپانی بوراکس ساحل اقیانوس آرام متعلق به فرانسیس مارون اسمیث (فرانسیس بوراکس اسمیت – سلطان بوراکس ) شروع به داد و ستد و عمومی کردن کاربردهای وسیع و گوناگون بوراکس در زیر اسم تجاری team borax mule 20 کرد، اسم گذاری شده بود. این اسم گذاری برای روشی بود که توسط آن بوراکس به شکل اصلی خود به خارج از کالیفرنیا و صحراهای نوادا در مقادیر زیاد به منظور ارزان کردن و در دسترس عموم گذاشتن آن انتقال داده می شد.

موارد مصرف و کاربرد بوراکس :
1- بوراکس در محصولات خانگی کاربرد دارد : بوراکس اکنون در محصولات مختلف لباس شویی و تمیز کننده خانگی شامل تقویت کننده ترکیبات لباس شویی با برند mule team borax 20 و مایع دستشویی تقویت شده بوراکس به کار می رود. برخلاف اسمش بوراتیم سفید کننده لباس شویی دارای بوراکس یا دیگر ترکیبات بورون نمی باشد. بوراکس همچنین در برخی فرمول های سفید کننده دندان وجود دارد. همچنین یک جز فعال در مورچه کش ها می باشد.
2- بافر : سدیم بورات در آزمایشگاه های شیمیایی و بیو شیمیایی برای ساختن بافرها به کار می روند. برای مثال : به منظور ژل الکتروفورز DNA ، مانند بافر TBE یا بافر جدیدترSB یا BBS در روش های پوششی به کار می رود.
بافرهای بورات همچنین به عنوان محلول تعادل در واکنش های پیوندی متقاطع با پایه دی متیل پیملی مدیت به کار می روند. بوراکس به عنوان یک منبع از بورات برای استفاده از خاصیت هم کمپلکس کنندگی کبالت یا دیگر عوامل در آب برای تشکیل کمپلکس های یونی با مواد گوناگون به کار می رود. بورات و یک بستر مناسب پلیمر برای رنگ سنجی متفاوت هموگلوبین غیر گلیکوسیلات از هموگلوبین گلیکوسیلاتی به کار می روند. چیزی که شاخصی از قند خون بالای طولانی مدت در انواع بیماری های دیابتی است.
3- به عنوان یک عامل نرم کننده آب : بوراکس به تنهایی قرابت نزدیکی با کاتیون های سختی آب ندارد. گرچه به منظور فوق استفاده می شده است.
4 - فلاکس : مخلوطی از بوراکس و آمونیوم کلرید به عنوان فلاکس در جوشکاری آهن و فولاد به کار میرود که نقطه ذوب اکسید آهن ناخواسته را پایین می آورد و اجازه می دهد تا به صورت مذاب خارج شود. بوراکس همچنین به صورت مخلوط با آب به عنوان گداز در لحیم کاری فلزات جواهرات مانند طلا و نقره به کار می رود. به لحیم ذوب شده اجازه میدهد تا به صورت هموار و صاف در درز جریان یابد. بوراکس همچنین یک فلاکس خوب برای حلبی پوشاندن تنگستن با روی است که به جهت نرم و لحیم پذیر کردن تنگستن انجام می شود.
5- استخراج معادن در اندازه کوچک : بوراکس جایگزین جیوه به عنوان روش ترجیهی برای استخراج طلا در تسهیلات معدنی در معدن کاری اندازه های کوچک است. روش به اسم روش بوراکس اسمیده می شود و در فیلیپین استفاده می شود. یک پلیمر لاستیک مانند گاهی به اسم flubber ، gluep می تواند توسط پیوند متقاطع پلی وینیل استات با بوراکس ساخته شود. ساختن چسب های بر پایه پلی وینیل استات مانند چسب Elmer s glue و بوراکس یک آزمایش معمولی آموزشی است.
6- افزودنی های خوراکی : بوراکس با شماره E285 به عنوان یک افزودنی غذایی در برخی کشورها استفاده می شود 
استفاده بوراکس در صنایع غذایی به منظور ایجاد یک بافت لاستیک مانند به غذاست یا به عنوان نگهدارنده می باشد. در پخت و پز شرقی به طور عمده برای خصوصیات قوام دادنی آن می باشد.
مصارف دیگر :
1- جز ترکیبی در لعاب های مینایی
2- جز ترکیبی شیشه و سفال و سرامیک
3- بوراکس می تواند به عنوان افزاینده در روکش های سرامیک و لعاب ها به کار رود برای بهبود مقاومت در برابر آب و ایجاد پوشش سازگار با محیط زیست.
4- تاخیر انداز آتش
5- ترکیب ضد قارچ برای عایق کردن فایبرگلاس و سلولز
6- محلول 10% برای پشم محافظ در برابر بید
7- ماده اصلی برای سدیم پربورات مونوهیدرات که در مواد شوینده به کار میرود و نیز برای اسید بوریک و دیگر بورات ها.
8- جز چسبناک کننده در چسب های بر پایه کازئین ، نشاسته و دکسترین
9- مسمومیت زدایی فلوراید
1.    مرهمی برای برفک در سم اسب ها
2.    استفاده در جوهر روان نویس ها با حل کردن لاک مخصوص در بوراکس گرم شده
3.    ماده تیمار پوست مار
4.    ماده تیمار برای تخم ماهی قزل آلا برای استفاده در ورزش ماهی گیری قزل آلا
5.    بافر در استخرهای شنا برای کنترل پی اچ
6.    جاذب نوترون مورد استفاده در راکتورهای هسته ای و حوضچه های سوخت کم زور و برای کنترل فعالیت و خاموش کردن یک واکنش زنجیره ای هسته ای.
7.    به عنوان کود میکرونوترینت برای بهبود حاصلخیزی خاک های بدون بورون
8.    برای رنگ دادن به آتش با یک ته رنگ سبز
9.    به طور سنتی برای پوشاندن گوشت های خشک شده مانند گوشت ران برای محافظت از آنها از باد کردن در طول ذخیره سازی بیشتر استفاده می شود.
10.    در برخی مکمل های ویتامین تجاری وجود دارد.
11.    سد کردن سوراخ های مانع رادیاتور ماشین و موتور
12.    ترکیبی مهم در لعاب
13.    استفاده شده توسط آهنگران مدرن در روش آهنگری کوره و چکش.
تولید بوراکس :
 آنچه در کتاب های امروزی درباره تهیه و تخلیص بوراکس نوشته شده است، عینا همان است که 200 سال پیش در آن تاریخی درج گردیده است؛ مثلا در مفصل ترین کتب شیمی معدنی جدید ، که به زبان فرانسه در 12 جلد زیر نظر پائول پاکسال و 68 شیمی دان معروف به چاپ رسیده است، در جلد 6 ، چاپ 1934 ، می نویسند : بوراکس را از دوبار متبلور کردن محلول کرنیت در آب به دست می آورند.
این طریقه ، یعنی دو نوبت متبلور کردن را در اصطلاح شیمی ، تبلور تدریجی گویند و برای تصفیه و تخلیص اکثر املاح به کار می رود نکته دیگری که قابل توجه است ، که در همه کتاب های شیمی معدنی نوشته شده است که بوراکس از سه منبع در طبیعت استخراج می شود :
1- از آب های شور بعضی دریاچه ها و رسوب های زیادی که بر اثر تبخیر آب این دریاچه ها به وجود می آید.
2- رگه های بعضی کوه ها.
3- از برخی خاک های معدنی.
آنگاه می بینیم که ایرانیان قدیم نیز بوراکس را از همین منبع می گرفته اند ، چنان که در جلد اول کتاب برهان قاطع ، در صفحه 315 می نویسد : در قطر المحیط آمده البورق اصناف : مائی و جبلی و ارضی.
این می رساند که بوراکس را از سه منبع مختلف ، یعنی آب ، کوه و خاک می گرفته اند.
نکته دیگر این که امروزه با وجود ترقی و پیشرفت بسیاری که نصیب علم شیمی شده است به این موارد پی برده اند ، حال آنکه در زمان های قدیم نیز شش نوع بوراکس می شناخته اند که به اسامی زیر نامیده می شدند :

بورق الصناعه ، بوره ارمنی ، بوره رومی ، بوره زبدی ، بورق الخبازین و نطرون.
امروزه چنان که می دانیم ، اکثر مواد موجود در طبیعت را به صورت مصنوعی می سازند، زیرا محصولاتی که از طبیعت گرفته می شود، کفاف نیازمندی های عمومی دنیا را نمی دهد، به این جهت کم کم در دنیا ابریشم مصنوعی ، رنگ های مصنوعی ، چسب های مصنوعی ، لاستیک مصنوعی و از پندی به این طرف ، غذاها و داروهای مصنوعی و صدها ماده مصنوعی دیگر رواج پیدا کرده است. بنابراین ، دویست سال قبل و حتی قرن ها پیش از آن که کشور ایران بوراکس عمده دنیا را می داده است، شیمی دان های قدیم ایران را به کشف و تهیه بوراکس مصنوعی در آزمایشگاه ها وادار کرده است.
در قدیم  بوراکس را چگونه می ساخته اند :
می دانیم که دو عنصر بور و سیلیسیم و همچنین ترکیبات مهم آنها یعنی بورات ها و سیلیکات ها از نظر خواص شیمیایی با یکدیگر شبیه هستند و یک سلسله خواص مشترک دارند، به این جهت دو عنصر بور و سیلیسیم را امروزه در اکثر کتاب ها در یک فصل ذکر می کنند و در طبقه بندی جدول تناوبی در یک ردیف به شمار می آورند.
یعنی شبیه بودن خواص شیمیایی بورات ها و سیلیکات ها بر شیمی دان های قدیم ایران نیز به خوبی مشخص بوده است و ازاین رو برای ساختن بوراکس مصنوعی استفاده می کرده اند. برای انجام این کار از شیشه و قلع ، یک نوع سیلیکات قلع درست می کردنند که مثل و مانند بوراکس ، برای ذوب و لحیم کاری قطعات فلزی به یکدیگر به کار می گرفتند. و همچنین از شیشه و سرب نوع دیگری بوراکس مصنوعی می ساختند که همین خاصیت را داشته است. این بوراکس مصنوعی را تنکار نامیدند که از کشور ایران به اروپا صادر می شده و در آنجا به اسم تنکال معروف شده است و در بعضی کتاب ها تونکال نوشته اند.

بوراکس پودری ̨ سفید رنگ و متشکل از کریستالهای نرم بیرنگ است که به راحتی در آب حل میشود. این ترکیب دارای کاربردهای گوناگون وسیعی بوده و ماده متشکله بسیاری شوینده ها̨ مواد آرایشی و ...

 


نام های دیگر : Borax ، بوره ، دی سدیم تترا بورات ، سدیم بورات ، سدیم تترا بورات ، نمک اسید بوریک.
گرید محصول : 1. بوراکس صنعتی 2. بوراکس آزمایشگاهی.
مشخصات : بوراكس عبارت است بورات سدیم آبدار، یا تترابورات است، كه ابتدا در ثبت تحت نام ایرانی بوره به معنی سفیده، تهیه می‌شود. بوراکس پودری سفید رنگ و تشکیل شده از کریستال های نرم بیرنگ که براحتی در آب حل می شود.
تاریخچه : اصطلاح بوراکس به تعدادی مواد معدنی مربوط و وابسته یا ترکیبات شیمیایی که در محتوی آب کریستاله متفاوت اند داده می شود ولی معمولا به دکاهیدرات ها اطلاق می شود. بوراکس تجاری معمولا به صورت جزئی دهیدراته است.
واژه بوراکس از بورق عربی به معنای سفید چیزی که در اصل از واژه پهلوی گرفته شده که ممکن است پتاسیم نیترات یا فلاکس دیگری باشد که اکنون به نام بوره شناخته می شود. نام دیگر بوراکس نتکار (بوره طبیعی) که یک واژه سانسکریتیست می باشد.
بوراکس برای اولین بار در بسترهای خشک دریاچه در تبت کشف شد و از مسیر ابریشم وارد کشور عربستان شد.
بوراکس نخستین بار در اواخر قرن 19میلادی زمانی که کمپانی بوراکس ساحل اقیانوس آرام متعلق به فرانسیس مارون اسمیثشروع به داد و ستد و عمومی کردن کاربردهای وسیع و گوناگون بوراکس در زیر نام تجاری Borax نامگذاری شده بود. این نامگذاری برای روشی بود که توسط آن بوراکس بشکل اصلی خود به خارج از کالیفرنیا و صحراهای ناوادا در مقادیر زیاد به منظور ارزان کردن و در دسترس عموم گذاشتن آن انتقال داده میشد.
کاربرد : 
1. بوراکس براي از بين بردن تنه كار روي فلز استفاده مي شود.
2. بوراکس ماده ی تمیز کننده ی خانگی مهمی است. اکنون در محصولات متنوع لباس شویی و تمیز کننده خانگی و مایع دستشویی بکار میرود.
3. از بوراکس به عنوان یک ضدعفونی کننده ی ملایم، در ساخت عایقهای فایبر گلاسی و سفید کننده پربورات سدیم استفاده می شود.
4. بوراكس به عنوان گدازآور در ذوب فلزات و در لحیم كاری، به عنوان كند كننده خوردگی در مایعات ضد یخ استفاده می شود.
5. به عنوان ماده اصلی در كودها، در تولید بسیاری مواد شیمیایی و داروسازی و به عنوان منبع تهیه بور به كاربرده می‌شود.
6. به عنوان ماده متشکله بسیاری از شوینده ها ، مواد آرایشی و لعاب ها می باشد. 
7. از بوراکس در بیوشیمی نیز استفاده می شود برای ساختن محلول های بافری 
8. به عنوان ماده تاخیر انداز آتش 
9. ترکیب ضد قارچ برای فایبر گلاس ها 
10. به عنوان فلاکس در متالوژی ، ماده شالوده در پخت و پز و به عنوان ماده اولیه برای ترکیبات بورون دیگر به کار میرود.
11. به عنوان عامل نرم کننده آب: بوراکس به تنهایی قرابت نزدیکی با کاتیونهای سختی آب ندارد.
12. بوراکس جایگزین جیوه به عنوان روش ترجیهی برای استخراج طلا در تسهیلات معدنی در معدن کاری در اندازه های کوچک است.
13. در صنایع غذایی به منظور ایجاد یک بافت لاستیک مانند به غذاست یا به عنوان نگهدارنده می باشد. در پخت و پز شرقی به طور عمده برای خصوصیات قوام دادنی آن میباشد.
14. جز ترکیبی شیشه و سفال و سرامیک.
15. جز ترکیبی در لعابهای مینایی.
16. محلول 10 در صد برای پشم محافظ در برابر بید
17. جز چسبناک کننده در چسب های بر پایه کازیین ، نشاسته و دکسترین.
18. مسمومیت زدایی فلوراید
19. مرهمی برای برفک در سم اسبها
20. ماده تیمار پوست مار 
21. ماده تیمار برای تخم ماهی قزل آلا 
22. برای کنترل PH در استخرهای شنا
23. برای رنگ دادن به آتش با یک ته رنگ سبز.

آسمونی : بوراکس – سدیم بورات،سدیم تترا بورات یا دی سدیم تترا بورات – ترکیب بورونی مهم بوریک اسید ̨ ترکیبی معدنی و یک نمک بوریک اسید است.

کوتاه از بوراکس:

بوراکس پودری ̨ سفید رنگ و متشکل از کریستالهای نرم بیرنگ است که به راحتی در آب حل میشود. این ترکیب دارای کاربردهای گوناگون وسیعی بوده و ماده متشکله بسیاری شوینده ها̨ مواد آرایشی و لعابها میباشد. بوراکس همچنین در بیوشیمی برای ساختن محلولهای بافری ̨ به عنوان ماده ی تاخیر اندازآتش ̨ ترکیب ضد قارچ برای فایبرگلاسها̨ به عنوان فلاکس در متالوژی ̨ حفاظهای جاذب نوترون برای منابع رادیواکتیو ̨ ماده ی شالوده در پخت و پز و به عنوان ماده اولیه برای ترکیبات بورون دیگر به کار میرود.

در استخراج صنعتی معدن طلا “روش بوراکس” گاهی اوقات به عنوان جایگزین بجای جیوه سمی در پروسه ی استخراج طلا به کار میرود.

منبع اصطلاح بوراکس :

اصطلاح بوراکس به تعدادی مواد معدنی مربوط و وابسته یا ترکیبات شیمیایی که در محتوی آب کریستاله متفاوت اند داده میشود ولی معمولا به دکاهیدرات(ده هیدراته)ها اطلاق میشود .بوراکس تجاری معمولا بصورت جزئی دهیدراته است.

واژه ی بوراکس از (بورق) عربی به معنای سفید ̨ چیزی که در اصل از واژه ی پهلوی (بورک) گرفته شده که ممکن است پتاسیم نیترات یا فلاکس دیگری باشد که اکنون به نام بوره شناخته میشود.نام دیگر بوراکس نتکار(بوره طبیعی) که یک واژه ی سانسکریتیست میباشد .

بوراکس برای اولین بار در بسترهای خشک دریاچه در تبت کشف شد و از مسیر ابریشم وارد کشور عربستان شد.

کشف بوراکس :

بوراکس نخستین بار در اواخر قرن 19 میلادی زمانی که کمپانی” بوراکس ساحل اقیانوس آرام “متعلق به فرانسیس مارون اسمیث (فرانسیس بوراکس اسمیت -سلطان بوراکس-) شروع به داد و ستد و عمومی کردن کاربردهای وسیع و گوناگون بوراکس در زیر نام تجاری: (20 Mule Team Borax) کرد, نام گذاری شده بود. این نامگذاری برای روشی بود که توسط آن بوراکس بشکل اصلی خود به خارج از کالیفرنیا و صحراهای ناوادا در مقادیر زیاد به منظور ارزان کردن و در دسترس عموم گذاشتن آن انتقال داده میشد.

کاربردها :

محصولات خانگی :

بوراکس اکنون در محصولات متنوع لباسشویی و تمیز کننده خانگی ̨شامل تقویت کننده ترکیبات لباسشویی با برند “20 Mule Team borax” و مایع دستشویی تقویت شده بوراکسو بکار میرود.

بر خلاف نامش “بوراتیم” سفید کننده ی لباسشویی دارای بوراکس یا دیگر ترکیبات بورون نمیباشد. بوراکس همچنین در برخی فرمولهای سفید کننده ی دندان وجود دارد. همچنین یک جزء فعال در مورچه کشها میباشد.

1- بافر

سدیم بورات در آزمایشگاههای شیمیایی و بیوشیمیایی برای ساختن بافرها به کار میروند.برای مثال : به منظور ژل الکتروفورز DNA , مانند بافر TBE یا بافر جدیدتر SB یا BBS( محلول نمکی بورات) در روشهای پوششی به کار میرود.

بافرهای بورات (معمولا در PH=8) همچنین به عنوان محلول تعادل در واکنشهای پیوندی متقاطع با پایه ی دی متیل پیملی مدیت( DMP) به کار میروند.
بوراکس به عنوان یک منبع از بورات برای استفاده از خاصیت هم کمپلکس کنندگی کبالت با دیگر عوامل در آب برای تشکیل کمپلکسهای یونی با مواد گوناگون به کار میرود. بورات و یک بستر مناسب پلیمر برای رنگ سنجی متفاوت هموگلوبین غیرگلیکوسیلات از هموگلوبین گلیکوسیلاتی به کار میروند.چیزی که شاخصی از قند خون بالای طولانی مدت در انواع بیماریهای دیابتی است.

2-به عنوان یک عامل نرم کننده آب

بوراکس به تنهایی قرابت نزدیکی با کاتیونهای سختی آب ندارد.گرچه به منظور فوق استفاده میشده است.

تعادل شیمیایی آن برای نرم کردن آب در زیر آمده است:

Ca2+ (aq) + Na2B4O7 (aq) → CaB4O7 (s)↓ + 2 Na+ (aq)
Mg2+ (aq) + Na2B4O7 (aq) → MgB4O7 (s)↓ + 2 Na+ (aq)
یونهای سدیم ایجاد شده منجر به سختی آب نمیشوند.این روش برای از بین بردن سختی موقت و دائمی آب به کار میروند.

3- فلاکس 

مخلوطی از بوراکس و آمونیوم کلرید به عنوان فلاکس در جوشکاری آهن و فولاد به کار میرود که نقطه ذوب اکسید آهن ناخواسته را پایین میآورد و اجازه میدهد تا به صورت مذاب خارج شود. بوراکس همچنین به صورت مخلوط با آب به عنوان گداز(گداز) در لحیم کاری فلزات جواهرات مانند طلا و نقره به کار میرود.به لحیم ذوب شده اجازه میدهد تا بصورت هموار و صاف در درز جریان یابد.

بوراکس همچنین یک فلاکس خوب برای “پیش – حلبی پوشاندن ” تنگستن با روی است که به جهت نرم و لحیم پذیر کردن تنگستن انجام میشود. 

استخراج معادن در اندازه کوچک:

بوراکس جایگزین جیوه به عنوان روش ترجیهی برای استخراج طلا در تسهیلات معدنی در معدن کاری انداره های کوچک است.

روش به نام روش بوراکس نامیده میشود و در فیلیپین استفاده میشود.

یک پلیمر لاستیک مانند گاهی به اسم flubber, gluep,or glurch میتواند توسط پیوند متقاطع پلی وینیل استات با بوراکس ساخته شود. ساختن چسبهای بر پایه ی پلی وینیل استات مانند چسب Elmer’s Glue و بوراکس یک آزمایش ابتدایی معمول آموزشی است.

افزودنی خوراکی :

بوراکس با شماره E285 به عنوان یک افزودنی غذایی در برخی کشورها استفاده میشود ولی در آمریکا قدغن شده است.در نتیجه غذاهای مشخص مانند خاویار که برای فروش در آمریکا تولید میشوند دارای سطوح بالاتر نمک برای کمک به نگهداری آنها میباشند.

استفاده ی بوراکس به عنوان در صنایع غذایی به منظور ایجاد یک بافت لاستیک مانند به غذاست یا به عنوان نگهدارنده میباشد. در پخت و پز شرقی به طور عمده برای برای خصوصیات قوام دادنی آن میباشد.

در آسیا بوراکس به برخی غذاهای چینی اضافه میشده است . در اندونزی یک افزودنی غیر مجاز معمول به غذاهایی مانند ماکارونی و برنج بخارپز میباشد. هیئت رییسه حمایت از خریداران در کشورها در باره ی خطر ابتلا به سرطان کبد با استفاده زیاد از این ترکیب پس از یک دوره ی 5-10 ساله هشدار داد.

دیگر مصارف :

1- جرء ترکیبی در لعابهای مینایی

2- جزء ترکیبی شیشه و سفال و سرامیک

3- بوراکس میتواند به عنوان افزاینده در روکشهای سرامیک و لعابها به کار رود برای بهبود مقاومت در برابر آب و ایجاد پوشش سازگار با محیط زیست

4- تاخیر انداز آتش

5- ترکیب ضد قارچ برای عایق کردن فایبر گلاس و سلولز

6- محلول 10% برای پشم محافظ در برابر بید

7- ماده اصلی برای سدیم پربورات مونوهیدرات که در مواد شوینده به کار میرود و نیز برای بوریک اسید و دیگر بوراتها

8- جزء چسبناک کننده در چسبهای بر پایه کازئین, نشاسته و دکسترین

9- مسمومیت زدایی فلوراید

10- مرهمی برای برفک در سم اسبها

11- استفاده در جوهر روان نویسها با حل کردن لاک مخصوص در بوراکس گرم شده

12- ماده تیمار پوست مار

13- ماده تیمار برای تخم ماهی قزل آلا برای استفاده در ورزش ماهی گیری قزل آلا

14- بافر در استخرهای شنا برای کنترل PH

15- جاذب نوترون مورد استفاده در رآکتورهای هسته ای و حوضچه های سوخت کم زور و برای کنترل فعالیت و خاموش کردن یک واکنش زنجیره ای هسته ای

16-به عنوان کود میکرونوترینت برای بهبود حاصلخیزی خاکهای بدون بورون

17-برای رنگ دادن به آتش با یک ته رنگ سبز

18- به طور سنتی برای پوشاندن گوشتهای خشک شده مانند گوشت ران برای محافظت از آنها از باد کردن در طول ذخیره سازی بیشتر استفاده می شود.

19- در برخی مکملهای ویتامین تجاری وجود دارد.

20-سد کردن سوراخهای مانع رادیاتور ماشین و موتور

21- ترکیبی مهم در لعاب

22-استفاده شده توسط آهنگران مدرن در روش آهنگری کوره و چکش

بوراکس کمازبرد زیادی دارد .از جمله در تاکسیدرمی که به عنوان محافظ پوست بکار می رود بوراکس – سدیم بورات ̨̨̨ سدیم تترا بورات یا دی سدیم تترا بورات – ترکیب بورونی مهم بوریک اسید ̨ ترکیبی معدنی و یک نمک بوریک اسید است.

شکل بوراکس پودری ̨ سفید رنگ و متشکل از کریستالهای نرم بیرنگ است که به راحتی در آب حل میشود. این ترکیب دارای کاربردهای گوناگون وسیعی بوده و ماده متشکله بسیاری شوینده ها̨ مواد آرایشی و لعابها میباشد. بوراکس همچنین در بیوشیمی برای ساختن محلولهای بافری ̨ به عنوان ماده ی تاخیر اندازآتش ̨ ترکیب ضد قارچ برای فایبرگلاسها̨ به عنوان فلاکس در متالوژی ̨ حفاظهای جاذب نوترون برای منابع رادیواکتیو ̨ ماده ی شالوده در پخت و پز و به عنوان ماده اولیه برای ترکیبات بورون دیگر به کار برده می شود.برای استخراج صنعتی معدن طلا “روش بوراکس” گاهی اوقات به عنوان جایگزین بجای جیوه سمی در پروسه ی استخراج طلا به کار برده می شود.

بوراکس به تعدادی مواد معدنی مربوط و وابسته یا ترکیبات شیمیایی که در محتوی آب کریستاله متفاوت اند داده میشود ولی معمولا به دکاهیدرات(ده هیدراته)ها اطلاق میشود .بوراکس تجاری معمولا بصورت جزئی دهیدراته است.

کلمه ی بوراکس از (بورق) عربی به معنای سفید ̨ چیزی که در اصل از واژه ی پهلوی (بورک) گرفته شده که ممکن است پتاسیم نیترات یا فلاکس دیگری باشد که اکنون به نام بوره شناخته میشود.

کاربردها بوراکس:

کابرد های خانگی:

بوراکس در محصولات متنوع لباسشویی و تمیز کننده خانگی ̨شامل تقویت کننده ترکیبات لباسشویی و مایع دستشویی تقویت شده بوراکسو بکار میرود.

بر خلاف نامش “بوراتیم” سفید کننده ی لباسشویی دارای بوراکس یا دیگر ترکیبات بورون نمیباشد. بوراکس همچنین در برخی فرمولهای سفید کننده ی دندان وجود دارد. همچنین یک جزء فعال در مورچه کشها میباشد.۱-بافر:

بافرهای بورات (معمولا در PH=8) همچنین به عنوان محلول تعادل در واکنشهای پیوندی متقاطع با پایه ی دی متیل پیملی مدیت( DMP) به کار میروند.بوراکس به عنوان یک منبع از بورات برای استفاده از خاصیت هم کمپلکس کنندگی کبالت با دیگر عوامل در آب برای تشکیل کمپلکسهای یونی با مواد گوناگون به کار میرود. بورات و یک بستر مناسب پلیمر برای رنگ سنجی متفاوت هموگلوبین غیرگلیکوسیلات از هموگلوبین گلیکوسیلاتی به کار میروند.چیزی که شاخصی از قند خون بالای طولانی مدت در انواع بیماریهای دیابتی است.

۲-به عنوان یک عامل نرم کننده آب:

بوراکس به تنهایی قرابت نزدیکی با کاتیونهای سختی آب ندارد.گرچه به منظور فوق استفاده میشده است.

تعادل شیمیایی آن برای نرم کردن آب در زیر آمده است:
Ca2+ (aq) + Na2B4O7 (aq) → CaB4O7 (s)↓ + ۲ Na+ (aq)
Mg2+ (aq) + Na2B4O7 (aq) → MgB4O7 (s)↓ + ۲ Na+ (aq)
یونهای سدیم ایجاد شده منجر به سختی آب نمیشوند.این روش برای از بین بردن سختی موقت و دائمی آب به کار میروند

۳- فلاکس:

مخلوطی از بوراکس و آمونیوم کلرید به عنوان فلاکس در جوشکاری آهن و فولاد به کار میرود که نقطه ذوب اکسید آهن ناخواسته را پایین میآورد و اجازه میدهد تا به صورت مذاب خارج شود. بوراکس همچنین به صورت مخلوط با آب به عنوان گداز(گداز) در لحیم کاری فلزات جواهرات مانند طلا و نقره به کار میرود.به لحیم ذوب شده اجازه میدهد تا بصورت هموار و صاف در درز جریان یابد.

بوراکس همچنین یک فلاکس خوب برای “پیش – حلبی پوشاندن ” تنگستن با روی است که به جهت نرم و لحیم پذیر کردن تنگستن انجام میشود.

استخراج معادن در اندازه کوچک:

بوراکس جایگزین جیوه به عنوان روش ترجیهی برای استخراج طلا در تسهیلات معدنی در معدن کاری انداره های کوچک است.

روش به نام روش بوراکس نامیده میشود و در فیلیپین استفاده میشود.

یک پلیمر لاستیک مانند گاهی به اسم flubber, gluep,or glurch میتواند توسط پیوند متقاطع پلی وینیل استات با بوراکس ساخته شود. ساختن چسبهای بر پایه ی پلی وینیل استات مانند چسب Elmer’s Glue و بوراکس یک آزمایش ابتدایی معمول آموزشی است.

افزودنی خوراکی:

بوراکس با شماره E285 به عنوان یک افزودنی غذایی در برخی کشورها استفاده میشود ولی در آمریکا قدغن شده است.در نتیجه غذاهای مشخص مانند خاویار که برای فروش در آمریکا تولید میشوند دارای سطوح بالاتر نمک برای کمک به نگهداری آنها میباشند.

استفاده ی بوراکس به عنوان در صنایع غذایی به منظور ایجاد یک بافت لاستیک مانند به غذاست یا به عنوان نگهدارنده میباشد. در پخت و پز شرقی به طور عمده برای برای خصوصیات قوام دادنی آن میباشد.

در آسیا بوراکس به برخی غذاهای چینی اضافه میشده است . در اندونزی یک افزودنی غیر مجاز معمول به غذاهایی مانند ماکارونی و برنج بخارپز میباشد. هیئت رییسه حمایت از خریداران در کشورها در باره ی خطر ابتلا به سرطان کبد با استفاده زیاد از این ترکیب پس از یک دوره ی ۵-۱۰ ساله هشدار داد.

دیگر مصارف:

· جرء ترکیبی در لعابهای مینایی
· جزء ترکیبی شیشه و سفال و سرامیک
· بوراکس میتواند به عنوان افزاینده در روکشهای سرامیک و لعابها به کار رود برای بهبود مقاومت در برابر آب و ایجاد پوشش سازگار با محیط زیست
· تاخیر انداز آتش
· ترکیب ضد قارچ برای عایق کردن فایبر گلاس و سلولز
· محلول ۱۰% برای پشم محافظ در برابر بید
· ماده اصلی برای سدیم پربورات مونوهیدرات که در مواد شوینده به کار میرود و نیز برای بوریک اسید و دیگر بوراتها
· جزء چسبناک کننده در چسبهای بر پایه کازئین, نشاسته و دکسترین
· مسمومیت زدایی فلوراید
· مرهمی برای برفک در سم اسبها
· استفاده در جوهر روان نویسها با حل کردن لاک مخصوص در بوراکس گرم شده
· ماده تیمار پوست مار
· ماده تیمار برای تخم ماهی قزل آلا برای استفاده در ورزش ماهی گیری قزل آلا
· بافر در استخرهای شنا برای کنترل PH
· جاذب نوترون مورد استفاده در رآکتورهای هسته ای و حوضچه های سوخت کم زور و برای کنترل فعالیت و خاموش کردن یک واکنش زنجیره ای هسته ای
· به عنوان کود میکرونوترینت برای بهبود حاصلخیزی خاکهای بدون بورون
· برای رنگ دادن به آتش با یک ته رنگ سبز
· به طور سنتی برای پوشاندن گوشتهای خشک شده مانند گوشت ران برای محافظت از آنها از باد کردن در طول ذخیره سازی بیشتر استفاده می شود.
· در برخی مکملهای ویتامین تجاری وجود دارد.
· سد کردن سوراخهای مانع رادیاتور ماشین و موتور
· ترکیبی مهم در لعاب
استفاده شده توسط آهنگران مدرن در روش آهنگری کوره و چکش

خمیر اسلایم چیست

اسلایم یک ماده خمیری است که حالت ژلاتینی دارد و به شکل های گوناگوی درمیاد خمیر اسلایم یک وسیله بازی برای کودکان است و با آن می توانند اشکال و اجسام درست کنند و خمیر اسلایم در زمینه افرایش خلاقیت و مهارت های فردی کودکان بسیار موثر می باشد.

کیت مایع ساخت اسلایم

کیت اسلایم حاوی دو بطری محلول برای ساخت اسلایم است

با مخلوط کردن دو محلول اسلایم ساخته می شود

حاوی ۲ بطری  ۶۵۰  سی سی  و ۲۵۰ سی سی

 

کیت اسلایم حاوی دو بطری محلول برای ساخت اسلایم است

با مخلوط کردن دو محلول اسلایم ساخته می شود

حاوی ۲ بطری  ۶۵۰  سی سی  و ۲۵۰ سی سی

موارد مصرف و کاربرد بوراکس :

1.بوراکس در محصولات خانگی کاربرد دارد : بوراکس اکنون در محصولات متنوع لباس شویی و تمیز کننده خانگی شامل تقویت کننده ترکیبات لباس شویی با برند mule team borax 20 و مایع دستشویی تقویت شده بوراکس به کار می رود. برخلاف نامش بوراتیم سفید کننده لباس شویی دارای بوراکس یا دیگر ترکیبات بورون نمی باشد. بوراکس همچنین در برخی فرمول های سفید کننده دندان وجود دارد. همچنین یک جز فعال در مورچه کش ها می باشد.

2.بافر : سدیم بورات در آزمایشگاه های شیمیایی و بیو شیمیایی برای ساختن بافرها به کار می روند. برای مثال : به منظور ژل الکتروفورز DNA ، مانند بافر TBE یا بافر جدیدترSB یا BBS در روش های پوششی به کار می رود.

بافرهای بورات همچنین به عنوان محلول تعادل در واکنش های پیوندی متقاطع با پایه دی متیل پیملی مدیت به کار می روند. بوراکس به عنوان یک منبع از بورات برای استفاده از خاصیت هم کمپلکس کنندگی کبالت یا دیگر عوامل در آب برای تشکیل کمپلکس های یونی با مواد گوناگون به کار می رود. بورات و یک بستر مناسب پلیمر برای رنگ سنجی متفاوت هموگلوبین غیر گلیکوسیلات از هموگلوبین گلیکوسیلاتی به کار می روند. چیزی که شاخصی از قند خون بالای طولانی مدت در انواع بیماری های دیابتی است.

3.به عنوان یک عامل نرم کننده آب : بوراکس به تنهایی قرابت نزدیکی با کاتیون های سختی آب ندارد. گرچه به منظور فوق استفاده می شده است.

4.فلاکس : مخلوطی از بوراکس و آمونیوم کلرید به عنوان فلاکس در جوشکاری آهن و فولاد به کار میرود که نقطه ذوب اکسید آهن ناخواسته را پایین می آورد و اجازه می دهد تا به صورت مذاب خارج شود. بوراکس همچنین به صورت مخلوط با آب به عنوان گداز در لحیم کاری فلزات جواهرات مانند طلا و نقره به کار می رود. به لحیم ذوب شده اجازه میدهد تا به صورت هموار و صاف در درز جریان یابد. بوراکس همچنین یک فلاکس خوب برای حلبی پوشاندن تنگستن با روی است که به جهت نرم و لحیم پذیر کردن تنگستن انجام می شود.

5.استخراج معادن در اندازه کوچک : بوراکس جایگزین جیوه به عنوان روش ترجیهی برای استخراج طلا در تسهیلات معدنی در معدن کاری اندازه های کوچک است. روش به نام روش بوراکس نامیده می شود و در فیلیپین استفاده می شود. یک پلیمر لاستیک مانند گاهی به اسم flubber ، gluep می تواند توسط پیوند متقاطع پلی وینیل استات با بوراکس ساخته شود. ساختن چسب های بر پایه پلی وینیل استات مانند چسب Elmer s glue و بوراکس یک آزمایش معمولی آموزشی است.

6.افزودنی های خوراکی : بوراکس با شماره E285 به عنوان یک افزودنی غذایی در برخی کشورها استفاده می شود ولی در آمریکا قدغن شده است. در نتیجه غذاهای مشخص مانند خاویار که برای فروش در آمریکا تولید می شونددارای سطوح بالاتر نمک برای کمک به نگهداری آنها می باشند.

استفاده بوراکس در صنایع غذایی به منظور ایجاد یک بافت لاستیک مانند به غذاست یا به عنوان نگهدارنده می باشد. در پخت و پز شرقی به طور عمده برای خصوصیات قوام دادنی آن می باشد.

در آسیا بوراکس به برخی غذاهای چینی اضافه میشده است. در اندونزی یک افزودنی غیر مجاز معمول به غذاهایی مانند ماکارونی و برنج بخارپز می باشد. هیئت رئیسه حمایت از خریداران در کشورها درباره خطر ابتلا به سرطان کبد با استفاده زیاد از این ترکیب پس از یک دوره 5-10 ساله هشدار داد.

مصارف دیگر :

1.جز ترکیبی در لعاب های مینایی

2.جز ترکیبی شیشه و سفال و سرامیک

3.بوراکس می تواند به عنوان افزاینده در روکش های سرامیک و لعاب ها به کار رود برای بهبود مقاومت در برابر آب و ایجاد پوشش سازگار با محیط زیست.

4.تاخیر انداز آتش

5.ترکیب ضد قارچ برای عایق کردن فایبرگلاس و سلولز

6.محلول 10% برای پشم محافظ در برابر بید

7.ماده اصلی برای سدیم پربورات مونوهیدرات که در مواد شوینده به کار میرود و نیز برای اسید بوریک و دیگر بورات ها.

8.جز چسبناک کننده در چسب های بر پایه کازئین ، نشاسته و دکسترین

9.مسمومیت زدایی فلوراید

10. مرهمی برای برفک در سم اسب ها

11. استفاده در جوهر روان نویس ها با حل کردن لاک مخصوص در بوراکس گرم شده

12. ماده تیمار پوست مار

13. ماده تیمار برای تخم ماهی قزل آلا برای استفاده در ورزش ماهی گیری قزل آلا

14. بافر در استخرهای شنا برای کنترل ph

15. جاذب نوترون مورد استفاده در راکتورهای هسته ای و حوضچه های سوخت کم زور و برای کنترل فعالیت و خاموش کردن یک واکنش زنجیره ای هسته ای.

16. به عنوان کود میکرونوترینت برای بهبود حاصلخیزی خاک های بدون بورون

17. برای رنگ دادن به آتش با یک ته رنگ سبز

18. به طور سنتی برای پوشاندن گوشت های خشک شده مانند گوشت ران برای محافظت از آنها از باد کردن در طول ذخیره سازی بیشتر استفاده می شود.

19. در برخی مکمل های ویتامین تجاری وجود دارد.

20. سد کردن سوراخ های مانع رادیاتور ماشین و موتور

21. ترکیبی مهم در لعاب

22. استفاده شده توسط آهنگران مدرن در روش آهنگری کوره و چکش.

مطالب مرتبط :

  • تاریخچه بوراکس
  • تولید بوراکس
  • بوراکس
  • خواص طبی بوراکس
  • همه چیز در مورد بوراکس
  • کاربرد و موارد مصرف بوراکس
  • فروش بوراکس، قیمت بوراکس، خرید بوراکس

 

براي دانلود آناليز روي آيکن روبه رو کليک نماييد

توضيحات

بوراکس چيست ؟

 

مشخصات محصول بوراکس :

نام شيميايي : بوراکس.

اسامي مترادف با بوراکس : بوره ، Borax، نمک اسيد بوريک ، سديم بورات ، sodium tetraborate decahydrate ، سديم تترا بورات ، دي سديم تترا بورات.

گريد محصول : 1. بوراکس صنعتي 2.بوراکس آزمايشگاهي.

فرمول شيميايي : Na2B4O7.10H2O.

خلوص : بوراکس 99%.

شکل ظاهري : بوره (بوراکس) معمولا به شکل پودر سفيدي متشکل از بلورهاي نرم بي رنگ است که به آساني در آب حل مي شوند.

 

تعريف بوراکس :

بوراکس پودري سفيد رنگ مي باشد که متشکل از کريستال هاي نرم بي رنگ است که به راحتي در آب حل مي شود. اين ترکيب داراي کاربردهاي گوناگون وسيعي بوده و ماده متشکله بسياري شوينده ها ، مواد آرايشي و لعاب ها مي باشد. بوراکس همچنين در بيوشيمي براي ساختن محلول هاي بافري، به عنوان ماده تاخير انداز آتش ، ترکيب ضد قارچ براي فايبرگلاس ها ، به عنوان فلاکس در متالوژي ، حفاظت هاي جاذب نوترون براي منابع راديواکتيو ، ماده شالوده در پخت و پز و به عنوان ماده اوليه براي ترکيبات بورون ديگر به کار مي رود. در استخراج صنعتي معدن طلا روش استفاده از بوراکس گاهي اوقات به عنوان جايگزين به جاي جيوه سمي در پروسه استخراج طلا به کار مي رود.

 

تاريخچه بوراکس :

اصطلاح بوراکس به تعدادي مواد معدني مربوط و وابسته يا ترکيبات شيميايي که در محتوي آب کريستاله متفاوت اند داده مي شود ولي معمولا به دکاهيدرات ها اطلاق مي شود. بوراکس تجاري معمولا به صورت جزئي دهيدراته است.

واژه بوراکس از بورق عربي به معناي سفيد چيزي که در اصل از واژه پهلوي گرفته شده که ممکن است پتاسيم نيترات يا فلاکس ديگري باشد که اکنون به نام بوره شناخته مي شود. نام ديگر بوراکس نتکار (بوره طبيعي) که يک واژه سانسکريتيست مي باشد.

بوراکس براي اولين بار در بسترهاي خشک درياچه در تبت کشف شد و از مسير ابريشم وارد کشور عربستان شد.

کشف بوراکس : بوراکس نخستين بار در اواخر قرن 19 ميلادي زماني که کمپاني بوراکس ساحل اقيانوس آرام متعلق به فرانسيس مارون اسميث (فرانسيس بوراکس اسميت – سلطان بوراکس ) شروع به داد و ستد و عمومي کردن کاربردهاي وسيع و گوناگونبوراکس در زير نام تجاري team borax mule 20 کرد، نام گذاري شده بود. اين نام گذاري براي روشي بود که توسط آن بوراکس به شکل اصلي خود به خارج از کاليفرنيا و صحراهاي ناوادا در مقادير زياد به منظور ارزان کردن و در دسترس عموم گذاشتن آن انتقال داده مي شد.

 

موارد مصرف و کاربرد بوراکس :

1.بوراکس در محصولات خانگي کاربرد دارد : بوراکس اکنون در محصولات متنوع لباس شويي و تميز کننده خانگي شامل تقويت کننده ترکيبات لباس شويي با برند mule team borax 20 و مايع دستشويي تقويت شده بوراکس به کار مي رود. برخلاف نامش بوراتيم سفيد کننده لباس شويي داراي بوراکس يا ديگر ترکيبات بورون نمي باشد.بوراکس همچنين در برخي فرمول هاي سفيد کننده دندان وجود دارد. همچنين يک جز فعال در مورچه کش ها مي باشد.

2.بافر : سديم بورات در آزمايشگاه هاي شيميايي و بيو شيميايي براي ساختن بافرها به کار مي روند. براي مثال : به منظور ژل الکتروفورز DNA ، مانند بافر TBE يا بافر جديدترSB يا BBS در روش هاي پوششي به کار مي رود.

بافرهاي بورات همچنين به عنوان محلول تعادل در واکنش هاي پيوندي متقاطع با پايه دي متيل پيملي مديت به کار مي روند. بوراکس به عنوان يک منبع از بورات براي استفاده از خاصيت هم کمپلکس کنندگي کبالت يا ديگر عوامل در آب براي تشکيل کمپلکس هاي يوني با مواد گوناگون به کار مي رود. بورات و يک بستر مناسب پليمر براي رنگ سنجي متفاوت هموگلوبين غير گليکوسيلات از هموگلوبين گليکوسيلاتي به کار مي روند. چيزي که شاخصي از قند خون بالاي طولاني مدت در انواع بيماري هاي ديابتي است.

3.به عنوان يک عامل نرم کننده آب : بوراکس به تنهايي قرابت نزديکي با کاتيون هاي سختي آب ندارد. گرچه به منظور فوق استفاده مي شده است.

4.فلاکس : مخلوطي از بوراکس و آمونيوم کلريد به عنوان فلاکس در جوشکاري آهن و فولاد به کار ميرود که نقطه ذوب اکسيد آهن ناخواسته را پايين مي آورد و اجازه مي دهد تا به صورت مذاب خارج شود. بوراکس همچنين به صورت مخلوط با آب به عنوان گداز در لحيم کاري فلزات جواهرات مانند طلا و نقره به کار مي رود. به لحيم ذوب شده اجازه ميدهد تا به صورت هموار و صاف در درز جريان يابد. بوراکس همچنين يک فلاکس خوب براي حلبي پوشاندن تنگستن با روي است که به جهت نرم و لحيم پذير کردن تنگستن انجام مي شود.

5.استخراج معادن در اندازه کوچک : بوراکس جايگزين جيوه به عنوان روش ترجيهي براي استخراج طلا در تسهيلات معدني در معدن کاري اندازه هاي کوچک است. روش به نام روشبوراکس ناميده مي شود و در فيليپين استفاده مي شود. يک پليمر لاستيک مانند گاهي به اسم flubber ، gluep مي تواند توسط پيوند متقاطع پلي وينيل استات با بوراکس ساخته شود. ساختن چسب هاي بر پايه پلي وينيل استات مانند چسب Elmer s glue و بوراکس يک آزمايش معمولي آموزشي است.

6.افزودني هاي خوراکي : بوراکس با شماره E285 به عنوان يک افزودني غذايي در برخي کشورها استفاده مي شود ولي در آمريکا قدغن شده است. در نتيجه غذاهاي مشخص مانند خاويار که براي فروش در آمريکا توليد مي شوندداراي سطوح بالاتر نمک براي کمک به نگهداري آنها مي باشند.

استفاده بوراکسدر صنايع غذايي به منظور ايجاد يک بافت لاستيک مانند به غذاست يا به عنوان نگهدارنده مي باشد. در پخت و پز شرقي به طور عمده براي خصوصيات قوام دادني آن مي باشد.

در آسيا بوراکسبه برخي غذاهاي چيني اضافه ميشده است. در اندونزي يک افزودني غير مجاز معمول به غذاهايي مانند ماکاروني و برنج بخارپز مي باشد. هيئت رئيسه حمايت از خريداران در کشورها درباره خطر ابتلا به سرطان کبد با استفاده زياد از اين ترکيب پس از يک دوره 5-10 ساله هشدار داد.

مصارف ديگر :

1.جز ترکيبي در لعاب هاي مينايي

2.جز ترکيبي شيشه و سفال و سراميک

3.بوراکس مي تواند به عنوان افزاينده در روکش هاي سراميک و لعاب ها به کار رود براي بهبود مقاومت در برابر آب و ايجاد پوشش سازگار با محيط زيست.

4.تاخير انداز آتش

5.ترکيب ضد قارچ براي عايق کردن فايبرگلاس و سلولز

6.محلول 10% براي پشم محافظ در برابر بيد

7.ماده اصلي براي سديم پربورات مونوهيدرات که در مواد شوينده به کار ميرود و نيز براي اسيد بوريک و ديگر بورات ها.

8.جز چسبناک کننده در چسب هاي بر پايه کازئين ، نشاسته و دکسترين

9.مسموميت زدايي فلورايد

10. مرهمي براي برفک در سم اسب ها

11. استفاده در جوهر روان نويس ها با حل کردن لاک مخصوص در بوراکس گرم شده

12. ماده تيمار پوست مار

13. ماده تيمار براي تخم ماهي قزل آلا براي استفاده در ورزش ماهي گيري قزل آلا

14. بافر در استخرهاي شنا براي کنترل ph

15. جاذب نوترون مورد استفاده در راکتورهاي هسته اي و حوضچه هاي سوخت کم زور و براي کنترل فعاليت و خاموش کردن يک واکنش زنجيره اي هسته اي.

16. به عنوان کود ميکرونوترينت براي بهبود حاصلخيزي خاک هاي بدون بورون

17. براي رنگ دادن به آتش با يک ته رنگ سبز

18. به طور سنتي براي پوشاندن گوشت هاي خشک شده مانند گوشت ران براي محافظت از آنها از باد کردن در طول ذخيره سازي بيشتر استفاده مي شود.

19. در برخي مکمل هاي ويتامين تجاري وجود دارد.

20. سد کردن سوراخ هاي مانع رادياتور ماشين و موتور

21. ترکيبي مهم در لعاب

22. استفاده شده توسط آهنگران مدرن در روش آهنگري کوره و چکش.

 

روش توليد بوراکس :

آنچه در کتاب هاي امروزي درباره تهيه و تخليص بوراکس نوشته شده است، عينا همان است که 200 سال پيش در آن نامه تاريخي درج گرديده است؛ مثلا در مفصل ترين کتب شيمي معدني جديد ، که به زبان فرانسه در 12 جلد زير نظر پائول پاکسال و 68 شيمي دان معروف به چاپ رسيده است، در جلد 6 ، چاپ 1934 ، مي نويسند : بوراکس را از دوبار متبلور کردن محلول کرنيت در آب به دست مي آورند.

اين طريقه ، يعني دو نوبت متبلور کردن را در اصطلاح شيمي ، تبلور تدريجي گويند و براي تصفيه و تخليص اکثر املاح به کار مي رود و چنان که ديديم عينا همان طريقه است که درآن نامه تاريخي به تفصيل شرح داده شده است.

نکته ديگري که قابل توجه است ، که در همه کتاب هاي شيمي معدني نوشته شده است که بوراکس از سه منبع در طبيعت استخراج مي شود :

1.از آب هاي شور بعضي درياچه ها و رسوب هاي زيادي که بر اثر تبخير آب اين درياچه ها به وجود مي آيد.

2.رگه هاي بعضي کوه ها.

3.از برخي خاک هاي معدني.

آنگاه مي بينيم که ايرانيان قديم نيز بوراکس را از همين منبع مي گرفته اند ، چنان که در جلد اول کتاب برهان قاطع ، در صفحه 315 مي نويسد : در قطر المحيط آمده البورق اصناف : مائي و جبلي و ارضي.

اين مي رساند که بوراکس را از سه منبع مختلف ، يعني آب ، کوه و خاک مي گرفته اند.

نکته ديگر اين که امروزه با وجود ترقي و پيشرفت بسياري که نصيب علم شيمي شده است به اين موارد پي برده اند ، حال آنکه در زمان هاي قديم نيز شش نوع بوراکس مي شناخته اند که به اسامي زير ناميده مي شوند :

بورق الصناعه ، بوره ارمني ، بوره رومي ، بوره زبدي ، بورق الخبازين و نطرون.

از اين ها مهم تر ساختن بوراکس مصنوعي در زمان هاي قديم است ؛ امروزه چنان که مي دانيم ، اکثر مواد موجود در طبيعت را به صورت مصنوعي مي سازند، زيرا محصولاتي که از طبيعت گرفته مي شود، کفاف نيازمندي هاي عمومي دنيا را نمي دهد، به اين جهت کم کم در دنيا ابريشم مصنوعي ، رنگ هاي مصنوعي ، چسب هاي مصنوعي ، لاستيک مصنوعي و از پندي به اين طرف ، غذاها و داروهاي مصنوعي و صدها ماده مصنوعي ديگر رواج پيدا کرده است. بنابراين ، دويست سال قبل و حتي قرن ها پيش از آن که کشور ايران بوراکس عمده دنيا را مي داده است، شيمي دان هاي قديم ايران را به کشف و تهيه بوراکس مصنوعي در آزمايشگاه ها وادار کرده است.

اکنون مي خواهيم بدانيم اين بوراکس را چگونه مي ساخته اند :

امروزه ما مي دانيم که دو عنصر بور و سيليسيم و همچنين ترکيبات مهم آنها يعني بورات ها و سيليکات ها از نظر خواص شيميايي با يکديگر شبيه بوده و يک سلسله خواص مشترک دارند، به اين جهت دو عنصر بور و سيليسيم را امروزه در اکثر کتاب ها در يک فصل ذکر مي کنند و در طبقه بندي مندليف در يک رديف به شمار مي آورند.

اين مسئله ، يعني شبيه بودن خواص شيميايي بورات ها و سيليکات ها بر شيمي دان هاي قديم ايران نيز به خوبي معلوم بوده است و از آن براي ساختن بوراکس مصنوعي استفاده مي کرده اند. براي انجام اين امر از شيشه و قلع ، يک نوع سيليکات قلع مي ساختند که عينا مانند بوراکس ، براي ذوب و لحيم کردن قطعات فلزي به يکديگر به کار مي رفت. و همچنين از شيشه و سرب نوع ديگري بوراکس مصنوعي مي ساختند که همين خاصيت را داشته است. اين بوراکس مصنوعي را تنکار مي ناميدند که از کشور ايران و اروپا صادر مي شده و در آنجا به نام تنکال معروف شده است و در بعضي کتاب ها تونکال نوشته اند.

 

بسته بندي بوراکس :

بوراکس در کيسه هاي 25 کيلوگرمي موجود مي باشد.



:: برچسب‌ها: بوراکس ,
:: بازدید از این مطلب : 2591
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 بهمن 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فروش سولفات آلومینیوم

اکسید روی | Zinc Oxid

 

نام صنعتی : اکسید روی | Zinc Oxid

فرمول شیمیایی : ZnO

درجه خلوص : %98-60

نام های دیگر : روی اکساید ، توتیا ، زینک اکساید

بسته بندی : کیسه 25 کیلوگرمی ، جامبوبگ 500 کیلو گرمی

اکسید روی | Zinc Oxide

نام علمی اکسید روی ، زینک اکساید

فرمول شیمیایی: ZnO

شکل ظاهری : پودر سفید رنگ

اکسید روی چیست؟

روی اکسید ( ZINC OXIDE) غیر آلی با فرمول ZnO و به شکل پودری سفید رنگ و غیر محلول در آب است. کاربرد آن در تهیه مواد شیمیایی دیگر چه مواد معدنی و چه مواد  آلی در حال افزایش است. زینک اکساید به روش های ذیل تولید می گردد.

اکسید روی با فرمول شیمیایی ZNO، پودری سفید رنگ با دانه بندی بسیار ریز و وزن مخصوص ۶/۵، دارای بلوری ۶ وجهی می باشد.
اکسید روی از اکسیداسیون فلز نقره ای ۲ ظرفیتی روی که دارای جرم اتمی ۳۸/۶۵ و نقطه جوش ۹۰۷ درجه سانتی گراد است، در اثر حرارت بدست می آید.

روش غیر مستقیم:

روی(Zn) در ظرف مخصوص ذوب گرافیت ، مایع شده و در دمای بالای ۹۰۷ درجه سانتی گراد به بخار تبدیل می‌شود. بخار روی با اکسیژن ( O۲)موجود در هوا واکنش نشان داده و اکسید روی(ZnO) تشکیل می‌شود. روی اکسید تشکیل شده سرد شده و جمع آوری می‌شود. این روش در سال ۱۸۴۴ توسط LeClaire فرانسوی کشف شد. نتیجه این روش اکسید زینک فشرده با اندازه ۰٫۱ تا چند میکرو متر است. بیشتر اکسید زینک تولیدی در جهان از این روش می‌باشد.

از مهمترین خصوصیات اکسیدروی می توان به قدرت پوشش دهی و چسبندگی بالا، عایق حرارتی و الکتریکی، مقاومت در برابر اشعه و فعال کننده آنزیم های انسانی و حیوانی نام برد.

مصارف اکسید روی :

اکسید روی در صنایع لعاب سازی و کاشی و سرامیک چینی و بهداشتی و بمنظور ایجاد براقیت بالا ، گدازآوری و پوشش دهندگی کاربرد فراوان دارد.

اکسید روی در صنایع پلاستیک،  اکسیدروی در صنایع شیشه، اکسیدروی در صنایع سیمان، اکسیدروی در صنایع لاستیک (تایر اتومبیل) ،در صنایع نرم کننده،اکسید روی در صنایع رنگها، اکسید روی در صنایع مومها ، اکسید روی در صنایع چسب و باتری، اکسید روی در صنایع آرایشی و بهداشتی و دارویی ، اکسیدروی در صنایع مواد غذایی ، اکسیدروی در مکمل سازی دام و طیور ( فعال کننده آنزیم های دام و طیور)، اکسیدروی در لنت سازی ،اکسیدروی در ساخت چرم مصنوعی و گرانوله  ، اکسید روی در کود سازی ( تولید سولفات روی و کلات روی ) و در سایر صنایع دیگر کاربرد دارد

اکسید روی به عنوان ماده تشکیل دهنده سایر اجزای روی نیز  استفاده می شود.

اکسید روی عمدتاً در صنعت لاستیک سازی و کاشی و سرامیک استفاده می شود و باید میزان ناخالصی های مس و منگنز و آهن موجود در آن به حداقل رسیده باشد.

اکسید روی مربوط به عایق بودن آن در مقابل جریان الکتریسیته و هدایت ظرفیت حرارتی زیاد، خاصیت چسبندگی خوب، قدرت پوشش عالی، مقاومت کافی در مقابل اشعه مخصوصاً اشعه ماوراء بنفش دارد.

کاربرد اکسیدروی  در علم مواد شامل ضریب شکست بالا، رسانایی حرارتی بالا، آنتی بیوتیک و مواد محافظ اشعه UV می‌باشد. به طریق مشابه به موادی مثل پلاستیک، سرامیک، شیشه، چوب، سیمان، رنگ، گریس، پماد، چسب، مهر، رنگ دانه، باتری، مدار به کار رفته در اطفاع حریق و بسیاری موارد دیگراستفاده می‌شود.

کیمیا پارس تولید کننده اکسید روی و فروشنده اکسید روی در کشور مفتخر است که می تواند اکسید روی را مطابق آنالیز و با تضمین کیفیت ، تولید و به کلیه خریدارن داخلی و خارجی تحویل نماید

قیمت مناسب اکسید روی ، کیفیت بالای اکسید روی تولیدی و فروش بشرط آنالیز و اصالت ماده اولیه جزو خدمات ویژه ماست.

اکسید روی صادراتی تحویل هر یک از مرزهای خروجی کشور و با انجام تشریفات امور گمرکی ( اظهار صادراتی) و در بسته بندی اصولی بیگ بگ و در کوتاه ترین زمان ممکنه و با قیمت ویژه قابل تحویل میباشد

محل تحویل اکسید روی : درب کارخانه ، هر یک از مرزهای خروجی و بنادر و همچنین در محل درخواستی شما

جهت درخواست خرید اکسید روی ، از طریق لینک ثبت سفارش بالای صفحه اقدام فرمائید.

 

چگالی نسبی

5.47

 

حالت در دمای 25 °C

S

 

جرم مولی (گرم در مول)

81.37

 

دمای ذوب (°C)

1975

 

توضیحات

 

اکسید روی چیست ؟

 

مشخصات محصول اکسید روی :

• نام شیمیایی: zinc oxid

• فرمول شیمیایی:ZnO

• اسامی مترادف : روی اکساید – توتیا – زینک اکساید

تعریف اکسید روی

اکسید روی یا زینک اکسید Zinc Oxide ترکیبی غیر ارگانیک می باشد که دارای فرمول شیمیایی Zno است . این ترکیب پودری سفید رنگ بوده و در آب حل نمی شود و کاربرد بسیار وسیعی در طیف گسترده ای از صنایع مانند کاشی و سرامیک ، لعلب سازی ، تولید شیشه ، لاستیک سازی و روان سازها ، رنگ سازی ، تولید چسب و سیلانت ، مواد غذایی و باتری دارد . زینک اکساید به صورت طبیعی نیز در طبیعت یافت می شود ولی عموما به شکل شیمیایی سنتز می گردد . اکسید روی که پودری سفید رنگ است و به صورت شیمیایی تولید می شود ولی گاهی در طبیعت نیز یافت می گردد که با منیزیم و دیگر نا خالصی ها ترکیب شده و رنگ زرد متمایل قرمز پیدا کرده است . اکسید روی کریستالی و تماما به رنگ سفید می باشد و در صورت حرارت دیدن زرد رنگ می شود اما پس از خنک شدن دوباره به رنگ سفید بر می گردد . تولید این ماده به چندین روش امکان پذیر است که روش های تولید آن عبارت هستند از : روش مستقیم ، روش غیر مستقیم ، روش شیمیایی مرطوب و سنتز آزمایشگاهی .

در گذشته های دور انسان ها از آن برای مصارف دارویی سود می برده اند مانند ضد عفونی کردن چشم و زخم های باز که در هند ویونان صورت می گرفته است . اکسید زینک دارای ویژگی های خاصی نظیر ضد باکتری بودن ، ضد شعله UV ، ظرفیت گرمایی بالاو ...... می باشد که این موضوع سبب افزایش استفاده ازآن در صنایع بسیار زیادی شده است .

تاریخچه اکسید روی

برای اولین بار اکسید روی توسط رومی ها ، دو هزار سال قبل از میلاد تهیه شد ، سپس در قرن شانزده توسط هندی ها ، در قرن هفده در چین و در سال 1850 در اروپا سنتز شد . در آغاز به عنوان آبرنگ و رقیق ساز رنگ ها در نقاشی و در سال 1890 در تهیه رنگ های روغنی استفاده می شد . در سال 1970 از آن برای تهیه کاغذ فتوکپی و نیز بهبود کیفیت کاغذ استفاده شد . اخیرا اکثر تحقیقات علمی ، بر روی Zno به عنوان یک ماده نیمه رسانا ، تمرکز یافته است ، توجه و بررسی بر روی خواص Zno در سال 1912 و همزمان با آغاز رشد نیمه رساناها ، بعد از اختراع ترانزیستور آغاز شد . در سال 1960 خواص پیزوالکتریکی بسیار جالبی از Zno کشف شد ، که منجر به اولین کاربرد الکترونیکی به عنوان لایه نازک در قطعات موج صوتی سطح شد . از سال 1990 تحقیقات بر روی Zno افزایش چشم گیری یافت . در دمای c1975 به اکسیژن و بخار روی تجزیه می شود ، که این نشان دهنده پایداری نسبتا بالای آن است . این ماده یک اکسید آمفوتر است و میتواند هم به عنوان یک باز و هم به عنوان اسید عمل کند . در آب الکل تقریبا نا محلول است .

اکسید روی عضوی از خانواده ور تزیت و یکی از غنی ترین نانو ساختارها است . این ماده می تواند در ابزارهای نوری در ناحیه فرابنفش و آبی بکار رود . همچنین این ماده در مقیاس نانو، یک نیمه هادی با شفافیت زیاد و لومینسانس قوی در دمای اتاق است و به همین دلیل انتخاب ایده آلی برای انواع حسگرها، دیودهای لیزری، نمایشگرها و الکترود شفاف است . اکسید روی ، زیست سازگار و ایمن بوده و می تواند در پزشکی به راحتی بکار رود . نانو ذرات اکسید روی از نظر جذب اشعه فرابنفش نیز دارای کاربردهای ویژه ای هستند که از جمله آن می توان به کاربرد آنها در پماد سوختگی و کرم های ضد آفتاب به عنوان جذب کننده قوی پرتو فرابنفش و فوتو کاتالیست برای حذف آلودگی های محیط زیست اشاره کرد . از کاربردهای دیگر اکسید رویمی توان به استفاده های آن در ابزارهای نوری و فوتو الکترونیکی ، وریستور، سطوح صوتی ، موادپیزوالکترویک ، فوتودیود، ابزارهای فوتوولتایی ، لیزر فرابنفش ، سلول خورشیدی و حسگر گازهایی از قبیل آمونیاک ، اوزن ، کربن مونوکسید، هیدروژن ، نیتروژن اکسید ، اکسیژن ، پروپان ، اتانول و فرمالدهید اشاره کرد.

موارد مصرف و کاربرد اکسید روی

در علم مواد شامل ضریب شکست بالا، رسانایی حرارتی بالا، آنتی بیوتیک، مواد محافظ اشعه uv، پلاستیک، سرامیک، شیشه، چوب ، سیمان، رنگ، گریس، پماد، چسب، مهر،رنگ دانه، باتری، مدار بکار رفته در اطفاع حریق، پودر بچه،پمادهای پوستی، کرم ضد آفتاب، شامپو ضد شوره، درمان ضایعات پوستی ، سوختگی ها،اگزما، سوختگی پای نوزادان، خراشیدگی ، گزش حشرات، ضد خارش

اکسید روی

اکسید روی - |  زینک اکساید  -     | Zinc Oxide

روی اکسید یا اکسید روی ( به انگلیسی: ZINC OXIDE) که در کتابهای کهن توتیا نامیده می‌شود، ترکیب غیر آلی با فرمول ZnO و به شکل پودری سفید رنگ و غیرمحلول در آب است.

مصارف صنعتی  :  این ترکیب در ساخت مواد فراوانی در صنعت مانند پلاستیک، سرامیک، شیشه، سیمان، لاستیک (تایر اتومبیل)، نرم کننده، رنگها، مومها، چسب، غذاها، باتری و... استفاده می‌شود.پودر اکسید زینک کاربردهای فراوانی دارد.کاربردهای اصلی آن به صورت خلاصه ارائه می‌شود.بیشتر کاربردها از واکنش اکسید روی به عنوان ماده تشکیل دهنده سایر اجزای روی استفاده می‌کنند. کاربرد آن در علم مواد شامل ضریب شکست بالا، رسانایی حرارتی بالا، آنتی بیوتیک و مواد محافظ اشعه UV می‌باشد. به طریق مشابه به موادی مثل پلاستیک، سرامیک، شیشه، چوب، سیمان، رنگ، گریس، پماد، چسب، مهر، رنگ دانه، باتری، مدار به کار رفته در اطفاع حریق و بسیاری موارد دیگراستفاده می‌شود.

مصارف دارویی

در پزشکی و بهداشت این ترکیب با نام زینک اکساید در پودر بچه، پمادهای پوستی، کرم ضد آفتاب، شامپو ضدشوره و... استفاده می‌شود. پماد زینک اکساید در درمان ضایعات پوستی مستعد عفونت مانند سوختگی، اگزما، سوختگی پای نوزادان، خراشیدگی و گزش حشرات. ضد التهاب خفیف پوستی و همچنین در ترکیب کالامین به عنوان ضد خارش کاربرد دارد. . اكسيد روي يكي از تشكيل دهنده هاي پودر صورت، رژ لب و كرم هاي است كه در صنعت لوازم آرايشي كاربرد دارد مي باشد.
اين ماده همچنين بعنوان افزاينده به روغن، چسب، عاملهاي خشك كننده، عاملهاي غير شفاف ساز و بعنوان كاتاليزور در سنتز متانول كاربرد دارداکسید روی دارای خواص مرطوب کننده، آنتی بیوتیکی و دئودورانت است. به دلیل آثار ضد سبوم و منعکس کننده اشعه UV در ترکیب کرمهای ضد آفتاب نیز استفاده می‌شود.

تولید : در مصارف صنعتی اکسید روی به مقدار ۱۰۵ تن در سال به سه روش اصلی که در ذیل به آن اشاره می‌شود تولید می‌شود.

روش غیر مستقیم: روی(Zn) در ظرف مخصوص ذوب گرافیت ، مایع شده و در دمای بالای ۹۰۷ درجه سانتی گراد به بخار تبدیل می‌شود. بخار روی با اکسیژن(  ( 02 موجود در هوا واکنش نشان داده و اکسید روی(ZnO) تشکیل می‌شود. روی اکسید تشکیل شده سرد شده و جمع آوری می‌شود. این روش در سال ۱۸۴۴ توسط LeClaire فرانسوی کشف شد. نتیجه این روش اکسید زینک فشرده با اندازه ۰٫۱ تا چند میکرو متر است. بیشتر اکسید زینک تولیدی در جهان از این روش می‌باشد.


غبار روي سولفات روي و كلريد روي، از نظر اهميت و كميت در رده هاي بعدي قرار دارند. ساير تركيبات روي داراي اهميت فرعي مي باشند. سالهاست كه مصرف جهاني اكسيد و غبار روي ثابت مانده است، اگر چه تقاضا جهت سولفات روي و كلريد روي در حال افزايش است. سرعت رشد مصرف تيوكربنات روي و استيرات روي بر توليد ساينده ها (بزرگترين مصرف اين تركيبات) منطبق است. اكسيد روي كه داراي بيشترين تقاضاست را مي توان با فرايندهاي متنوعي توليد نمود. خلوص و كيفيت اكسيد روي به روش توليد آن بستگي دارد.

اکسید روی چیست؟

روی اکسید یا اکسید روی (ZINC OXIDE ) که در کتاب های کهن توتیا نامیده می‌شود، ترکیب غیر آلی با فرمول ZnO و به شکل پودری سفید رنگ و غیرمحلول در آب است.

 

مصارف صنعتی

این ترکیب در ساخت مواد فراوانی در صنعت مانند پلاستیک، سرامیک، شیشه، سیمان، لاستیک (تایر اتومبیل)، نرم کننده، رنگها، موم ها، چسب، غذاها، باتری و... استفاده می‌شود. پودر اکسید زینک کاربردهای فراوانی دارد. کاربردهای اصلی آن به صورت خلاصه ارائه می‌شود. بیشتر کاربردها از واکنش اکسید روی به عنوان ماده تشکیل دهنده سایر اجزای روی استفاده می‌کنند. کاربرد آن در علم مواد شامل ضریب شکست بالا, رسانایی حرارتی بالا, آنتی بیوتیک و مواد محافظ اشعه UV می‌باشد. به طریق مشابه به موادی مثل پلاستیک, سرامیک, شیشه, چوب, سیمان, رنگ, گریس, پماد, چسب, مهر, رنگ دانه, باتری, مدار به کار رفته در اطفاع حریق و بسیاری موارد دیگراستفاده می‌شود.

 

مصارف دارویی

در پزشکی و بهداشت این ترکیب با نام زینک اکساید در پودر بچه، پمادهای پوستی، کرم ضد آفتاب، شامپو ضدشوره و... استفاده می‌شود. پماد زینک اکساید در درمان ضایعات پوستی مستعد عفونت مانند سوختگی، اگزما، سوختگی پای نوزادان، خراشیدگی و گزش حشرات. ضد التهاب خفیف پوستی و همچنین در ترکیب کالامین به عنوان ضد خارش کاربرد دارد.

 

اکسید روی دارای خواص مرطوب کننده، آنتی بیوتیکی و دئودورانت است. به دلیل آثار ضد سبوم و منعکس کننده اشعه UV در ترکیب کرمهای ضد آفتاب نیز استفاده می‌شود.

تولید

 

در مصارف صنعتی اکسید روی به مقدار ۱۰۵ تن در سال به سه روش اصلی که در ذیل به آن اشاره می‌شود تولید می‌شود.

 

روش غیر مستقیم 

روی(Zn ) در ظرف مخصوص ذوب گرافیت ، مایع شده و در دمای بالای ۹۰۷ درجه سانتی گراد به بخار تبدیل می‌شود. بخار روی با اکسیژن ( O ۲)موجود در هوا واکنش نشان داده و اکسید روی(ZnO ) تشکیل می‌شود. روی اکسید تشکیل شده سرد شده و جمع آوری می‌شود. این روش در سال ۱۸۴۴ توسط LeClaire فرانسوی کشف شد. نتیجه این روش اکسید زینک فشرده با اندازه ۰٫۱ تا چند میکرو متر است. بیشتر اکسید زینک تولیدی در جهان از این روش می‌باشد.

 

روش مستقیم 

روش فرایند شیمیایی مرطوب

تولید نانو اکسید روی یک سرمایه گذاری دانش بنیان است. مصارف فراوانی دارد و از بازدهی قابل قبولی دارد.

اکسید روی از جمله مواد با خواص منحصر به فرد است. این ماده در قرن اخیر به دلیل استفاده در وسایل ذخیره انرژی دارای اهمیت زیادی است. با سنتز نانوذرات اکسید روی می‌توان خواص این ماده را بهبود بخشید و کاربردهای بیشتری از آن ارایه داد. با توجه به کاربردهای متعدد و بازدهی اقتصادی فرصت سرمایه گذاری این نوبت به تولید نانو اکسید روی اختصاص دارد.

معرفی محصول

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از دریک آنلاین، اکسید روی که در کتابهای کهن توتیا نامیده می‌شود، ترکیب غیر آلی با فرمول ZnO و به شکل پودری سفید رنگ و غیرمحلول در آب است.

نانو ذرات اکسید روی یکی از ذرات معدنی پر کاربرد می باشد که به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی مناسب مورد توجه صنعنگران  قرار گرفته است. از جمله خواص ویژه نانو ذرات Zno می توان به پایداری شیمیایی بالا، ثابت دی الکتریک پایین، فعالیت کاتالیزوری بالا، جذب نور فرو سرخ  و فرابنفش و از همه مهم تر خاصیت ضد باکتری اشاره کرد.

در سالهای اخیر اکسید روی عمدتا به دلیل خواص نوری، الکترونیکی و پیزوالکتریکی منحصربفرد، همچنین کاربرد بالقوه در سلولهای خورشیدی، دیودهای نشر نور آبی، حسگرها و کاهنده‌ها توجه زیادی را به خود جلب کرده است.

نانو ذرات روی علاوه بر صنایع آرایشی و بهداشتی، سرامیک، لاستیک و… برای  تولید پانسمان های طبیعی به منظور درمان زخم ها نیز کاربرد دارد. به علت خاصیت ضد باکتریایی این نانو ذرات، و همچنین  به دلیل تضعیف کنندگی اشعه فرا بنفش نور خورشید، از آنها در تولید کرم های ضد آفتاب نیز استفاده می شود.

اشعه خورشید دارای امواج مختلف با انواع طول موج ها از امواج کوتاه مانند پرتوهای ماوراء بنفش تا امواج رادیویی با طول موج های بلند می باشد. یکی از عوامل مهم بیماری های پوستی اشعه UV خورشید است که مقادیر زیاد آن سبب بروز ابتلا به سرطان پوست خواهد شد. یکی از اولین کاربردهای فناوری نانو در صنعت آرایشی و بهداشتی استفاده از نانومواد اکسید فلزی از قبیل اکسید روی و دی اکسید تیتانیوم در کرم های ضد آفتاب می باشد از جمله موارد مهم در این فرمولاسیون عدم ایجاد اثر سفیدی بر روی پوست بعد از استفاده از کرم است. از دیگر مزایای کرم های ضدآفتاب جدید، این است که به وسیله پوست جذب نشده و ایجاد حساسیت (آلرژی) نمی کند.

تولید نانو ذره ها برای محصولات ضد آفتاب روز به روز در حال افزایش می باشد که بیشتر آنها متشکل از نانو دی اکسید تیتانیوم و نانو ذرات اکسید روی هستند.

تاریخچه کشف اکسید روی

برای اولین بار اکسید روی توسط رومی‌ها، دو هزار سال قبل از میلاد تهیه شد. سپس در قرن شانزده توسط هندی‌ها، در قرن هفده در چین و در سال ۱۸۵۰ در اروپا سنتز شد. در آغاز به عنوان آبرنگ و رقیق‌ساز رنگها در نقاشی و در اواخر سال۱۸۹۰ در تهیه رنگهای روغنی استفاده می‌شد. در سال ۱۹۷۰ از آن برای تهیه کاغذ فتوکپی و نیز بهبود کیفیت کاغذ استفاده شد. اخیرا اکثر تحقیقات علمی، بر روی ZnO به عنوان یک ماده نیمه رسانا، تمرکز یافته است. توجه و بررسی بر روی خواصZnO در سال ۱۹۱۲ و همزمان با آغاز رشد نیمه رساناها، بعد از اختراع ترانزیستور آغاز شد. در سال۱۹۶۰ خواص پیزوالکتریکی بسیار جالبی از ZnO کشف شد، که منجر به اولین کاربرد الکترونیکی به عنوان لایه نازک در قطعات موج صوتی سطح شد. از سال ۱۹۹۰ تحقیقات بر روی ZnO افزایش چشمگیری یافت.

خواص شیمیایی نانو اکسید روی

اکسید روی در دمای ◦C1975 به اکسیژن و بخار روی تجزیه می¬شود، که این نشان دهنده پایداری نسبتا بالای آن است. این ماده یک اکسید آمفوتر است و میتواند هم به عنوان یک باز و هم به عنوان اسید عمل کند. در آب و الکل تقریبا نامحلول است.

ویژگیهای اکسید روی و کاربردهای آن

اکسید روی عضوی یکی از غنی‌ترین نانوساختارها است. این ماده میتواند در ابزارهای نوری در ناحیه فرابنفش و آبی به کار رود. همچنین این ماده در مقیاس نانو، یک نیمه‌هادی با شفافیت زیاد و لومینسانس قوی در دمای اتاق است و به همین دلیل انتخاب ایده آلی برای انواع حسگرها، دیودهای لیزری، نمایشگرها و الکترود شفاف است.

اکسید روی، زیست سازگار و ایمن بوده و می‌تواند در پزشکی به راحتی به کار رود. نانوذرات اکسید روی از نظر جذب اشعه فرابنفش نیز دارای کاربردهای ویژه‌ای هستند که از جمله آن می‌توان به کاربرد آنها در پماد سوختگی و کرمهای ضد آفتاب به عنوان جذب کننده قوی پرتو فرابنفش و فوتوکاتالیست برای حذف آلودگی‌های محیط زیست اشاره کرد.

از کاربردهای دیگر اکسید روی میتوان به استفاده‌های آن در ابزارهای نوری و فوتوالکترونیکی، وریستور (نوعی مقاومت وابسته به ولتاژ)، سطوح صوتی، مواد پیزوالکتریک، فوتودیود، ابزارهای فوتوولتایی، لیزر فرابنفش، سلول خورشیدی و حسگر گازهایی از قبیل )آمونیاک، اوزن، کربن مونوکسید، هیدروژن، نیتروژن اکسید، اکسیژن، پروپان، اتانول و فرمالدهید) اشاره کرد.

کاربردهای صنعتی نانو ذرات اکسید روی 

این ترکیب در ساخت مواد فراوانی در صنعت مانند پلاستیک، سرامیک، شیشه، سیمان، لاستیک (تایر اتومبیل)، نرم کننده، رنگها، مومها، چسب، غذاها، باتری و… استفاده می‌شود.

صنعت الکترونیک، صنعت ابزارآلات، ساخت و ساز، دستگاه های الکتریکی، رادیو، لامپ فلورسانس بی سیم، دستگاه ضبط تصویر، دستگاه تنظیم جریان های متغیر برق، فسفر، روان کننده درجه حرارت بالا در موتور های توربین گازی، بازدارنده شعله، جذب سطحی، بازسازی محیط زیست، سنسورهای گاز، رفع آلودگی فوتوکاتالیتیکی، تضعیف نور ماوراء بنفش، الکترود برای سلول های خورشیدی از جمله کاربردهای صنعتی این محصول با ارزش می باشند.

مصارف دارویی

در پزشکی و بهداشت این ترکیب با نام زینک اکساید در پودر بچه، پمادهای پوستی، کرم ضد آفتاب، شامپو ضدشوره و… استفاده می‌شود. پماد زینک اکساید در درمان ضایعات پوستی مستعد عفونت مانند سوختگی، اگزما، سوختگی پای نوزادان، خراشیدگی و گزش حشرات. ضد التهاب خفیف پوستی و همچنین در ترکیب کالامین به عنوان ضد خارش کاربرد دارد.

اکسید روی دارای خواص مرطوب کننده، آنتی بیوتیکی و دئودورانت است. به دلیل آثار ضد سبوم و منعکس کننده اشعه UV در ترکیب کرمهای ضد آفتاب نیز استفاده می‌شود.

مصارف آرایشی بهداشتی

اکسید روی مصارف فراوانی در صنایع آرایشی دارد. این ترکیب می تواند اشعه UV خورشید را جذب کرده و از پوست در مقابل آفتاب سوختگی و سایر خسارات اشعه UV محافظت نماید. اکسید روی یکی از مهمترین ترکیبات مواد آرایشی معدنی است. از آنجا که اکسید روی توسط پوست قابل جذب نیست بنابراین باعث هیچ گونه حساسیت پوستی نمی شود و غیر حساسیت زا و غیر جوش زا می باشد.

همچنین در تولید دئودورانت ها و صابون ها کاربرد دارد. این ترکیب در حذف بوی بد بدن و جلوگیری از رویش باکتری ها کمک می کند و بخوبی موجب تسکین هر گونه حساسیت پوستی می شود.

روش های تولید

برای تولید نانو ذرات روی از روشهای مختلفی می توان استفاده نمود که به برخی از آنها اشاره می گردد.

روش ته نشین سازی جرقه ای

پایه هایی از جنس کوارتز با استون ، آب مقطر و و اتانول بطور سریع تمیز و شسته می شوند  و سپس با جریان گاز نیتروژن خشک می شوند .دو سوزن تیز از سیم هایی از جنس روی تهیه می شود .دو سوزن بصورت افقی با فاصله ۳mm از یکدیگر و در فاصله ۲mm بالای مرکز پایه قرار می گیرند . جرقه زمانی اتفاق می افتد که یک خازن با ۱۰kV شارژ شده و به سوزن ها متصل می شود .بوسیله Rotary Switch این فرایند مرتباٌ بین ۵۰-۲۰۰ بار در هوای محدود در فشار اتمسفر با مدت زمان جرقه زنی ۳ ثانیه برای هر جرقه انجام می گیرد.سطوحی که برای ته نشین سازی استفاده می شوند از قبل در دمای ۳۸۰ درجه ی سلسیوس به مدت یک ساعت پخته شده بودند و بعد از آن در دمای بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ درجه سلسیوس برای یک ساعت دیگر پخته شدند.

سرعت قرار گیری پوسته (Film)ها در این روش ۱nm به ازای هر جرقه است و در نتیجه از این طریق می توان قطر پوسته ها را کنترل کرد.

روش تبخیر حلال مستقیم محلول الکل شامل KOH و روی استات

کلوئید های نانو ذره ZnO بوسیله هیدرولیز کردن روی استات در محلول متانول تشکیل می شود. محلول بازی KOH به محلول روی استات و متانول اضافه می شود.محلولی تیره قبل از تولید کلوئیدهای ZnO تشکیل می شود.در این روش پودر روی استات به محلول KOH و متانول اضافه می شود و تا دمای ۶۰درجه سلسیوس گرم می شود.در هنگام شکل گیری نانو ذره های ZnO در محلول حلال بطور مداوم با استفاده از تبخیر کننده دوار از محلول حذف می شود.اندازه نانو ذره های تولید شده بدین روش ۴-۵ نانو متر است.

روش هیدروترمال

۱۳ گرم از در ۳۰۰ میلی لیتر آب مقطر حل می شود و سپس یک محلول حاوی ۸ گرم NaOH به آرامی به این محلول اضافه می شود در حالی که محلول هم زده می شود.بعد از سپری شدن ۸ ساعت یک رسوب سفید رنگ حاصل می شود.این رسوب با آب مقطر شسته می شود و دوباره در آب حل می شودتا بصورت محلول در آید که بعد از آن با ۵۰ میلی لیتر PVP (13 گرم PVP در آب) در حالی که بوطر مداوم هم زده می شود مخلوط می شود تا یک محلول همگن ایجاد شود. این محلول در مرحله بعد به یک  Auto Clave انتقال داده می شود و تا دمای ۱۶۰ °Cبرای ۸ ساعت گرما داده می شود.سپس پودر های ZnO بدست آمده و بعد از اینکه با آب مقطر شسته شدند در دمای ۱۰۰ °C خشک می شوند. اندازه نانو ذرات بدست آمده در این روش ۱۵ نانو متر است.

روش مخلوط کردن NaOH و ZnSO4

در این روش بلور های نانو ذرات و نانو میله های ZnO با استفاده از یک تکنیک ساده که عبارت است از مخلوط کردن ZnSO4 و NaOH بدون اضافه کردن هیچ گونه ماده افزودنی آلی تولید می شود.

شاخصهای اقتصادی

مطابق تحقیقات برای ایجاد یک واحد تولید صنعتی نانو اکسید روی حدود ۱۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز می باشد. ظرفیت بهینه تولید ۵۰۰۰ تن در سال می باشد ولی ظرفیت ۳۰۰۰ تن و بالاتر نیز اقتصادی می باشد. درآمد سالانه طرح در ظرفیت بهینه حدود ۴٫۵ میلیارد تومان می باشد. نزخ بازدهی طرح ۳۷ درصد بوده و زمان بازگشت سرمایه کمتر از ۳ سال می باشد. با اجرای این طرح برای ۴۵ نفر نیز ایجاد اشتغال می کنید.

ارزیابی نهایی

تولید نانو اکسید روی یک سرمایه گذاری دانش بنیان است. مصارف فراوانی دارد و از بازدهی قابل قبولی دارد. در صورت اخذ تاییدیه دانش بنیان از معاونت علمی ریاست جمهوری می توانید از تسهیلات حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز استفاده کنید.

همچنین این طرح در بسیاری از استانها به عنوان اولویت صنعتی شناخته شده و مورد حمایت می باشد.

با توجه به موارد گفته شده، تولید نانو اکسید روی یک سرمایه گذاری اقتصادی ارزیابی می شود.



:: برچسب‌ها: اکسید روی ,
:: بازدید از این مطلب : 2614
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 بهمن 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : فروش سولفات آلومینیوم

سولفات سدیم | Sodium Sulfate

 

نام صنعتی : سولفات سدیم | Sodium Sulfate

فرمول شیمیایی : Na2SO4

درجه خلوص : %99

نام های دیگر :  نمک سدیم سولفوریک اسید

بسته بندی : کیسه 25 کیلو گرمی ، پالت 1 تنی ، جمبوبگ 1 تنی

سولفات سدیم | Sodium Sulfate

نام علمی سولفات سدیم: نمک سدیم سولفوریک اسید

فرمول شیمیایی : Na2SO4

آنالیز  : خلوص %۹۹

سدیم سولفات تناردیت  با فرمول Na2SO4

سدیم سولفات دکاهیدرات   با فرمول Na2SO4·۱۰H2O

سدیم سولفات هپتاهیدرات با فرمول  (Na2SO4·۷H2O)   نمک گلوبر

سولفات سدیم چیست؟

سدیم سولفات یکی از عمومی ترین مواد بسیاری از آب های معدنی همانند آب دریا می باشد، همچنین سولفات در ریزش های جوی وجود داشته و یکی از اصلی ترین محلول های موجود در برف و باران می باشد. بسیاری از دریاچه های شور در سرتاسر دنیا مقادیر مختلفی سولفات سدیم دارند. این ماده از نظر شیمیایی بسیار پایدار است.

سولفات سدیم بعنوان یک ماده معدنی در طبیعت یافت می شود و یا از طریق  برخی از فرآیندهای صنعتی به عنوان یک محصول جانبی تولید می شود.سولفات سدیم در رده مواد شیمیایی غیرسمی در شرایط عادی قرار گرفته و کاربردهای صنعتی فراوانی دارد . این ماده با گرید و خلوص مختلف در صنایع مختلفی همچون شیشه سازی، دارو سازی، بافندگی ، مواد شوینده و …. کاربرد فراوان دارد.

کاربرد سولفات سدیم در صنعت :

خوراک دام

صنایع داروسازی

صنایع شیشه سازی

صنایع پودر شوینده و پاک کننده

صنایع بافندگی و صنعت رنگرزی

صنایع نظامی ,عکاسی, سولفور سدیم

صنایع کاغذ ( کاغذ کرافت ) و غیره ….

 

کاربرد سولفات سدیم در صابون و مواد شوینده

بخش عمده ای از مصرف سولفات سدیم در مواد شوینده در طول سالیان اخیر بعنوان یک ماده پرکننده بوده است. البته کاربرد سولفات سدیم به عنوان پرکننده در شوینده های پودری رو به کاهش است که این موضوع ناشی از رویکردی است که در زمینه استفاده از شوینده های مایع غلیظ به جای استفاده از فرمول های پودری که حجیم تر هم هستند پدید آمده است.

کاربرد سولفات سدیم صنایع رنگرزی و نساجی

سالانه صدها هزار تن سولفات سدیم در جهان در صنایع نساجی برای رنگرزی پارچه ها استفاده می شود. این ماده موجود نفوذ یکنواخت و هم سطح رنگ درون بافت های پارچه می شود و بر خلاف کلرید سدیم موجب زنگ زدگی لوله های فولادی نمی شود. سولفات سدیم در رنگرزی به عنوان تعدیل کننده بارهای روی سطح منسوج و پارچه، در چاپ کالاهای نساجی کاربرد دارد.

کاربرد سولفات سدیم صنایع کاغذ و چوب

سولفات سدیم کاربرد فراوانی در صنعت کاغذ و چوب (پالپ چوب) در فرآیند کرافت (فرآیند سولفات) به منظور تولید پالپ چوب دارد و به طور گسترده در ساخت کاغذ و برخی از مواد ساختمانی استفاده می شود.

کاربرد سولفات سدیم صنایع شیشه سازی شیشه

سولفات سدیم صنایع شیشه سازی و شیشه آلات نیز کاربرد دارد. سولفات سدیم مانع از به وجود آمدن سفیدی توسط شیشه مذاب در طی پالایش می شود. سولفات سدیم بعنوان عامل استخراجی در شیشه ذوب شده عمل می نماید و موجب حذف حباب های کوچک هوا در فرآیندهای دمیدن و قالب سازی شیشه می شود.

 

بسته بندی : کیسه جامبوبک و کیسه ۵۰ کیلوئی

ما سدیم سولفات ، سولفیت سدیم و سولفید سدیم مورد نیاز شما را تأمین می نمائیم.

جهت درخواست خرید سولفات سدیم ، از طریق لینک ثبت سفارش بالای صفحه اقدام فرمائید.

فروش سولفات سدیم

کیمیا پارس شایانکار آمادگی دارد ضمن دریافت سفارش‌های خریداران به‌صورت آنلاین و شبانه‌روزی از طریق وب‌سایت خود ، سولفات سدیم مورد نیاز صنایع مختلف را بهترین قیمت و بهترین کیفیت تأمین کند و در سریع‌ترین زمان ممکن به‌وسیله سیستم حمل‌ونقل مطمئن به شهرهای مختلف ارسال نماید.

قیمت سولفات سدیم

قیمت سولفات سدیم کیمیا پارس شایانکار پیوسته و همیشه پائین ترین قیمت است و می‌توانید ضمن استعلام قیمت، با قیمت سولفات سدیم سایر اشخاص حقیقی و حقوق دیگر مقایسه نمائید.

خرید سولفات سدیم

کیمیا پارس شایانکار افتخار دارد اعلام نماید که توانایی تأمین به‌موقع سولفات سدیم شرکت‌های معتبر کشور و تحویل در محل درخواستی آنان را دارد.

دسته: مواد شیمیایی

برچسب: Bleaching agents, CBI, Cleaning and Furnishing Care Products, Detergent Industries, Fillers, Food Industries, Food Packaging, Kimia Pars Shayankar Sodium Sulfate, Laboratory chemicals, Na2SO4, Paper Products, Pulp and paper, textile, آنالیز سولفات سدیم, اعلام قیمت سولفات سدیم, بسته بندی سولفات سدیم, خریدار سولفات سدیم, درباره ی سولفات سدیم, درخواست خرید سولفات سدیم, دکاهیدرات, رنگ سولفات سدیم, سولفات سدیم, سولفات سدیم کیمیا پارس شایانکار, سولفات ها, سولفور سدیم, سولفید سدیم, صادرات سولفات سدیم, فروش ویژه سولفات سدیم, فروشنده سولفات سدیم, قیمت سولفات سدیم, کاربردهای سولفات سدیم, کارخانجات سولفات سدیم, کارخانه ی سولفات سدیم, محصولات سولفات سدیم, مصارف سولفات سدیم,مصرف های سولفات سدیم, مواد شوینده, مواد شیمیایی, مواد مصرفی صنایع شوینده, نقطه جوش سولفات سدیم, نقطه ذوب سولفات سدیم, نمک سدیم, هپتاهیدرات, همه چیز درباره ی سولفات سدیم, واردات سولفات سدیم

کاربردهای سولفات سدیم

کاربردهای سولفات سدیم را می‌توان به صورت زیرخلاصه کرد:

صابون و پاک‌کننده‌ها: ۲۰ درصد سولفات سدیم در تهیه پودرهای پاک‌کننده خانگی و بین ۶۰-۲۰ درصد سولفات سدیم به عنوان پرکننده یا کف‌زای سفید و بی‌اثر دارند.

منبع سودا : به عنوان منبع اقتصادی و دسترس Na2O و یا گوگرد در بعضی صنایع است( صنایع چوب، کاغذ کرافت، شیشه، پارچه، دباغی ، ذوب نیکل، مکمل غذای حیوانات، عکاسی، تصفیه آب، روغن‌های سولفات) حدود ۶۵ درصد سولفات سدیم در تهیه کاغذهای مخصوص بسته‌بندی استفاده می شود.

شیشه: به عنوان منبع اکسید سدیم و گوگرد در شیشه سازی برای حذف حباب‌ها و یا جلادادن و جلوگیری از تشکیل کف روی شیشه در انواع شیشه‌های پنچره، تخت، بطری‌های مختلف، فایبرگلاس‌های عایق، پیرکس و … به کار می‌رود. درصد کمی از سولفات سدیم در صنایع شیشه‌سازی استفاده می‌شود.

منسوجات: در حین رنگرزی پارچه برای حفظ اسنحکام، جدا نگه‌داشتن آلاینده‌های آلی و جلوگیری از نمک‌گذاری ماده رنگ‌زا به کار می‌رود.

شیمیایی: پیش ماده ساخت موادی مانند سولفات سرب ( باطری، رنگدانه) سولفات پتاسیم(کود، داروسازی، شیشه و …) سولفات آلومینوم سدیم و… است.

داروسازی: سولفات سدیم در آب و گلیسرول محلول است و لیکن در الکل حل نمی‌شود. محلول ۸۹٫۳ درصد سولفات سدیم که معمولا شکل تزریقی آن است و فشاری همانند سرم خون دارد.

سولفات سدیم به صورت محلول رقیق به عنوان ملین تجویز می‌شود. همچنین قبل از عمل جراحی دستگاه گوارش و برای تخلیه لوله گوارش، سولفات دو سود به همراه ترکیبات پلیمر غلیظ اکسید اتیلن و آب به نام ماکروگل (Macrogol) به بیمار خورانده می‌شود. این ماده مصرف زیادی در تهیه پاک‌کننده‌ها از جمله پودرها و مایعات پاک‌کننده دارد.

ترکیب دارویی سولفات سدیم معمولا به صورت تزریقی و با نام‌های سلوئید(Celloid))، نمک فاینون (Fynon salt) و سولفات سدیم تزریقی تهیه می‌شود. سولفات سدیم تزریقی در داروهای دامپزشکی به عنوان مسهل و تقویت‌کننده فعالیت معده تجویز می‌شود.

کالاهای جایگزینی

پاک‌کننده ها: جایگزین ندارد

شیشه: سولفات کلسیم، کربنات سدیم

خمیرکاغذ: سود سوزآور، امولسیون گوگرد

اهمیت استراتژیک کالا در دنیای امروز

تخمین یک الگوی مصرف جهانی یرای سولفات سدیم به دلیل تغییرات گوناگونی که ممکن است در آینده در کشورهای جهان بوجود آید قدری مشکل است.کشورهای کانادا ، فنلاند، سوئد، بزرگترین تولیدکنندگان کاغذ کرافت در جهان هستند و شاید ۹۵ درصد سولفات سدیم در این کشور ها در این مورد مصرف می‌شود. در آمریکا، انگلستان، فرانسه، آلمان، ژاپن و برخی کشورهای دیگر تولید کاغذ کرافت کم بوده و مصرف اصلی سولفات سدیم در پودرهای شوینده، صنایع شیشه، سایر تولیدات شیمیایی فرایند رنگرزی و … می‌باشد.

بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی سازمان زمین‌شناسی آمریکا (USGS) در سال‌های ۱۹۹۹، ۲۰۰۰ درصد مصرف سولفات سدیم در صنایع مختلف و بر اساس کاربردهای اصلی به صورت زیر برآورد شده است.

صابون و پودرهای شوینده :۴۵ %

صنایع نساجی: ۱۸ %

صنایع خمیر و کاغذ: ۱۳ %

صنایع شیشه: ۱۰%

سایر موارد ۱۴%

بر طبق آنچه گفته شده است اگرچه سولفات سدیم یک کالای استراتژیکی نیست(کالای حد واسطی است) اما در صنایع مختلف به ویژه در بخش‌هایی از صنایع شیمیایی موارد مصرف گوناگونی دارد و علیرغم اهمیت زیاد سولفات سدیم در صنایع شیمیایی، غالبا به عنوان یک محصول جانبی یا یک ترکیب واسطه و نه به عنوان محصول اصلی مطرح است.

سولفات سدیم (نمک سدیم اسید سولفوریک)  :   Sodium Sulfate

سولفات سدیم یکی از عمومی ترین مواد بسیاری از آب های معدنی همانند آب دریا می باشد و در بسیاری از دریاچه های شور سراسر جهان سولفات سدیم موجود است. همچنين سولفات در ريزش هاي جوي وجود داشته و يکي از اصلي ترين محلولهاي موجود در برف و باران مي باشد. بسياري از درياچه هاي شور در سرتاسر دنيا مقادير مختلفي سولفات سديم دارند که از اينگونه منابع مقدار زيادي سولفات به صورت تجارتي استخراج مي شود.زيرا سديم معمولاً جزو کاتيون هاي غالب است

  فرمول شیمیایی سولفات سدیم پودری : Na2SO4

سولفات سدیم از نظر شیمیایی بسیار پایدار است. در درجه حرارت بالا می توان آن را با کاهش سدیم کربو ترمال، آن را تبدیل به سولفید کرد:

Na2SO4 + 2 C → Na2S + 2 Co2

سولفات سديم در شکل طبيعي اش اگر به صورت نمک آبدار يافت شود به آن، ميرابيليت (Mirabilite) يا نمک گلوبر مي گويند و نوع  خشک آن به نام تنارديت(Thenardite) مشهور است. سولفات سديم آبدار يا ميرابيليت در طبيعت بيشتر يافت مي شود.

سولفات سديم در درجات مختلف خلوص وجود دارد که به طور تئوريک از کريستال هاي خالص ميرابيليت هاي شکفته شده تا ترکيب و مخلوطي از ديگر نمک ها و ناخالصي ها يافت مي شود،

موارد کاربرد سولفات سدیم :

1 – صنایع پودر شوینده

2 –  صنایع شیشه سازی

3 – صنایع تولید کاغذ

4 –سایر موارد : سولفات سدیم یك منبع اقتصادی و مناسب برای Na2O در تعدادی از صنایع از جمله رنگرزی پارچه‌های نساجی، دباغی و چرم سازی، صنایع چوب و نظامی و عکاسی… می‌باشد. کاربردهای دیگر این ماده عبارتند از صنایع داروسازی، کودهای شیمیایی ،تولید اسفنجهای مصنوعی و …

سولفات سدیم کیمیای صنعت دارای خلوص90%  و به صورت فله ای و کیسه شده با قیمتی بسیار مناسب آماده تحویل میباشد

 

توجه   : 

 

   قیمتها بر حسب واحد تناژ میباشد و خریدهای تناژ با همین

قیمت در محل کار شما تحویل داده میشود  

 

سدیم سولفات

نمک سدیم سولفوریک اسید است. در صورتی که بی‌آب باشد کریستالی سفید با فرمول Na2SO4 تشکیل می‌دهد که آن را تناردیت نیز می‌نامند; و هنگام آب‌پوشی به فرمول Na2SO4·10H2O (دکاهیدرات) تبدیل می‌شود که به آن نمک گلوبر نیز می‌گویند. جامد دیگری از آن هپتاهیدرات(Na2SO4·7H2O) است. با تولید سالانه ۶ میلیون تن از پرمصرف‌ترین مواد شیمیایی است.

 

این ماده در تولید مواد شوینده و تهیه خمیر کاغذ کاربرد دارد. معمولا در طبیعت به شکل دکاهیدارت یافت می‌شود.

 

ایمنی

اگرچه سدیم سولفات به عنوان یک ماده غیرسمی شناخته می‌شود, اما باید با دقت استفاده شود. غبار آن می‌تواند به آسم موقت یا صدمات چشمی منجر شود اما به راحتی با محافظ چشم یا ماسک می‌توان از آن جلوگیری کرد. حمل و نقل آن محدود نشده‌است و در فهرست ایمنی و حفاظتی قرار ندارد.

دیگر نام‌ها

تناردیت (معدنی)

نمک گلوبر (دکاهیدرات)

شناساگرها

شماره ثبت سی‌ای‌اس          7757-82-6 Yes,

7727-73-3 (decahydrate)

پاب‌کم    24436

کم‌اسپایدر            22844 Yes

UNII     36KCS0R750 Yes

شمارهٔ آرتی‌ئی‌سی‌اس           WE1650000

SMILES

 [Na+].[Na+].[O-]S([O-])(=O)=O

 

InChI

InChI=1S/2Na.H2O4S/c;;1-5(2,3)4/h;;(H2,1,2,3,4)/q2*+1;/p-2 Yes

 

InChI=1S/2Na.H2O4S/c;;1-5(2,3)4/h;;(H2,1,2,3,4)/q2*+1;/p-2

 

InChI=1S/2Na.H2O4S/c;;1-5(2,3)4/h;;(H2,1,2,3,4)/q2*+1;/p-2

Key: PMZURENOXWZQFD-UHFFFAOYSA-L

 

خصوصیات

فرمول مولکولی      Na2SO4

جرم مولی            142.04 g/mol (anhydrous)

322.20 g/mol (decahydrate)

شکل ظاهری        white crystalline solid

hygroscopic

چگالی    2.664 g/cm3 (anhydrous)

1.464 g/cm3 (decahydrate)

دمای ذوب           884 °C (anhydrous)

32.4 °C (decahydrate)

دمای جوش         

‎1429 °C (anhydrous)

انحلال‌پذیری in water      47.6 g/L (0 °C)

427 g/L (100 °C)

انحلال‌پذیری        نامحلول در اتانول

ضریب شکست (nD)          1.468 (anhydrous)

1.394 (decahydrate)

ساختار

ساختار بلوری        اورتورومبیک یا شانزده‌تایی (anhydrous)

مونوکلینیک (decahydrate)

خطرات

MSDS   ICSC 0952

شاخص ئی‌یو         فهرست نشده

خطرات اصلی        مضر

لوزی آتش

 نقطه اشتعال         آتش نمی‌گیرد

ترکیبات مرتبط

دیگر آنیون‌ها        سدیم سلنات

سدیم تلورات

دیگر کاتیون‌ها       لیتیم سولفات

پتاسیم سولفات

روبیدیم سولفات

سزیم سولفات

ترکیبات مرتبط      سدیم بی‌سولفات

سدیم سولفیت

سدیم پرسولفات

به استثنای جایی که اشاره شده‌است در غیر این صورت، داده‌ها برای مواد به وضعیت استانداردشان داده شده‌اند (در 25 °C (۷۷ °F)، ۱۰۰ kPa)

 

سولفات سدیم:

 

                 در ایران صنایع عمده مصرف كننده سولفات سدیم به ترتیب صنایع پودر شوینده، صنایع شیشه‌سازی و صنایع كاغذسای (كاغذ كرافت) می‌باشند. لازم به ذكر است كه صنایع دیگری از جمله صنایع تولید سولفور سدیم، صنایع نظامی، صنایع نساجی و رنگرزی، داروسازی، عكاسی و خوراك دام از مصرف كنندگان این ماده معدنی در ایران می‌باشند كه در درجه دوم اهمیت قرار دارند، میزان مصرف این صنایع در سال در مقایسه با سه صنعت دیگر قابل توجه نمی‌باشد.

کاربرد در صنایع :

 

صنایع پودر شوینده :

 

                كاربردها و مصارف پودرهای شوینده و پاك كننده با سرعت زیادی توسعه می‌یابد، خنثی بودن سولفات سدیم در دماهای پائین و تمایل به واكنش در دماهای بالا موجب استفاده از آن به عنوان یكی از مواد اولیه اصلی صنایع شوینده (پودرهای شوینده خانگی) به عنوان یكی از بهترین پاك كننده‌ها و حلال‌ها، شده است. این ماده معدنی در ساختمان پودرهای شوینده، علاوه بر سازنده و پركننده ارزان قیمت، باعث افزایش خاصیت پاك‌كنندگی و ازدیاد خاصیت تعلیق آن نیز می‌شود و بر روی خواص كلوئیدی سیستم تمیزكن نیز اثر می‌گذارد. امروزه پـودرهـای شـوینده فسفـاتی مسائل زیست محیطی زیادی را سبب شده است در پاسخ به این مشكلات، سازندگان پودرهای شوینده، به وسیلـه خارج كردن تریپلی فسفات سدیم (STPP) از فرآیند، تغییراتی را در پودرهای شوینده ایجاد نمودند. و بسیاری از سازندگان از سولفات سدیم به جای آن استفاده نمودند. به طور كلی امروزه حدود یك سوم (3/1) وزن مواد پاك كننده مصرفی در ماشین‌های رختشوئی، سولفات سدیم است.

صنایع شیشه سازی:

             بیشترین مصرف سولفات سدیم در صنایع شیشه برای تولید شیشه‌های جام (شیشه تخت) به روش فلوت است و در تولید سایر محصولات شیشه‌ای از جمله ظروف شیشه‌ای، بطری‌های شیشه‌ای داروئی و طبی، شیشه‌های مخصوص (پیركس، فایبرگلاس، كالاهای شیشه‌ای آزمایشگاهی و خانگی) مورد استفاده قرار می گیرد.

 

               سولفات سدیم در داخل كوره‌های ذوب شیشه به اكسیدهای Na2O، SO3 تجزیه شده و گازهای حاصله در داخل مذاب تولید حباب‌های بزرگ می‌نماید و ضمن اینكه حباب‌ها می‌خواهند از سطح مذاب خارج شوند، همراه خود حباب‌های ریز موجود در داخل گدازه شیشه (حباب‌های هوا) را خارج می‌كنند و مانع از حضور این حباب‌های ریز در شیشه می‌شوند و بر این اساس سولفات سدیمی از كف كردن و تشكیل حباب (كف ذوب نشده سیلیس) كه غالباً به صورت شناور در داخل شیشه ظاهر می‌گردد، به هنگام ذوب جلوگیری می‌نماید و کیفیت ظاهری و عملکردی شیشه را بهبود می بخشد. بعلاوه سولفات سدیم به عنوان كمك ذوب باعث افزایش سرعت ذوب سیلیس شده و در عین حال تمایل گازهای قلیایی را برای تشكیل حباب كاهش می‌دهد لذا از تولید سیلیس در داخل كوره جلوگیری نموده و باعث ارتقا كیفیت شیشه‌های سیلیسی (High Silica) می‌گردد.

 

 

 

صنایع تولید کاغذ:

 

              مصرف عمده سولفات سدیم در صنایع كاغذسازی در تهیه خمیر كاغذ كرافت است. این ماده معدنی در طی یك فرآیند شیمیایی مخصوص به خود، در تشكیل خمیر مایه كاغذ كرافت موثر است. این نوع كاغذ در ساخت پاكت‌های بسته‌بندی سیمان، كارتن و مقوا كاربرد فراوان دارد.

 

 

 

                در فرآیند تولید كاغذ كرافت از سولفید سدیم (Na2S) برای هضم خاشاك و چوب استفاده می‌شود، ئیدروكسید سدیم (NaOH) و سولفید سدیم مورد نیاز نیز از سولفات سدیم تأمین می‌شود.

 

سایر موارد :

 

                 سولفات سدیم یك منبع اقتصادی و مناسب برای Na2O در تعدادی از صنایع از جمله رنگرزی پارچه‌های نساجی، دباغی و چرم سازی، صنایع چوب و... می‌باشد. کاربردهای دیگر این ماده عبارتند از صنایع داروسازی، کودهای شیمیایی ،تولید اسفنجهای مصنوعی و ..

سولفات سدیم چیست ؟

 

مشخصات محصول سولفات سدیم :

نام شیمیایی : سولفات سدیم

اسامی مترادف با سولفات سدیم: سدیم سولفات ، تناردیت ، نمک گلوبر دکاهیدرات ، نمک اسید سولفوریک ، sodium sulfate .

گرید محصول : 1. سولفات سدیم صنعتی 2. سولفات سدیم آزمایشگاهی.

فرمول شیمیایی : Na2SO4 .

خلوص :سولفات سدیم 99 %.

شکل ظاهری : پودر سفید رنگ.

حلالیت در آب : قابل حل در آب می باشد.

 

تعریف سولفات سدیم :

سولفات سدیم یکی از عمومی ترین مواد از آب های معدنی همانند آب دریا می باشد، همچنین سولفات سدیم در ریزش های جوی وجود داردکه یکی از اصلی ترین محلول های موجود در برف و باران می باشد. بسیاری از دریاچه های شور در سراسر دنیا مقادیری سولفات سدیم دارند زیرا سدیم جزو کاتیون های غالب است.

سولفات سدیم چیست ؟

 

مشخصات محصول سولفات سدیم :

نام شیمیایی : سولفات سدیم

اسامی مترادف با سولفات سدیم: سدیم سولفات ، تناردیت ، نمک گلوبر دکاهیدرات ، نمک اسید سولفوریک ، sodium sulfate .

گرید محصول : 1. سولفات سدیم صنعتی 2. سولفات سدیم آزمایشگاهی.

فرمول شیمیایی : Na2SO4 .

خلوص :سولفات سدیم 99 %.

شکل ظاهری : پودر سفید رنگ.

حلالیت در آب : قابل حل در آب می باشد.

 

تعریف سولفات سدیم :

سولفات سدیم یکی از عمومی ترین مواد از آب های معدنی همانند آب دریا می باشد، همچنین سولفات سدیم در ریزش های جوی وجود داردکه یکی از اصلی ترین محلول های موجود در برف و باران می باشد. بسیاری از دریاچه های شور در سراسر دنیا مقادیری سولفات سدیم دارند زیرا سدیم جزو کاتیون های غالب است.

موارد مصرف و کاربرد سولفات سدیم :

1. صنایع پودر شوینده

2. صنایع شیشه سازی

3. صنایع کاغذ سازی ( کاغذ کرافت )

4. صنایع تولید سولفور سدیم

5. صنایع نظامی

6. صنایع نساجی و رنگرزی

7. دارو سازی

8. عکاسی

9. صنایع خوراک دام

قابل ذکر است که استفاده از این محصول در مقایسه با سه صنعت زیر قابل مقایسه نیست.

صنایع پودر شوینده : مصارف پودرهای شوینده و پاک کننده با سرعت زیادی توسعه می یابد، خنثی بودن سولفات سدیم در دماهای پایین و تمایل به واکنش در دماهای بالا موجب استفاده از آن به عنوان یکی از مواد اولیه اصلی صنایع شوینده به عنوان یکی از بهترین پاک کننده ها و حلال ها شده است. این ماده در پودرهای شوینده نه تنها ارزان قیمت می باشد بلکه باعث افزایش خاصیت پاک کنندگی و ازدیاد خاصیت تعلیق آن نیز می شود. و بر روی خاصیت کلوئیدی سیستم تمیز کن نیز اثر می گذارد. امروزه پودرهای شوینده فسفاتی مسائل زیست محیطی زیادی را به بار آورده اند و تولیدکنندگان مواد شوینده با خارج کردن تری پلی فسفات سدیم از فرآیند، تغییراتی را در پودرهای شوینده بوجود آورده است. بسیاری از تولیدکنندگان سولفات سدیمرا جایگزین کرده اند و به طور کلی امروزه حدود یک سوم وزن مواد شوینده مصرفی در ماشین های لباس شویی ، سدیم سولفات می باشد.

صنایع شیشه سازی : بیشتری مصرف سولفات سدیم در صنایع شیشه سازی برای تولید شیشه های تخت به روش فلوت است و در تولید سایر محصولات شیشه ای نظیر ظروف شیشه ای ، بطری های شیشه ای دارویی و طبی ، شیشه های مخصوص ( پیرکس ، فایبرگلاس ، شیشه های آزمایشگاهی ) مورد استفاده قرار می گیرد. سولفات سدیم در داخل کوره های ذوب شیشه به اکسید های SO3 و Na2O تجزیه شده و گازهای حاصله در داخل مذاب تولید حباب های بزرگ می نماید و ضمن اینکه حباب ها می خواهند از سطح مذاب خارج شوند ، همراه خود حباب های ریز موجود در داخل گدازه شیشه ( حباب هاب هوا ) را خارج می کنند و از وجود این حباب های ریز در شیشه جلوگیری می کنند و برا این اساس سدیم سولفات از کف کردن و تشکیل حباب که غالبا به صورت شناور در داخل شیشه ظاهر می شود، به هنگام ذوب جلوگیری می نماید و کیفیت ظاهری و عملکردی شیشه را بهبود می بخشد. به علاوه سولفات سدیم به عنوان کمک ذوب باعث افزایش سرعت ذوب سیلیس شده و در عین حال تمایل گازهای قلیایی را برای تشکیل حباب کاهش می دهد لذا از تولید سیلیس در داخل کوره جلوگیری نموده و باعث ارتقا کیفیت شیشه های سیلیسی می گردد.

صنایع تولید کاغذ : مصرف عمده سولفات سدیم در صنایع کاغذ سازی در تهیه خمیر کاغذ کرافت است. این ماده معدنی در طی یک فرآیند شیمیایی مخصوص به خود ، در تشکیل خمیر مایه کاغذ کرافت موثر است. این نوع کاغذ در ساخت پاکت های بسته بندی سیمان ، کارتن و مقوا کاربرد فراوان دارد. در فرآیند تولید کاغذ کرافت از سولفید سدیم برای هضم خاشاک و چوب استفاده می شود. هیدروکسید سدیم و سولفید سدیم مورد نیاز نیز از سولفات سدیم تامین می شود.

روش تولید سولفات سدیم :

به دلیل فراوانی ذخایر سولفات سدیم در ایران و همچنین عدم وجود واکنش شیمیایی در فرآیند فرآوری و در نتیجه ، سادگی تجهیزات ، نکات فنی و شرایط عملیاتی ، از حدود 50 سال قبل در ایران سولفات سدیم به روش سنتی تولید شده است. به طور کلی سولفات سدیم به سه صورت صورت می گیرد که در تمامی این روش ها مراحل زیر انجام می گیرد.

انحلال خاک دارای سولفات سدیم

جدا کردن مواد نامحلول در آب

تولید بلور سولفات سدیم آبدار

ذوب و خشک کردن بلور سولفات سدیم

1. روش سنتی : در این فرآیند ابتدا خاک دارای سولفات سدیم را در آب حل نموده و مواد ته نشین شده را جدا می کند سپس محلول سولفات سدیم را در داخل تشتک هایی ریخته و آن را در معرض سرمای شب قرار می دهند در اثر این عمل بلورهای سولفات سدیم آبدار با نام تجاری نمک گلوبر تشکیل می شوند که دارای 10 مولکول آب متبلور هستند و در نهایت بلورهای تهیه شده را در یک کوره دوار دستی خشک می کنند تا پودر سولفات سدیم بدون آب تهیه شود. خلوص سولفات سدیم تولیدی 92 تا 96 در صد می باشد.

2. روش تبخیر مستقیم : این روش یک روش منحصر به فرد در ایران بوده که در سطح جهان نیز کمتر مورد توجه قرار گرفته است . در سال های پیش این روش در کارخانه تهران کمیکال انجام می گرفته است در این روش در مرحله اول جدا کردن مواد نا محلول به ویژه رس از ماده معدنی انجام می گرفته و پس از آنکه یک محلول از سولفات سدیم با درجه خلوص 29% تولید شد آن محلول را در تبخیرکننده های بخاری و تحت خلا نسبی تا حد فوق اشباع گرم و تغلیظ می کنند، در نتیجه این عمل دانه های کریستال انیدر در محلول پیدا شده که در این مرحله دانه ها توسط

3. دستگاه سانتریفیوژ تفکیک شده و سپس برای خشک شدن کامل وارد یک خشک کن دوار می شوند ، محصول خروجی از خشک کن کاملا بدون آب بوده و دارای خلوص 95 تا 98% می باشد.

4. روش تبخیر و تبرید : به طور کلی این روش مبنای کار بسیاری از کارخانه های تولید سولفات سدیم را در جهان تشکیل می دهد در ایران نیز در برخی از واحد ها از جمله کارخانه سولفاتیک و شرکت معدنی املاح ایران ، این روش مورد استفاده قرار می گیرد. براساس این روش ، پس از آنکه محلول سدیم با همان غلظت 29% تهیه شد، در

کریستالیزورهای تحت خلا و به کمک آب سرد، محلول سولفات سدیم را به میرابلیت تبدیل نموده و سپس به کمک سانتریفیوژ کریستال ، میرابلیت را از محلول باقی مانده تفکیک می کنند، میرابلیت تهیه شده در تانکی توسط حرارت بخار ذوب می گردد و محلول اشباع و خالص سولفات سدیم به دست می آید، محلول فوق که ناشی از حل شدن مولکول های سولفات سدیم در آب تبلور خود می باشد، در تبخیر کننده بخاری تغلیظ شده و دامنه های بلور بی آب سولفات سدیم تولید می شودکه با سانتریفیوژ تفکیک و در کوره هوای گرم ، خشک و پودر می شوند.

 

بسته بندی سولفات سدیم :

سولفات سدیم در کیسه های 25 کیلوگرمی و پک های 1 کیلوگرم موجود می باشد.

 

ایمنی سولفات سدیم :

1. حریق : غیر قابل احتراق فیوم سمی و تحریک کننده ایجاد می نماید.

2. بلع و گوارش : استفراغ – تهوع – درد شکمی – اسهال

1.حفاظت چشم : از عینک های مخصوص کار با مواد شیمیایی استفاده شود.

2.حفاظت پوستی : از دستکش مقاوم در برابر آسیب های اسیدی استفاده شود.

3.حفاظت استنشاقی : استفاده از ماسک(ماسک ضد اسید) مناسب با فیلتر قابلیت حذف گازهای آلی و معدنی الزامی می باشد.

4. حفاظت اندام ها : استفاده از لباس(لباس ضد اسید) مقاوم در برابر آسیب مواد شیمیایی توصیه اکید می شود.

5. جهت جلوگیری از آسیب های احتمالی توصیه می شود در هنگام کار با مواد شیمیایی از چکمه استفاده شود.

کمک های اولیه :

1. حریق : تمامی مواد اطفایی قابل استفاده است.

2. تنفس : هوای تازه – استراحت

3. پوست : شستشوی پوست با آب و صابون

4. چشم : شستشو با آب 15 دقیقه

5. بلع و گوارش : وادار به استفراغ گردد اقدامات درمانی انجام شود.

سدیم سولفات نمک سدیم سولفوریک اسید است. در صورتی که بی‌آب باشد کریستالی سفید با فرمول Na2SO4 تشکیل می‌دهد که آن را تناردیت نیز می‌نامند; و هنگام آب‌پوشی به فرمول Na2SO4·10H2O (دکاهیدرات) تبدیل می‌شود که به آن نمک گلوبر نیز می‌گویند. جامد دیگری از آن هپتاهیدرات(Na2SO4·7H2O) است. با تولید سالانه ۶ میلیون تن از پرمصرف‌ترین مواد شیمیایی است.
این ماده در تولید مواد شوینده و تهیه خمیر کاغذ کاربرد دارد. معمولا در طبیعت به شکل دکاهیدارت یافت می‌شود.

 
مشخصات فیزیکی و مینرالوژیکی:
منابع سولفات سديم داراي گسترش فراواني بوده و يکي از عمومي ترين مواد بسياري از آب هاي معدني همانند آب دريا مي باشد، همچنين سولفات در ريزش هاي جوي وجود داشته و يکي از اصلي ترين محلولهاي موجود در برف و باران مي باشد.
بسياري از درياچه هاي شور در سرتاسر دنيا مقادير مختلفي سولفات سديم دارند، زيرا سديم معمولاً جزو کاتيون هاي غالب است، برخي از متخصصين فرق آنيوني براي اينگونه درياچه ها قائل مي شوند، بدين معني که درياچه هائي که داراي سولفات سديم غالب هستند به عنوان درياچه هاي تلخ و آنهائي را که کربنات غالب دارند به عنوان درياچه هاي آلکالي يا سودا مي نامند.
سولفات سديم در شکل طبيعي اش اگر به صورت نمک آبدار يافت شود به آن- ميرابيليت (Mirabilite) يا نمک گلوبر مي گويند و نوع آب آن به نام تنارديت(Thenardite) مشهور است. سولفات سديم آبدار يا ميرابيليت در طبيعت بيشتر يافت مي شود.
سولفات سديم در درجات مختلف خلوص وجود دارد که به طور تئوريک از – کريستال هاي خالص ميرابيليت هاي شکفته شده تا ترکيب و مخلوطي از ديگر نمک ها و ناخالصي ها يافت مي شود، سولفات سديم يکي از عناصر عمومي بعضي از آب هاي شور مي باشد که از اينگونه منابع مقدار زيادي سولفات به صورت تجارتي استخراج مي شود.
خواص فیزیکی و شیمیایی:
سولفات سدیم از نظر شیمیایی بسیار پایدار است. در درجه حرارت بالا می توان آن را با کاهش سدیم کرد کربو ترمال آن را تبدیل به سولفید کرد.

 

کاربردهای سولفات سدیم در گذشته، حال و آینده:
sodium-sulfate سولفات سدیم ترکیب شیمیایی است که به عنوان ماده معدنی در طبیعت یافت می شود یا از فرآیندهای صنعتی معینی به عنوان یک محصول جانبی به دست می آید. کاربردهای تجاری فراوانی دارد و در رده مواد شیمیایی غیرسمی در شرایط عادی قرار می گیرد. یک بطری یا یک بسته صابون یا مواد شوینده پودری بعضی از فرم های سولفات سدیم است و در بعضی صنایع دیگر مانند کاغذ و پارچه نیز به کار می رود.
کاربرد سولفات سدیم در صابون و مواد شوینده
بخش زیادی از مصرف سولفات سدیم در مواد شوینده در طی 30 سال گذشته به عنوان یک ماده پرکننده (فیلر) بوده است گرچه در این بخش این نیاز به آرامی کاهش دارد می یابد که به دلیل فسفاتی است که به طور سنتی به عنوان پرکننده در مواد شوینده پودری استفاده شده و پی برده اند که می تواند برای محیط زیست مضر باشد. به هر حال، کاربرد سولفات سدیم نیز دارد کاهش می یابد چون نیاز به این مواد پرکننده دارد کاهش می یابد که ناشی از رویکردی است که در زمینه استفاده از مواد شوینده مایع غلیط است به جای اینکه از فرمول های پودری که حجیم تر هم هستند استفاده شود. البته هنوز در پودرهای فرش شویی و ضدیخ ها در پنجره کاربرد دارد.

 

پارچه
تقریبا صدهزار تن سولفات سدیم سالیانه درژاپن و آمریکا برای رنگرزی پارچه ها استفاده می شوند. ترکیبی ایده آل برای این هدف است چون باعث زنگ زدن لوله های فولادی ضدزنگ همچون کلرید سدیم نمی شود. سولفات سدیم به عنوان یک عامل هم سطح کننده است که باعث کاهش بارهای منفی روی پارچه ها می شوند که به رنگ اجازه می دهند که به طور هم سطح نفوذ کند. سولفات سدیم محصول جانبی تولید ریون است و هنگامی که نیاز به ریون ژاپنی کاهش یافت ایالات متحده توانست تا نیاز به این ترکیب را که ژاپن قبل تر تولید می کرد در دست بگیرد.
پالپ چوب
کاربرد چشمگیر دیگر سولفات سدیم در فرآیند کرافت است که به عنوان فرآیند سولفات هم شناخته شده است که برای تولید پالپ چوب است که به طور گسترده ای برای ساختن کاغذ و مواد ساختمانی کاربرد دارد. گرچه در فرآیندهای دیگری نیز کاربرد دارد ولی فرآیند کرافت روشی غالب برای پالپ چوب از دهه 1940 بوده است. این فناوری مستلزم اشباع کردن تراشه های چوب با سولفات سدیم است. چوب گرم می شود که باعث احیای سولفات سدیم به سولفید سدیم می شود. پیوند در سلولز چوب شکسته می شود و آن را نرم و قابل انعطاف می سازد و می تواند از قالب دربیابد.
شیشه
سولفات سدیم در صنعت شیشه هم کاربرد دارد. شیشه سازان اروپایی میزان زیادی از سولفات سدیم را در سال به کار می برند که این میزان به تقریبا صد و ده هزار تن در هر سال می رسد. آمریکا از حدود سی هزار تن در ساخت شیشه استفاده می کنند. سولفات سدیم از ایجاد سفیدی توسط شیشه ذوب شده در طی پالایش و همچنین جریان شیشه جلوگیری می کند. این ترکیب همچنین به عنوان عامل استخراجی در شیشه ذوب شده عمل می کند و باعث حذف حباب های کوچک هوا و نقایص در طی فرآیندهای دمیدن و قالب سازی می شوند.
انبار خشک کردن و گرمایی
در آزمایشگاه، سولفات سدیم اغلب به عنوان ماده خشک کننده خنثی برای مواد آلی است و باعث حذف آب از ترکیبات به طور چشمگیر در دماهای پایین 30 درجه سانتی گراد می شوند. کاربرد مهم دیگر سولفات سدیم در انبار گرمایی است. از آن به عنوان انبار گرمای خورشیدی از دهه 1950 به کار می رفته است چون ظرفیت ذخیره گرمایی بالایی دارد و از حالت جامد به مایع تا دمای 32 درجه سانتی گراد تغییر نمی کند. سولفات سدیم برای ذخیره کردن گرما در کاشی های حرارتی به کار می رود و در سلول های پوشیده شده توسط آب گرم شده با نور خورشید قرار داده می شود و همچنین به عنوان خنک کننده بعضی کامپیوترها و همچنین عایق ها به کار می رود.
امروزه سولفات سدیم هنوز به طور گسترده ای استفاده می شود و احتمالا این امر ادامه دار هم خواهد بود. حتی در بعضی فرآیندهای تولیدی این ترکیب در فازهایی به کار می رود و البته برای اهداف دیگری نیز ممکن است پی ببرند که از این ترکیب می تواند استفاده شود. خواص منحصربفرد انبار گرمایی سولفات سدیم را گزینه ای مناسب برای استفاده در بسیاری از فرآیندها و محصولات در آینده می کند.
• سولفات سدیم، یک ماده بسیار ارزان است. بزرگترین استفاده از آن به عنوان پر کننده در پاک کننده پودر رختشویی است.

• اخیرا یکی دیگر ازموارد عمده استفاده سولفات سدیم، به ویژه در ایالات متحده و کانادا، در فرآیند کرافت برای تولید خمیر چوب است.

• یکی دیگر از برنامه های قابل توجهی برای سولفات سدیم، که به عنوان دومین کاربرد مهم سولفات سدیم در اروپا استفاده میشود در صنعت شیشه سازی است.سولفات سدیم برای حذف حبا ب های کوچک از شیشه کمک می کند.

• سولفات سدیم در تولید منسوجات به ویژه در ژاپن کاربرد مهمی دارد.سولفات سدیم باعث کاهش بار منفی در الیاف می شود و باعث می شود رنگ به طور مساوی دربر روی الیاف نفوذ کند.

 

ایمنی
اگرچه سدیم سولفات به عنوان یک ماده غیرسمی شناخته می‌شود, اما باید با دقت استفاده شود. غبار آن می‌تواند به آسم موقت یا صدمات چشمی منجر شود اما به راحتی با محافظ چشم یا ماسک می‌توان از آن جلوگیری کرد. حمل و نقل آن محدود نشده‌است و در فهرست ایمنی و حفاظتی قرار ندارد.

سولفات سدیم چیست ؟ 

مشخصات محصول سولفات سدیم :

  • نام شیمیایی : سولفات سدیم.
  • اسامی مترادف با سولفات سدیم : سدیم سولفات ، تناردیت ، نمک گلوبر دکاهیدرات ، نمک اسید سولفوریک ، sodium sulfate .
  • گرید محصول : 1. سولفات سدیم صنعتی 2. سولفات سدیم آزمایشگاهی.
  • برند : 1. سولفات سدیم ایرانی 2. سولفات سدیم چینی.
  • فرمول شیمیایی : Na2SO4 .
  • خلوص : سولفات سدیم 99 %.
  • شکل ظاهری : پودر سفید رنگ.
  • حلالیت در آب : قابل حل در آب می باشد.

معرفی سولفات سدیم :  

سولفات سدیم یکی از عمومی ترین مواد از آب های معدنی همانند آب دریا می باشد، همچنین سولفات سدیم در ریزش های جوی وجود داردکه یکی از اصلی ترین محلول های موجود در برف و باران می باشد. بسیاری از دریاچه های شور در سراسر دنیا مقادیری سولفات سدیم دارند زیرا سدیم جزو کاتیون های غالب است.

موارد مصرف و کاربرد سولفات سدیم :

سولفات سدیم در صنایع مختلف کاربرد دارد :

1.صنایع پودر شوینده

2.صنایع شیشه سازی

3.صنایع کاغذ سازی ( کاغذ کرافت )

4.صنایع تولید سولفور سدیم

5.صنایع نظامی

6.صنایع نساجی و رنگرزی

7.دارو سازی

8.عکاسی

9.صنایع خوراک دام

قابل ذکر است که استفاده از این محصول در مقایسه با سه صنعت زیر قابل مقایسه نیست.

صنایع پودر شوینده :

مصارف پودرهای شوینده و پاک کننده با سرعت زیادی توسعه می یابد، خنثی بودن سولفات سدیم در دماهای پایین و تمایل به واکنش در دماهای بالا موجب استفاده از آن به عنوان یکی از مواد اولیه اصلی صنایع شوینده به عنوان یکی از بهترین پاک کننده ها و حلال ها شده است. این ماده در پودرهای شوینده نه تنها ارزان قیمت می باشد بلکه باعث افزایش خاصیت پاک کنندگی و ازدیاد خاصیت تعلیق آن نیز می شود. و بر روی خاصیت کلوئیدی سیستم تمیز کن نیز اثر می گذارد. امروزه پودرهای شوینده فسفاتی مسائل زیست محیطی زیادی را به بار آورده اند و تولیدکنندگان مواد شوینده با خارج کردن تری پلی فسفات سدیم از فرآیند، تغییراتی را در پودرهای شوینده بوجود آورده است. بسیاری از تولیدکنندگان سولفات سدیم را جایگزین کرده اند و به طور کلی امروزه حدود یک سوم وزن مواد شوینده مصرفی در ماشین های لباس شویی ، سولفات سدیم می باشد.

صنایع شیشه سازی :

بیشتری مصرف سولفات سدیم در صنایع شیشه سازی برای تولید شیشه های تخت به روش فلوت است و در تولید سایر محصولات شیشه ای نظیر ظروف شیشه ای ، بطری های شیشه ای دارویی و طبی ، شیشه های مخصوص ( پیرکس ، فایبرگلاس ، شیشه های آزمایشگاهی ) مورد استفاده قرار می گیرد. سولفات سدیم در داخل کوره های ذوب شیشه به اکسید های SO3 وNa2O تجزیه شده و گازهای حاصله در داخل مذاب تولید حباب های بزرگ می نماید و ضمن اینکه حباب ها می خواهند از سطح مذاب خارج شوند ، همراه خود حباب های ریز موجود در داخل گدازه شیشه ( حباب هاب هوا ) را خارج می کنند و از وجود این حباب های ریز در شیشه جلوگیری می کنند و برا این اساس سولفات سدیم از کف کردن و تشکیل حباب که غالبا به صورت شناور در داخل شیشه ظاهر می شود، به هنگام ذوب جلوگیری می نماید و کیفیت ظاهری و عملکردی شیشه را بهبود می بخشد. به علاوه سولفات سدیم به عنوان کمک ذوب باعث افزایش سرعت ذوب سیلیس شده و در عین حال تمایل گازهای قلیایی را برای تشکیل حباب کاهش می دهد لذا از تولید سیلیس در داخل کوره جلوگیری نموده و باعث ارتقا کیفیت شیشه های سیلیسی می گردد.

صنایع تولید کاغذ :

مصرف عمده سولفات سدیم در صنایع کاغذ سازی در تهیه خمیر کاغذ کرافت است. این ماده معدنی در طی یک فرآیند شیمیایی مخصوص به خود ، در تشکیل خمیر مایه کاغذ کرافت موثر است. این نوع کاغذ در ساخت پاکت های بسته بندی سیمان ، کارتن و مقوا کاربرد فراوان دارد. در فرآیند تولید کاغذ کرافت از سولفید سدیم برای هضم خاشاک و چوب استفاده می شود. هیدروکسید سدیم و سولفید سدیم مورد نیاز نیز از سولفات سدیم تامین می شود.

روش تولید سولفات سدیم :

به دلیل فراوانی ذخایر سولفات سدیم در ایران و همچنین عدم وجود واکنش شیمیایی در فرآیند فرآوری و در نتیجه ، سادگی تجهیزات ، نکات فنی و شرایط عملیاتی ، از حدود 50 سال قبل در ایران سولفات سدیم به روش سنتی تولید شده است. به طور کلی سولفات سدیم به سه صورت صورت می گیرد که در تمامی این روش ها مراحل زیر انجام می گیرد.

انحلال خاک دارای سولفات سدیم

جدا کردن مواد نامحلول در آب

تولید بلور سولفات سدیم آبدار

ذوب و خشک کردن بلور سولفات سدیم

1.روش سنتی :

در این فرآیند ابتدا خاک دارای سولفات سدیم را در آب حل نموده و مواد ته نشین شده را جدا می کند سپس محلول سولفات سدیم را در داخل تشتک هایی ریخته و آن را در معرض سرمای شب قرار می دهند در اثر این عمل بلورهای سولفات سدیم آبدار با نام تجاری نمک گلوبر تشکیل می شوند که دارای 10 مولکول آب متبلور هستند و در نهایت بلورهای تهیه شده را در یک کوره دوار دستی خشک می کنند تا پودر سولفات سدیمبدون آب تهیه شود. خلوص سولفات سدیم تولیدی 92 تا 96 در صد می باشد.

2.روش تبخیر مستقیم :

این روش یک روش منحصر به فرد در ایران بوده که در سطح جهان نیز کمتر مورد توجه قرار گرفته است . در سال های پیش این روش در کارخانه تهران کمیکال انجام می گرفته است در این روش در مرحله اول جدا کردن مواد نا محلول به ویژه رس از ماده معدنی انجام می گرفته و پس از آنکه یک محلول از سولفات سدیم با درجه خلوص 29% تولید شد آن محلول را در تبخیرکننده های بخاری و تحت خلا نسبی تا حد فوق اشباع گرم و تغلیظ می کنند، در نتیجه این عمل دانه های کریستال انیدر در محلول پیدا شده که در این مرحله دانه ها توسط دستگاه سانتریفیوژ تفکیک شده و سپس برای خشک شدن کامل وارد یک خشک کن دوار می شوند ، محصول خروجی از خشک کن کاملا بدون آب بوده و دارای خلوص 95 تا 98% می باشد.

3.روش تبخیر :

به طور کلی این روش مبنای کار بسیاری از کارخانه های تولید سولفات سدیم را در جهان تشکیل می دهد در ایران نیز در برخی از واحد ها از جمله کارخانه سولفاتیک و شرکت معدنی املاح ایران ، این روش مورد استفاده قرار می گیرد. براساس این روش ، پس از آنکه محلول سدیم با همان غلظت 29% تهیه شد، در کریستالیزورهای تحت خلا و به کمک آب سرد، محلول سولفات سدیم را به میرابلیت تبدیل نموده و سپس به کمک سانتریفیوژ کریستال ، میرابلیت را از محلول باقی مانده تفکیک می کنند، میرابلیت تهیه شده در تانکی توسط حرارت بخار ذوب می گردد و محلول اشباع و خالص سولفات سدیم به دست می آید، محلول فوق که ناشی از حل شدن مولکول های سولفات سدیم در آب تبلور خود می باشد، در تبخیر کننده بخاری تغلیظ شده و دامنه های بلور بی آب سولفات سدیم تولید می شودکه با سانتریفیوژ تفکیک و در کوره هوای گرم ، خشک و پودر می شوند.

 بسته بندی سولفات سدیم :

سولفات سدیم در کیسه های 25 کیلوگرمی و پک های 1 کیلوگرم موجود می باشد.

ایمنی سولفات سدیم :

خطرات :

  1. حریق : غیر قابل احتراق فیوم سمی و تحریک کننده ایجاد می نماید.
  2. بلع و گوارش : استفراغ – تهوع – درد شکمی – اسهال

پیشگیری :

  1. تنفس : انجام تهویه
  2. پوست : استفاده از دستکش حفاظتی
  3. چشم : استفاده از عینک ایمنی
  4. بلع و گوارش : از خوردن ،آشامیدن و سیگار کشیدن در محیط کار اجتناب کنید.

کمک های اولیه :

  1. حریق : تمامی مواد اطفایی قابل استفاده است.
  2. تنفس : هوای تازه – استراحت
  3. پوست : شستشوی پوست با آب و صابون
  4. چشم : شستشو با آب 15 دقیقه
  5. بلع و گوارش : وادار به استفراغ گردد اقدامات درمانی انجام شود.

  6. سولفات سدیم

    Na2SO4

     

    معرفی محصول

     معرفی سولفات سديم:

    منابع سولفات سديم داراي گسترش فراواني بوده و يکي از عمومي ترين مواد بسياري از آب هاي معدني همانند آب دريا مي باشد، همچنين سولفات در ريزش هاي جوي وجود داشته و يکي از اصلي ترين محلولهاي موجود در برف و باران مي باشد.

    بسياري از درياچه هاي شور در سرتاسر دنيا مقادير مختلفي سولفات سديم دارند، زيرا سديم معمولاً جزو کاتيون هاي غالب است، برخي از متخصصين فرق آنيوني براي اينگونه درياچه ها قائل مي شوند، بدين معني که درياچه هائي که داراي سولفات سديم غالب هستند به عنوان درياچه هاي تلخ و آنهائي را که کربنات غالب دارند به عنوان درياچه هاي آلکالي يا سودا مي نامند.

     کاربرد محصول

    سولفات سدیمسولفات سدیم :

    در ایران صنایع عمده مصرف كننده سولفات سدیم به ترتیب صنایع پودر شوینده، صنایع شیشه‌سازی و صنایع كاغذسای (كاغذ كرافت) می‌باشند.

    لازم به ذكر است كه صنایع دیگری از جمله صنایع تولید سولفور سدیم، صنایع نظامی، صنایع نساجی و رنگرزی، داروسازی، عكاسی و خوراك دام از مصرف كنندگان این ماده معدنی در ایران می‌باشند كه در درجه دوم اهمیت قرار دارند، میزان مصرف این صنایع در سال در مقایسه با سه صنعت دیگر قابل توجه نمی‌باشد.

    آنالیز محصول

    SODIUM SULPHATE

     

    برچسب ها:
    کاربرد سولفات سدیم،سولفات سدیم چیست؟،سولفات سدیم،دی آمونیوم سولفایت،سولفات هیدروژن آمونیوم ،دی آمونیوم سولفات،نمک دی آمونیوم اسید سولفوریک،قیمت سولفات سديم،سفارش سولفات سديم،فروش سولفات سديم،خرید سولفات سديم،آنالیز سولفات سديم،معرفی سولفات سديم،ویژگی هایسولفات سديم،نام های دیگر سولفات سديم،نوع بسته بندی سولفات سديم،شرایط نگهداری سولفات سديم،محل تولید سولفات سديم،فرمول سولفات سديم،فرمول شیمیایی سولفات سديم،نام علمی سولفات سديم،Sodium Sulfate،Na2SO4

  7. 100 هزار تن سولفات سدیم در شرکت املاح ایران تولید شد

    اراک - ایرنا - سولفات سدیم، نمک سدیم سولفوریک اسید است و به عنوان ماده اصلی در تهیه پودرهای شوینده کشور کاربرد دارد و تالاب کویری میقان اراک به عنوان ذخیره گاه اصلی این ماده معدنی است وشرکت املاح معدنی ایران، در 10 ماه گذشته 100 هزار تن سولفات سدیم تولید کرده است.

    رضا عروجی مدیر مجتمع شرکت املاح معدنی ایران در خصوص عملکرد و طرح های در دست اجرای این شرکت به سئوالات خبرنگار ایرنا پاسخ داد.
    س: شرکت املاح ایران چند درصد از سولفات سدیم کشور را تولید می کند و چه میزان آن در اراک تولید می شود؟
    ج: شرکت املاح ایران 80 درصد از سولفات سدیم کشور را تولید می کند که از این میزان 70 درصد آن در اراک تولید می شود.

    س: آیا صادرات در این شرکت رونق دارد؟
    ج: در شرایط فعلی که استراتژی اساسی بر تامین نیاز داخلی گذاشته شده این شرمت صادرات ندارد و تمامی تولیدات برای تامین نیازهای داخلی در سطح کشور توزیع می شود.

    س: آیا تولیدات این شرکت کفاف نیاز داخل را می هد یا در زمینه تامین سولفات سدیم کشور نیاز به واردات هم دارد؟
    ج. خیر، همه نیازهای کشور تامین نمی شود و سالانه 80 تا 100 هزار تن از این ماده اولیه باید واردات شود تا در صنایع شوینده و سایر زیربخش ها به مصرف برسد.

    س: کاربری اصلی ماده معدنی سولفات سدیم در چه حوزه ای است؟
    ج:صنایع شوینده بیشترین مصرف کننده ماده معدنی سولفات صدیم به عنوان ماده پایه هستند به طوری که 40 درصد از مواد پایه این پودرها از سولفات سدیم تشکیل می شود و از این منظر تولید سولفات سدیم به عنوان نوعی محصول استراتژی محسوب می شود که توزیع سولفات سدیم تولیدی این شرکت بر اساس نظر و تصمیم ستاد تنظیم بازار کشور صورت می گیرد و شرکت املاح در این راستا هیچ دخالتی ندارد.

    س: شرکت املاح ایران از ابتدای امسال تاکنون چه میزان برداشت ماده معدنی از تالاب میقان اراک داشته است؟
    ج: این شرکت در سال جاری 700 هزار تن برداشت ماده معدنی از سطح در اختیار در تالاب کویری میقان اراک برداشت معدنی داشته و پیش بینی می شود که تا پایان سال این میزان به 120 هزار تن افزایش یابد.

    س: گویا این شرکت طرح توسعه صنعتی برای افزایش ظرفیت تولید داشت در خصوص ان توضیح دهید؟
    ج: بر اساس نظر گروه پویندگان سبز، طرح توسعه و فعالیت فعلی این شرکت به لحاظ آلودگی های زیست محیطی هیچ مشکلی ندارد و در راستای اجرای این طرح مکاتبات فراوانی با وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان محیط زیست صورت گرفته و امید است هر چه زودتر به نتیجه برسد چرا که توسعه حوزه تولید در این واحد صنعتی با هدف خودکفایی در تولید ماده معدنی سولفات سدیم دنبال می شود.

    س.:مزیت های اجرای طرح توسعه شرکت املاح ایران چیست؟
    ج: اجرای این طرح علاوه بر افزایش تامین نیازهای داخلی و کاهش واردات نقش موثری در صرفه جویی ارزی و اشتغال دارد و انتظار می رود که همراهی لازم در این زمینه صورت بگیرد.

    س: با اجرای طرح توسعه شرکت املاح ایران چه تعداد اشتغال جدید ایجاد می شود؟
    ج: این شرکت می کوشد که با به ثمر رساندن طرح توسعه قدمی در راستای کاهش معضل بیکاری در اراک بردارد و با اجرای این طرح 70 تا 100 فرصت شغلی جدید به صورت مستقیم ایجاد خواهد شد.

    س: نظر محیط زیست استان مرکزی در خصوص اجرای طرح توسعه شرکت املاح معدنی ایران چیست؟
    ج: این شرکت خود را متعهد به حفظ منابع پایه منطقه می داند و به هیچ عنوان قصد تخریب محیط زیست را ندارد و طبق نظر کارشناسان با اجرای این طرح آسیبی به تالاب میقان اراک وارد نمی شود و امید است اداره کل محیط زیست نیز همکاری خوبی در این زمینه با شرکت املاح داشته باشد.

    س: تعهدات سال گذشته شرکت املاح ایران در خصوص تالاب میقان اراک به کجا رسیده است؟
    ج: سال گذشته در راستای رفع برخی نگرانی های زیست محیطی در خصوص تالاب میقان تعهداتی از سوی شرکت املاح معدنی ایران پذیرفته شد که تمامی موارد با جدیت تمام دنبال شده است،یکی از نگرانی ها در خصوص آب گذرهای زیر جاده ای بود که این مهم تا پایان سال جاری به اتمام می رسد و در هر دهنه چهار لوله موازی به قطر یک متر قرار می گیرد.
    نگرانی دیگر در زمینه ایجاد فضای سبز بود که عملیات اجرای این طرح نیز آغاز شده و سهم در نظر گرفته شده برای سال 95 حداکثر تا فرودین ماه سال 96 اجرایی می شود.

    س: چه میزان فضای سبز باید توسط شرکت املاح ایران انجام شود؟
    ج: سالانه 50 هکتار فضای سبز به شکل بوته کاری و بر اساس شرایط تالاب میقان اراک باید ایجاد شود.

    س: تعهدات دیگر شرکت املاح معدنی ایران در زمینه سطح جاده به کجا رسیده است؟
    ج. تا زمانی که عملیات آب گذرهای زیر جاده به اتمام نرسد نمی توان عملیات سطح جاده را اجرایی کرد اما، در این خصوص نیز برنامه و تمهیدات لازم پیش بینی شده و این مهم نیز در دستور کار قرار دارد.
    نگرانی دیگر مطرح شده برای تالاب میقان اراک انتقال باطله های تولید بود که در این راستا نیز مشاور گرفته شده است.
    طرح اولیه مشاور در خصوص انتقال باطله ها به دلیل اینکه پمپ های پیش بینی شده در اجرای این طرح قابل ساخت در کشور نبود با مخالفت همراه شد و هم اکنون طرح دیگر که از سوی گروه پویندگان سبز نیز پیشنهاد شده بود در دست بررسی است و منتظر گزارش نهایی مشاور هستیم.

    س: در خصوص مشکل قطعی سیستم برق شرکت املاح معدنی اقدامی انجام گرفته است؟
    ج: بله در این خصوص پست اختصاصی برق برای شرکت ایجاد شد و قبل از ایجاد این پست مشکلات زیاد بود اما با استقرار این پست اختصاصی نگرانی ها به کلی رفع شده است.
    دستگاه های این شرکت به قطعی برق بسیار حساس است و اگر 16 ثانیه برق قطع شود سولفات سدیم داخل دستگاه ها به یکدیگر می چسبد و برای جداسازی آن ها باید تمام دستگاه ها تخلیه شود و با این کار 24 ساعت توقف در کار ایجاد می شود.

    س: تولید نمک هیدرومیل در واحد گرمسار شرکت املاح ایران به کجا رسیده است؟
    ج: نمک با روش هیدرومیل برای امور صنعتی کاربرد دارد و تولید آن از نیمه دوم امسال در واحد گرمسار با ایجاد 60 نفر اشتغال مستقیم جدید آغاز شده است.
    شرکت املاح معدنی ایران از سال 1363 تاسیس شده که واحد گرمسار این شرکت در سال 73 و مرحله نخست واحد اراک آن در سال 1379 و مرحله دوم آن در سال 1384 به بهره برداری رسیده است.
    واحد کارخانه ای شرکت املاح معدنی ایران در اراک در زمینی به وسعت 32 و شش دهم هکتار ایجاد شده و فعالیت آن به صورت شبانه روزی است.
    87 درصد سهام شرکت املاح معدنی ایران مربوط به سازمان تامین اجتماعی شرکت سهامی عام است و جزء شرکت های بورسی نیز است.
    شرکت املاح ایران برابر پروانه بهره برداری، سالانه حق برداشت معدنی 600 هزار تن سولفات سدیم از تالاب کویری میقان اراک را داراست که قانون اجازه 25 درصد بیشتر یا کمتر از آن را نیز داده شده است.
    پروانه اولیه این شرکت 10 ساله صادر شده و پروانه تمدید شده نیز 25 ساله است که اعتبار قانونی آن از سال 90 به مدت 25 سال آغاز شده اما تمدید از سال 89 صورت گرفته است.



:: برچسب‌ها: سولفات سدیم ,
:: بازدید از این مطلب : 1446
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 بهمن 1396 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد